Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 30-08-2012, 12:35 AM   #21
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Default Re: AMD Athlon II X4 640 3.0GHz 2MB

Ja sam htjeo nesto da napisem na moritzov post, ali evo awacs se lijepo nadovezao...

Daleko od toga da se na AMDu ne moze lijepo raditi...Samo je trenutno (ponavljam po ko zna koji put) intel platforma "provjerenija" varijanta...

Mada cak i to da je intel provjerenija varijanta, nije bas u potpunosti tacno, s obzirom da sa novim chipsetima sve vise i vise zadaje glavobolja audio sektoru (pun je gearslutz problematika sa novijim chipsetovima i audio interfejsima)...

Ali to nam je sto nam je...

Bitno da se sa alatom (ne)zna raditi, a svako ce vec sebi (valjda) skrojiti alat po mjeri...

diviner is offline   Reply With Quote
Old 30-08-2012, 07:51 AM   #22
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Kao poentu mog ptrethodnog posta citiracu sebe "Da li AMD moze da zavrsi posao NARAVNO DA MOZE... i manite se generickih testova za merenje mashina koje su za Pro Audio, pravi i jedini test za njih je da ga ozbiljno opteretis nekim od poslova kojim zaradjujes pare"
@Awacs kao sto i sam kazes bitno je sta radis i sta si sa tim napravio a ne na cemu. Atari ....

A to mrzim AMD-intel jebe kevu ili obrnuto ili Apple je bog ...aman
Old 30-08-2012, 09:44 AM   #23
fix3r
Member

Quote:
Originally Posted by Moritz View Post
Imaj u vidu da su audio aplikacije pisane (vecina) sa instrukciama za Intel cipove i chipsete pa samim tim i optimizovanije .
Imas neki konkretan primer ovih instrukcija i gde su koriscene?
fix3r is offline   Reply With Quote
Old 30-08-2012, 01:18 PM   #24
nikolicdn
Member

Quote:
Originally Posted by Moritz View Post
Kao poentu mog ptrethodnog posta citiracu sebe "Da li AMD moze da zavrsi posao NARAVNO DA MOZE... i manite se generickih testova za merenje mashina koje su za Pro Audio, pravi i jedini test za njih je da ga ozbiljno opteretis nekim od poslova kojim zaradjujes pare"
@Awacs kao sto i sam kazes bitno je sta radis i sta si sa tim napravio a ne na cemu. Atari ....

A to mrzim AMD-intel jebe kevu ili obrnuto ili Apple je bog ...aman
ah, da! Nisam pominjao generichke testove! Probao uzivo!
nikolicdn is offline   Reply With Quote
Old 30-08-2012, 10:37 PM   #25
Charm
Junior Member

E a zanimljivo je da moj amd athlon 7850 nije pravio problem pre sa gruvanjem pluginova i efekata,jel moguce da me jebava neki virus?posto mi je otprilike kad je i ova frka krenula krenuo i da mi zabada download sa neta i recimo jutjub,zabode u mestu i nece dalje dok ne pomerim kursor unapred...
Charm is offline   Reply With Quote
Old 30-08-2012, 11:40 PM   #26
Khan
Moderator

Khan's Avatar

Quote:
Originally Posted by Charm View Post
E a zanimljivo je da moj amd athlon 7850 nije pravio problem pre sa gruvanjem pluginova i efekata,jel moguce da me jebava neki virus?posto mi je otprilike kad je i ova frka krenula krenuo i da mi zabada download sa neta i recimo jutjub,zabode u mestu i nece dalje dok ne pomerim kursor unapred...
Nije tu nista jadni AMD kriv, osim ako nije 'progoreo' od prljava 'ladnjaka nakrivo nakacenog.

Pobrisi viruse ako ih imas, ili bolje, reinstaliraj makinu, napravi dual boot ili sistem na HD 2 samo za audio, disable network i videces kako ce masina da se obraduje.

Kako danas stvari stoje, najveca potrosnja CPU je kada MI ne radimo 'nista', a kada 'ONI' rade svasta, sto se zna lose odraziti na zivce, comp resurse i zivotni vek HD-a.

Makaze u ruke je najbolji nacin. DAW station i internet se ne vole. Moze se surfovati sa bilo kog krsa od 30.e sa oglasa. Takodje, nepotrebno update-ovanje windowsa sa patch-evma koji nam ne trebaju i cija je namena nejasna, dave masinu bespotrebno, cist spyware.
Khan is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2012, 05:35 AM   #27
Tranzit
Member

Quote:
Originally Posted by nikolicdn View Post
Sto se tice procesora u istom cenovnom rangu, situacija je takva da AMD shije konkurenciju (Intel) za dva koplja!
Intel u tom cjenovnom rangu i nema nesto posebno mnogo modela, mozda svega dva tri a sve ostalo je nekoliko puta jace od AMDa. Zalutao si, tvrdis nesto sto nema nikakvih osnova. Ta prica je mogla eventualno da pije vode prije desetak godina... danas... AMD je na umoru bar sto se profesionalnog audio rada tice. Ako se uskoro ne pojave sa necim revolucionarno novim i dobrim, nece dugo. Na jednom sasvim skromnom i7 2600K taktovanom na 4.2GHz pri latenci od 0,7 ms odnosno 32 sampla (nije greska u pisanju) i projektu sa desetak Kontakt instrumenata i nekoliko Convolution halova, brdom kompresora i EQ-a, a povrh toga i 8 audio traka, opterecenje procesora je jedva 15%. Sumnjam da bi AMD uopste i pokrenuo takav projekat.
Tranzit is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2012, 04:57 PM   #28
nenad
Senior Member

nenad's Avatar

Koristim taj procesor sa 8GB memorije + ultra brzi HDD ! Dakle, sve radi pa cepa... Po meni, za danasnje pojmove stvaranja i mixanja muzike u nekom iole razumnom finansijskom ambijentu, ovo je sasvim dovoljno. Sve sto ti bude bilo potrebno preko toga je ezoterija !

nenad is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2012, 12:10 PM   #29
nikolicdn
Member

Quote:
Originally Posted by Tranzit View Post
Intel u tom cjenovnom rangu i nema nesto posebno mnogo modela, mozda svega dva tri a sve ostalo je nekoliko puta jace od AMDa. Zalutao si, tvrdis nesto sto nema nikakvih osnova. Ta prica je mogla eventualno da pije vode prije desetak godina... danas... AMD je na umoru bar sto se profesionalnog audio rada tice. Ako se uskoro ne pojave sa necim revolucionarno novim i dobrim, nece dugo. Na jednom sasvim skromnom i7 2600K taktovanom na 4.2GHz pri latenci od 0,7 ms odnosno 32 sampla (nije greska u pisanju) i projektu sa desetak Kontakt instrumenata i nekoliko Convolution halova, brdom kompresora i EQ-a, a povrh toga i 8 audio traka, opterecenje procesora je jedva 15%. Sumnjam da bi AMD uopste i pokrenuo takav projekat.
Ovde sve sami profesionalci jbt... Nisam zalutao, radim sasvim pristojno na AMD-u, i nisam video razliku u trenutku kad sam ga uporedjivao (uzivo) sa skupljim Intelom, cak naprotiv!!! Dakle, ne pricam napamet, sto ne mogu tvrditi za tebe.

Tvrdim da je zesca glupost da se na AMD-u ne moze profesionalno raditi! Kakve si ti to osnove postavio u ovom postu?
nikolicdn is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2012, 01:28 PM   #30
Charm
Junior Member

Ok iskristalisao sam da cu uzeti ili Intel i5 2500K ili fx8120 kolika je realna razlika izmedju njih sto se tice mogucnosti rada,konkretno audio produkcija sa tonom vsta,kanala itd,plus video editing...razlika je u ceni kad sklopim 2 konfiguaracije podosta...Ako se baziramo na intel postoji li neki i5 jeftiniji koji bi mi zavrsio posao?
Charm is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules