Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Promocija radova

Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare.....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 21-08-2012, 12:53 PM   #21
MUzzY
Pro Member

MUzzY's Avatar

Default Re: "Zvezdana Kisa"

http://dl.dropbox.com/u/31367646/Zve...mix%20wip2.mp3

Ok, uzeo sam sve primedbe u obzir i odradio potpuni remix kod kuce.
Svaki komentar je izuzetno dobrodosao
(mislim da nema potrebe da kacim celu pesmu te sam okacio samo 1 deo)

Ovog puta sam iskoristio Slate semplove za kick i snare (ali kao leyer debelo ispod snimljenog bubnja) i stavio samo korektivni EQ (fab filter M/S) i Limiter za neku optimalnu glasnocu.

Poz!

Last edited by MUzzY; 21-08-2012 at 12:56 PM.
MUzzY is offline   Reply With Quote
Old 21-08-2012, 06:25 PM   #22
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

ja napravih pauzu, nisam od prve verzije slušao...

Meni sad sve svira pošteno i fino, manje - više, nemaš ti tu šta, neće to biti bolja pesma nego što je...
...jedino vokal ubi koliko je glasan... mislim, znam da ja "uvalčim" vokal malo više u matricu uvek, ali ovo je za moj ukus baš overkill za debela 2-3db... Čak je i onaj "final-7" bolji, mada je i on glasan...

Glupa stara fora uvek odradi posao, da se spusti skroz "volume" na slušanju, pa polako izdižeš tek dok ne počneš išta da čuješ (prag čujnosti), pa onda čuješ koliko je "daleko" vokal od matrice i da li "sedi" u njoj ili se ne čuje od nečega...

Dobra pesma!

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 21-08-2012, 06:52 PM   #23
MUzzY
Pro Member

MUzzY's Avatar

I ja ne volim da bude mnogo iznad matrice ali mi se ne cini da je to bas toliko ispred sad?
Inace, uvek proveravam sve u tihom slusanju
Neko ovde laaaaaaaaaaaaaze
Old 21-08-2012, 11:27 PM   #24
nikolaivanic
Senior Member

lazu ti zvucnici)
vokal je ok al melodija i ona zajedno nisu bas toliko upecatljivi za toliko glasniji tretman ispred benda. Bar za 3-4b db jaci vokal nego sto treba, verovatno bi matrica pojacala utisak.
nikolaivanic is offline   Reply With Quote
Old 22-08-2012, 04:25 PM   #25
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Nažalost prve verzije nisam uspeo da poslušam kako valja. Petnaestak dana sam bio osuđen na Sennheiser HD25 SP slušalice i HTC Wildfire S headphone amp . Jedino čega se kroz maglu sećam je da je zvučna slika bila koherentnija od ove koju sad slušam (čisto radi doslednosti preslušao sam preko istih sluški na istom telefonu, pa tek onda uključio zvučnike).

Lično me zabole uvo kako zvuče bubnjevi, gitare, glas ili bilo šta pojedinačno, čak me zabole i za generalni zvuk miksa (da li je "punchy, mellow, wide, tight, middle-heavy, bass-heavy"... štatijaznam). Jedino što je važno da bi miks zvučao kao "pravi miks" je doslednost (koherentnost). E, ovde to nažalost uopšte ne čujem.

Imam utisak da si potrošio silnu energiju i pamet na organizovanje matrice da zvuči "kako treba" (kompresija, EQ, pa još malo kompresije i EQ-a), a onda još energije i pameti na to da vokal zvuči "kako treba" i na kraju sve to pustio da svira zajedno... a ne svira zajedno.

Matrica je premala u odnosu na vokal, ili je vokal prevelik u odnosu na matricu, svejedno. I to nema nikakve veze sa Volume reglerima nego prosto sa kompresijom i EQ-om (IMHO). Toliko si i dinamički i frekvencijcki spržio instrumental da za vokal jednostavno nema mesta. Pogotovo zato što žena ustvari peva forte, a treba da se bori sa gomilom njih koji sviraju fortissimo. To je već dovoljan problem po sebi. A onda si u miksu toliko nagruvao matricu da si od fortissimo napravio forte fortissimo...

