Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 15-09-2012, 06:50 PM   #11
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Default Re: 32bit ili 64 bit?

@psionic

Hvala puno! Sad radi...

Nisam bio makao izvorni x64 .dll folder iz plugin path-a u steinbergu (vec ga napravio), zbog toga ga ranije nije vidio.

Jos 1 pitanje imam.. Dal to isto da radim i sa x32 vst-ima kako bih iskoristavao sto vise rama?
Old 16-09-2012, 06:22 PM   #12
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Quote:
Originally Posted by Rhino View Post
@psionic

Hvala puno! Sad radi...

Nisam bio makao izvorni x64 .dll folder iz plugin path-a u steinbergu (vec ga napravio), zbog toga ga ranije nije vidio.

Jos 1 pitanje imam.. Dal to isto da radim i sa x32 vst-ima kako bih iskoristavao sto vise rama?
Cubase x32 otvara svoj proces od 3.5GB, jer je predvidjen za 32bitni win i to je to. Sve sto otvara unutar sebe, otvara dok ne popuni taj prostor. Npr. 2 x Kontakt plagin, oba sa po 2 gb - napunjen sav RAM, nema vise plaginova.

jBridge pomaze cak i tu, jer otvarajuci 32bitne plaginove van adresnog prostora Cubasea x32, omogucava 4GB po procesu (to jest - po plaginu) Npr. 2 x Kontakt plagin, svaki pun sa 4GB, ostalo je jos memorije - do 128 GB, pravio bi na HDDu virtuelnu memoriju, ako nema fizicke...

Jedino sto mi se kod jBridgea ne svidja, jeste onaj njegov odvratni prozor, pa cak i kad se stavi da je integrisan, on ipak otvori onaj prozor ispod... Nista strasno, do duse...

Last edited by psionic; 16-09-2012 at 06:26 PM.
psionic is offline   Reply With Quote
Old 16-09-2012, 08:44 PM   #13
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Ja sam zbog 64bita presao na Reaper x64 evo vec 2-3 meseca.
I sve radi kao podmazano, plus kada pukne (a to se retko desava) reaperov bridge jer koristim neke x86 pluginove, onda pukne samo bridge, vi mozete da nastavite da radite u Reaperu, ili jednostavno saveujete ugasite Reaper pa ga ponovo upalite sve je tu... Da ne pricam sto sve akcije izvrsava munjevito i sto se munjevito podize.
Jeste da se na Steinbergu osecam kao na domacem terenu, a u Reaperu kao u gostujucem, ali dok ne skupim lovu da kupim najnoviji Cubase, Reaper sasvim zadovoljava, mozda se i totalno priviknem na Reaper, dosta toga sam customizeovao kako meni odgovara u njemu, u tom slucaju platicu i licencu za Reaper i bas me briga... Za sad jos uvek nisam siguran da li cu ostati trajno na njemu
Jan is offline   Reply With Quote
Old 16-09-2012, 10:05 PM   #14
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Već smo pominjali na par mesta, ali Reaper je toliko uozbiljio da se sada čini besmislenim davati po 500 Eura za svaki drugi DAW, ako Reaper za dva glavna update-a košta 50 Eura.
Ja sam kupio Pro Tools 10 zbog gomile starih projekata i zbog neke navike, ali sam takođe kupio i Reaper 4 koji mi je u 90% vremena u opticaju, nosim se mišlju da se skroz prebacim i formalno, iako jesam tehnički u potpunnosti, jer Reaper je tako daleko ispred u nekim stvarima, da se prosto čine nedostižnim ovim dinosaurusima od Pro Tools i Cubase.

Odavno je jasno da svaki DAW radi istu stvar i da je ta rasprava glupava, ali otvaranje 10 prozora da se dođe do plugin-a u Cubase, kao i grozomorne boje i kontrasti, pa onda katastrofalne VI performase u Pro Tools-u, a sve to za 10 puta više para od Reaper-a koji i jedno i drugo i treće i dvadesettreće radi podjednako dobro, čak i bolje, nema opravdanja.
A gde je podizanje Reapera za dve sekunde, stabilnost, brzina, optimizacija, software od 6mb, mogućnost prilagođavanja svakome, jednostavnost, tehnička podrška, mogućnost rada na slabim mašinama i prastarim konfiguracijama, snimanje na USB ili bilo šta drugo i tako redom...

