Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 08-09-2012, 08:25 AM   #1
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Phil Tan intervju

Citam juce intervju sa Phil Tan -om (mixer) http://en.wikipedia.org/wiki/Phil_Tan

U proseku miksuje 200 pesama godisnje !!!!!

na pitanje kako dobija "clarity in the mix" - kaze da po deafult-u radi high-pass filtering na svemu sem basa i kika.
Krene od nile i dize ga SVE dok ne cuje da zvuk pocne da e menja. Ako ima 100+ traka u miksu, kumulativni efekat niskih frekvencija pocne da pravi probleme.

Takodje skrenuo paznju na pazljivo biranje zvukova, jer nekad zvukovi (i njihove frekvencije) ne rade zajedno, bez obzira na tone EQ-a .

(mislim, sve ovo smo vec culi, ali je dobro da se cuje da neko jako poznat to potvrdi..)

Inace radi ITB (pro Tools HD + Icon), i jedini outboard mu je ima SSL XLogic summing mixer, Invard Connections EQ i Manley Variable-Mu compressor na master izlazu..
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2012, 02:49 PM   #2
dvuckovic
VIP Member

dvuckovic's Avatar

Default Re: Phil Tan intervju

Chris Lord Alge je pricao da je prosle godine imao 500 mikseva (covjek je u stanju da ispali 3 miksa dnevno )...ne bavi se pretjerano hi passom....

Michael Brauer je susta suprotnost, sve mora unaprijed da bude pripremljeno, kalibrisano, prije nego uopste stisne play, i time se bave asistenti prije nego on dodje...

Andy Wallace ima opet neki svoj pristup, koji je drugaciji od ove dvojice, drugacije koristi EQ i kompresiju...

Zajednicko im je da svi imaju posla, i da neko dolazi kod njih po to po cemu su oni poznati

dvuckovic is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2012, 03:16 PM   #3
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

Dejo, kako je bilo sa CLA? Daj neke socne detalje!
Everbeatz is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2012, 03:26 PM   #4
dvuckovic
VIP Member

dvuckovic's Avatar

Uh, bilo je svacega...Green Day, Springsteen, Daltry multitrackovi, original na Sony 3348 traci...Miksao je pred nama oko 20 pjesama

Ono sto je ustvari najvrijednije kod njega je pristup, nacin na koji prilagodi materijal onome sto zeli da cuje, i uradice sto god treba da nesto zazvuci.

Brutalno je brz, i nevjerovatno je ustvari koliko mu balansi dobro izlaze iz ruke. Mislim da je u tome 90% njegove fore. Tesko je to opisati, ali nekako uvijek zaustavi regler gdje treba

Ali, ono sto je najvaznije, po meni, je to sto se svi oni u nekim stvarima cak dijametralno razlikuju, imaju drugacije filozofije, i koriste razlicite tretmane, ali svi rezultiraju na njima svojstven nacin i svi imaju neki svoj signature zbog kojih neko zeli da ih angazuje.

dvuckovic is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2012, 03:32 PM   #5
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

Quote:
Originally Posted by dvuckovic View Post
Uh, bilo je svacega...Green Day, Springsteen, Daltry multitrackovi, original na Sony 3348 traci...Miksao je pred nama oko 20 pjesama

Ono sto je ustvari najvrijednije kod njega je pristup, nacin na koji prilagodi materijal onome sto zeli da cuje, i uradice sto god treba da nesto zazvuci.

Brutalno je brz, i nevjerovatno je ustvari koliko mu balansi dobro izlaze iz ruke. Mislim da je u tome 90% njegove fore. Tesko je to opisati, ali nekako uvijek zaustavi regler gdje treba

Ali, ono sto je najvaznije, po meni, je to sto se svi oni u nekim stvarima cak dijametralno razlikuju, imaju drugacije filozofije, i koriste razlicite tretmane, ali svi rezultiraju na njima svojstven nacin i svi imaju neki svoj signature zbog kojih neko zeli da ih angazuje.
Uh, super! Hvala na info-u!
Koliko se bavi pripremama pred mix, koliko sam gledao i on ima asistente koji odrade pripreme, a zanima me koliko to ukljucuje neki procesing po pojedinacnim trakama. Vidim na nekim YT vids da ima krsa plugova po kanalima.
Pored toga, jel ima vec unapred pripremljene settingse na spravama, pa maltene, bez razmisljanja, a vodjen intuicijom salje trake u outboard?
Nisam ni znao, do skoro, da rucno radi automatizaciju i snima mixdown direkat na traku - sve real time! Svaka cast!
Everbeatz is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2012, 10:10 PM   #6
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by Everbeatz View Post
Uh, super! Hvala na info-u!
Koliko se bavi pripremama pred mix, koliko sam gledao i on ima asistente koji odrade pripreme, a zanima me koliko to ukljucuje neki procesing po pojedinacnim trakama. Vidim na nekim YT vids da ima krsa plugova po kanalima.
Pored toga, jel ima vec unapred pripremljene settingse na spravama, pa maltene, bez razmisljanja, a vodjen intuicijom salje trake u outboard?
Nisam ni znao, do skoro, da rucno radi automatizaciju i snima mixdown direkat na traku - sve real time! Svaka cast!
Pa on je poznat da u svom studiju ne menja settinge na outboard-u !! Svaki kompresor je (kaze) namesten na optimalni setting i u startu zna kad cuje instrument gde da ga "zabode"..proba 2 /3 i to je to...
Ovo je na par intervjua bas ponovio...
(ako treba novi setting na istoj spravi - kupe jos jedan komad!!)

Zato i radi tako brzo !
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2012, 11:55 PM   #7
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

naprosto, onda cela ta priča sa njegovim signature pluginovima, zapravo ima nekog drugačijeg smisla Mada, ako se dejo slaže, predlažem da se napravi nova CLA tema, sa njegovim iskustvima sa MWM.
Arthur is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules