Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   32bit ili 64 bit? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=41034)

drzox 30-03-2012 11:18 AM

32bit ili 64 bit?

Da li prilikom, instalacije trebam da instaliram 64bitnu verziju plug in ili 32 bitnu ako radim u win7 64bit i cubase 5 32bit.
Mozda nesto grijesim ali kad instaliram 64 bitnu nemogu da je nadjem,pa sam, zakljucio treba 32 bitna,ali ako neko zna malo vise hvala?
I jos nesto kakva je razlika izmedju vst3 i vst 2pluginova ?:ups:

Jan 30-03-2012 11:48 AM

Re: 32bit ili 64 bit?

Quote:

Originally Posted by drzox (Post 326100)
Da li prilikom, instalacije trebam da instaliram 64bitnu verziju plug in ili 32 bitnu ako radim u win7 64bit i cubase 5 32bit.
Mozda nesto grijesim ali kad instaliram 64 bitnu nemogu da je nadjem,pa sam, zakljucio treba 32 bitna,ali ako neko zna malo vise hvala?
I jos nesto kakva je razlika izmedju vst3 i vst 2pluginova ?:ups:

Cubase 32bit vidi samo 32bit pluginove. Ja ne znam da li Cubase x64 vidi i x86 (32 bita) i x64, ali je sigurno Cubase x64 vidi x64 plugove. Cuo sam da od verzije 5.5 ili 6 nisam siguran Cubase ima neki svoj interni bridge, koji izgleda ne radi najsjajnije.

Postoji mogucnost da "bridgujes" x64 pluginove ili pak x86 pluginove, nekom aplikacijom kao sto je Jbrdige recimo, kako bi mogao da koristis preko 4 giga ram-a (oko 4 giga je ogranicenje za 32bitne aplikacije), ali meni to nikad nije radilo najstabilnije.

Dakle long story short, ako koristis Cubase x86 i neces da se kocis sa bridgeovanjem itd (ne treba ti iskoriscenost vise od 4 giga rama) onda instaliras x86 (32bitne) pluginove.

Ja zbog cele te peripetije, a i zbog toga sto hocu sav softver (ili bar vecinu) da imam legalne prelazim na Reaper, cini mi se da je njegov interni bridge odlican, bilo bi dobro da se javi neko da da iskustva sa Reaperovim bridge-om itd...

drzox 30-03-2012 12:28 PM

U principu sam tako i pretpostavio pa da rezimiram ,a ispravi me ako sam pogrijesio.32 bitni cubase vidi samo 32 bitne plug inove,dakle instaliram samo njih a ne i 64 bitne. Radim vec s j bridgeom i u priliku je stabilno,padne po neki put i pokoji error od strane jbridge ali to traje 10 sek i onda sve radi normalno poslje, ali prednost iskoristavanja RAM-a je neopisivo zadovoljstvo.Sad krcim vst instrumente bez opterecenja da ce cubase 5 da padne.Imam orginal Cubase 4 ali mi se ne daju pare za upgrade jer ova narodna petica radi ,pa cu da vidim za kasnije :)

A da, A razlika izmedju vst 2 i vst 3 u cemu je ?

Jan 30-03-2012 03:48 PM

Quote:

Originally Posted by drzox (Post 326104)
U principu sam tako i pretpostavio pa da rezimiram ,a ispravi me ako sam pogrijesio.32 bitni cubase vidi samo 32 bitne plug inove,dakle instaliram samo njih a ne i 64 bitne. Radim vec s j bridgeom i u priliku je stabilno,padne po neki put i pokoji error od strane jbridge ali to traje 10 sek i onda sve radi normalno poslje, ali prednost iskoristavanja RAM-a je neopisivo zadovoljstvo.Sad krcim vst instrumente bez opterecenja da ce cubase 5 da padne.Imam orginal Cubase 4 ali mi se ne daju pare za upgrade jer ova narodna petica radi ,pa cu da vidim za kasnije :)

A da, A razlika izmedju vst 2 i vst 3 u cemu je ?

Pa ti mozes da instaliras 64bit plaginove i da ih bridzujes i da ih koristis u Cubase-u preko jBrdige-a...

A koliko ja znam VST3 je novija arhitektura, i u Cubase-u podrzava sidechain i plus plugin se automatski gasi kad nikakav signal ne ulazi u njega i tako stedi CPU, to su dve stvari koje ja znam, verovatno ih ima jos

jerryrain 30-03-2012 05:12 PM

Quote:

Originally Posted by Jan (Post 326103)
Cubase 32bit vidi samo 32bit pluginove. Ja ne znam da li Cubase x64 vidi i x86 (32 bita) i x64, ali je sigurno Cubase x64 vidi x64 plugove. Cuo sam da od verzije 5.5 ili 6 nisam siguran Cubase ima neki svoj interni bridge, koji izgleda ne radi najsjajnije.

meni cubase 6.5 64bit bez problema vidi sve 32bit pluginove /?/

Jan 30-03-2012 05:28 PM

Quote:

Originally Posted by jerryrain (Post 326116)

E pa eto! Super, ako sve sljaka bez problema eto razloga vise da se kupi legalni softver

Rhino 14-09-2012 10:53 PM

Mozda sam glup, mozda i tehnoloski staromodan al treba mi vasa pomoc...

Naime, konacno i ja predjoh na win7 x64 posle 146 godina premisljanja o tome jer mi je stari sistem radio kao zmaj i iskreno mi nije bilo do reinstaliranja novog (if it ain't broken don't fix it filozofija).. Tj bilo je tako sve dok ovi 'novi' vst djavoli nisu poceli da sisaju toliko rama da su me bukvalno natjerali na x64 platformu..

Dakle uzeo danas da instaliram fino win, drajvere, cubendo, sto ti ja znam, bla-bla i sve je to ok.. Radi!

Ali sad mi molim vas objasnite kako da x64 plagove natjeram da rade u 32bitnom okruzenju (cubendo hostu)

Nabavio sam jbridge 1.2, igram se s njegovom konfiguracijom evo par puta za redom ali sto god da uradim cubendo ne vidi x64 plagove.. Trebam li da u teoriji da bridgeujem i x86 plagove da bih iskoristio maximum od rama?

Dosta mi je instaliranja svega i svacega za danas, odoh da spavam i bilo bi predivno ako mi neko od vas ostavi objasnjenje kako ovo da sredim i postedi me guglanja uz kafu o jbridge-u.

Laku noc rumski :)

Mika Technika 15-09-2012 12:52 AM

Quote:

Blago tebi, na primer presonus studio one 2 64bit, ne vidi 32bit plugin-e.

Sent from my Desire HD using Tapatalk 2 on ICS 4.0.4 soon JB 4.1

psionic 15-09-2012 03:54 AM

Prvo - 32bitna aplikacija ne radi sa 64bit dllovima. Da bi se problem prevazisao, napravljen je program za premoscavanje 32-bita na 64 i obrnuto. Program pokrece poseban 64 bitni task, koji je u stanju da otvori 64bitne aplikacije VAN 32bitnog okruzenja, pa da zatim da vrati preko tog "mosta" povratnu informaciju. Dakle da bi stvar radila, treba da se instalira jedan ovakav "most" plagin. To je jBridge.

Insalacija je krajnje jednostavna, ali da bi se novi plaginovi videli, najbolje je setovati na primer neki JBVST folder i u njega preusmeriti "bridzovane" plagove. Da bi se izbegla dalja zabuna sa plaginovima, takodje je dobro SVE 64bit verzije plaginova (instaleri uvek pitaju za VST lokaciju) odabrati poseban folder, npr VST64. Tada je krajnje jednostavno: Izaberete pomocu jbridge opcije kao izvorni folder VST64, kao ciljni folder JBVST i vozi!

E sad: u Cubaseu treba da se doda i ova putanja sa bridgeovanim plagovima (JBVST) da bi se u njemu prikazivali. NIKAKO ne dodavati putanju VST64, jer se nece videti. Eto toliko je prosto...

Za one, koji se cude kako legalan Cubase zapravo vidi i 32bit plaginove:
Isto vazi i obrnuto - 64bit aplikacija ne radi sa 32bit dll ovima. Na cubaseu je to interno sredjeno upotrebom BitBridge tehnologije, koja radi isto sto i jBridge. U pocetku je radila losije od jBridgea, ali su je sad doterali. U principu - ista stvar.

Sonar X1 takodje radi isto, s tim sto se njemu moze preusmeriti da automatski umesto ugradjenog BitBridgea, poziva jBridge.

Sve aplikacije koje mogu da otvore standardan VST, mogu da rade i sa jBridgeom, pa tako i Presonus Studio. Mana jBridgea je sto je neupotrebljiv za VST3 standard i sto nije bas najstabilniji na svetu, dok se ne ispodesava. Do duse - VST3 se uglavnom izbacuju i za 32 bita i za 64 bita

Paznja za 1.2 verziju: neki plaginovi imaju vise od 32 outa (kontakt na primer), jBridge puca sa tim problemom, radi tek od verzije 1.3, ali nazalost krekovana ne valja. Najbolje je kupiti ovaj mali program, nije skup, a jako potreban za 64bitni rad.

DADDY Z 15-09-2012 06:36 AM

Quote:

+1

All times are GMT +1. The time now is 09:10 PM.