Jan, zašto koristiš 64bit verziju, ipak je glavnica pluginova 32 bit, samo pojedini moraju biti otvoreni u 64bit zbog memorije, a njih otvaraš uz pomoć bridge-a, nema potrebe za komplikacijama...

www.dynamix-audio.com

Last edited by kravadinka; 16-09-2012 at 10:07 PM.
kravadinka is offline   Reply With Quote
Old 16-09-2012, 11:06 PM   #15
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by kravadinka View Post
Jan, za?to koristi? 64bit verziju, ipak je glavnica pluginova 32 bit, samo pojedini moraju biti otvoreni u 64bit zbog memorije, a njih otvara? uz pomoć bridge-a, nema potrebe za komplikacijama...
E pa izgleda da nisam dovoljno upucen, ali ja mahom koristim x64 plaginove, samo nesto sitno od softube-a tipa CL1B kompresor i jos jedan bundle koristim od x86 plaginova...
Old 16-09-2012, 11:09 PM   #16
MUzzY
Pro Member

MUzzY's Avatar

Znaci moram taj Reaper poceti da ucim, a? ...
MUzzY is offline   Reply With Quote
Old 17-09-2012, 11:04 AM   #17
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Dakle ako sam dobro shvatio da ipak ja stavim sve to u isti folder, tj da bridzujem i x32 plagove i vst-i..

@ psionic

Da, bas zbog kontakta i pitam ( zbog omnisphere/trilian-a takodje)... To pojede par gb rama u koliko trepnes...
Old 17-09-2012, 02:08 PM   #18
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Quote:
Originally Posted by Rhino View Post
Dakle ako sam dobro shvatio da ipak ja stavim sve to u isti folder, tj da bridzujem i x32 plagove i vst-i..

@ psionic

Da, bas zbog kontakta i pitam ( zbog omnisphere/trilian-a takodje)... To pojede par gb rama u koliko trepnes...
Pa u principu moze, ali ti iz iskustva kazem da ce nastati konfuzija, narocito ako se resis da nekad u buducnosti ipak stavis 64bitni neki program tima Presonus Studio ili Reaper...
Ja bih ovako postavio stvari :

VST_x32 - tu bih instalirao sve 32bitne plaginove
VST_x64 - instalirane sve 64bitne varijante plagova.
JBVST_x32 - Pa u njemu JB_32x32 i JB_64x32, za rad pod 32bit sekvencerom
JBVST_x64 - Bridgeovano sve iz VST_x32, za rad pod 64bit sekvencerom

Sa ovakvom strukturom, u folder "JBVST_x32/JB_32x32" bih bridgeovao sve 32bitne plaginove (VST_x32) da rade kao 32bitni, tj samo odvojen proces...
U folder "JBVST_x32/JB_64x32" bih stavio sve 64bitne plaginove (VST_x64) da rade bridgeovani kao 32 bitni. I onda, ceo folder JBVST_x32 je ustvari upotrebljiv na 32bit DAW programu.

Onda bi u Cubaseu x32, u Plagin VST pathu, bili folderi "VST_x32" i "JBVST_x32/JB_64x32", a ako hoces i 32 bitne plaginove u vise procesa (svaki po 4 GB) i ne smetaju ti sto se otvaraju u jBridgeu, onda jednostavno stavis samo ceo JBVST_x32 i nista vise.

U slucaju da se ubaci 64bitni sekvencer, onda u njega ide folder JBVST_x64, npr Presonus Studio 64 ne vidi 32bitne plaginove, sem ovako...

Uh, izgleda slozeno, ovako napisano, ustvari je prosto...

Prvo - sem tih nekoliko (omnisfera, kontakt, stylus...) taj bridge je nepotreban i ja ga maksimalno izbegavam, a efekti i neki sintovi ne traze toliku memoriju, a dosta novih sekvencera (sonar x1, reaper, Cubase 6) imaju svoj bridge, tako da, radi neke preglednosti i sredjivanja opsteg haosa - koji siguran sam, vlada kod svih nas, napisao sam neku po meni idealnu postavku za sortiranje, mada nista nije nepravilno kako god da napravis.
Imaj samo na umu da ako Cubase naidje na dva ista plagin imena u dva razlicita foldera, jedan se nece videti - npr VST_x32 sadrzi Kontakt5 i u pathu je, kao i JBVST_x32/JB_32x32, koji je u pathu i isto sadrzi Kontakt5 (bez obzira sto je bridgeovan)...

Last edited by psionic; 17-09-2012 at 02:25 PM.
psionic is offline   Reply With Quote
Old 18-09-2012, 11:39 PM   #19
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Nista, kupicu taj novi jBridge i probacu ga, nema druge, barem je jeftin
Old 19-09-2012, 05:48 PM   #20
milos
Pro Member

milos's Avatar

Da se vratimo na temu 32bit ili 64bit?
Da li za Logic postoji neki 32 bit loader poput Jbridgea ali za AU format koji ne crkava tako cesto i koji ne zahteva da kliknem prvo na prozorcic da bi mi otvorio GUI od plugina svaki put kad promenim sceenset ?
U sustini svega par plugova mi je 32bit - Korg, SOundtoys,Sonnox i Lexicon
milos is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules