|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Administrator
|
![]()
OK, ako ti vec imas AMD masinu, pa hoces da uradis upgrade na x4, to bi ipak bilo najisplativije, te ti ja savjetujem da nadjes nekog prodavca od koga bi mogao dobiti x4 na probu (memoriju takodje) pa kada vidis rezultat, i da li ti to radi posao, platis...
To ti je definitivno najisplativija varijanta... A govorim da obavezno probas, zato sto nisam siguran da ce ti x4 rjesiti tvoj problem (jer je jako cudno da ti efekti napune ram, kao prvo, a kao drugo da ti je proc na 4% zauzeca, a da citava stvar stuca). Iskustava sa AMD masinama malo ko ovdje ima, pa tako ni ja ne mogu da ti dam neki bolji savjet/pomoc. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Junior Member
|
![]()
Hvala ljudi na pomoci ,za pocetak cu da probam da nadogradim memoriju prvo pa ako ne stima idem na konfiguraciju,tipa osnova intel quad core neki pa odgovarajuca ploca...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Junior Member
|
![]()
1.INTEL
i5-2320 3.0GHz 6MB 2. GIGABYTE GA-Z68XP-UD3 3.8 Gb dd3 sta mislite o ovome??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Pro Member
|
![]()
Ne da nije glupost, nego je suva istina. Imao sam AMD-a i od kada sam
pre?ao na Intel, u svakom smislu osetio sam boljitak. Ja zaista nisam ?uo da iko radi ozbiljan posao na ra?unaru, gde o?ekuje pouzdanost i izdr?ljivost ma?ine, a radi na AMD-u. Intel je da jednostavno sedne? i radi?.
![]() |
#16 | |
Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
AKo hoces da poteras ozbiljne projekte, govorim o par desetina MIDI kanala i nekih 20 VST sa plug-inovima na svim kanalima bez da bilo sta freezujem ili renderujem a da pri tome sve sljaka kao sat bez stucanja i pikova do 100% VST CPU onda SAMO INTEL. Posedujem licno i radim na 2 PC ( 6 core AMD i i7 6 core) plus dva Mac-a tako da znam o cemu govorim. Imaj u vidu da su audio aplikacije pisane (vecina) sa instrukciama za Intel cipove i chipsete pa samim tim i optimizovanije . Zasto li Apple nije presao na AMD ako je kako kazes za dva koplja iznad Intela ? Pricam o iskustvu a ne o rekla-kazala paljevini za nekim od brendova P.S. i manite se generickih testova za merenje mashina koje su za Pro Audio, pravi i jedini test za njih je da ga ozbiljno opteretis nekim od poslova kojim zaradjujes pare
![]() |
![]() |
#18 | |
VIP Member
|
![]()
Evo, ja se javno stidim ?to jo? uvek imam Athlon X2 4200 @2.21GHz
![]() Uglavnom ni ne pogledam teme koje se tiču procesora, matičnih ploča, FW chipseta i sličnih stvari, ali me neki đavo naterao da pogledam ovu... i ba? je zabavno. Čisto me nateralo da se upitam kako su ljudi i?ta uspevali da snime, isprogramiraju i smiksaju na bilo čemu osim na Intelu. Oba?ka, kako su uspevali da naprave bilo kakav zvuk sa manje od 25 VSTi sa po ~3 FX plugina po kanalu? Quote:
Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#19 | |
Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Member
|
![]() Quote:
Sa pazljivim osvrtom na moj post, videcemo da nisam pomenuo niti 20 VST-ova (nije mi se do sada desilo) niti 100-ine MIDI kanala (ni ovo), a isto tako rekoh da u istom cenovnom rangu nisam primetio da Intel pruza nesto vise cak naprotiv. Sto se tice navedene kompanije (nagrizena jabuka), o njoj sve najgore! ![]() Dakle, za vrlo ugodno bavljenje muzikom na DAW-ovima nikako ne treba tako olako otpisati AMD procesore! Ili mozda ako nemas Intel iliti Apple onda nisi profi??? Ili jos gore "Cuje se razlika u zvuku..."? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Athlon 64 | gorjan | Computer Hardware | 8 | 27-05-2004 10:53 PM |