Jesam se raskenjao i blam me je da te podsećam na to da si pre SAE zavrišio Muzičku akademiju. Probaj da pristupiš miksu kao MUZIČKI PISMEN umesto kao TEHNIČKI PISMEN čovek. Odnosno - nemoj da dozvoliš da ti zvuk bubnjeva, gitara, vokala, pa čak i celog miksa bude važniji od ukupnog utiska PESME (vokalno-instrumentalne kompozicije). Jedan od načina da to postigneš je da relativno brzo postaviš grubi miks pesme (sa okvirnim kompresijama, ekvalizacijom, prostorima) i da tek tad kreneš sa bus kompresijom bubnja ili čega god... SVE VREME slušajući vokal, pošto je on u 90% slučajeva subjekt vokalno-instrumentalne kompozicije. Što bi rekli "referenca". Miksuj muziku, zvuk je posledica a ne razlog postojanja muzike. Jednom davno sam na ovom forumu napisao nešto potpuno suprotno od ovoga, ali nisam siguran da je moja ironija bila shvaćena. I još jednom pardon zbog dugačkog posta.

Pozdrav,

Vasa

Last edited by awacs; 22-08-2012 at 05:09 PM. Reason: slova
awacs is offline   Reply With Quote
Old 22-08-2012, 07:25 PM   #26
MUzzY
Pro Member

MUzzY's Avatar

E, ubi me sad totalno sa ovim

(doduse, lepo sam napisao na pocetku da me slobodno samarate )

Znas sta mi je interesantno u vezi tvog zapazanja? Jedina stvar koju sam realno zaista promenio su zapravo bubnjevi. Njih sam miksao od nule za ovaj miks. Jos jedna tehnicka razlika - ovo je ITB mix (waves NLS) a ono ranije je kroz custom analognu sabirnicu.

Sve to na stranu, mislim da si pogodio potpuno moj najveci problem a to je trenutna zaludjenost ovim i onim tehnikalijama umesto fraze pesme.

Uglavnom, hvala ti! Ovakav dogovor je jedan od razloga zasto se i dalje muvam po ovom forumu.
Old 22-08-2012, 08:10 PM   #27
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Pa sad, da li si promenio "samo" bubnjeve (ili si možda zbog promenjenih bubnjeva morao da promeniš još ponešto) nije toliko važno. Poenta je u tome da si toj promeni posvetio previše pažnje, a na uštrb celokupnog događaja. Uostalom, nezahvalno je da poredim nešto što mi samo zuji u sećanju sa nečim što mi je pred nosom, pogotovo zato što sam ono slušao znojeći se u Istri, a ovo slušam znojeći se u Zemunu

Od svega je najmanje važna analogna sabirnica, veruj mi na reč. Mada može da bude važna kao placebo efekat...

Quote:
Originally Posted by MUzzY View Post
Sve to na stranu, mislim da si pogodio potpuno moj najveci problem a to je trenutna zaludjenost ovim i onim tehnikalijama umesto fraze pesme.
Što reče Momčilo B.:

"Ako bubnjar ima dar - to je sasvim lična stvar.
Ljudi kada traže bis - to se odnosi na VIS"

Keep up the good work, fuck the tech shit.

Pozdrav,

Vasa

Last edited by awacs; 22-08-2012 at 08:26 PM. Reason: slova
awacs is offline   Reply With Quote
Old 22-08-2012, 10:09 PM   #28
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Vasa mi je ustedeo dosta pisanja !!

Generalno nema "glue" . Vokal je prejak i ispred matrice..nije povezan u miksu.

bubanj - malo si preterao sa kompresorom na snare-u...

Ja bi spustio vokal i sve provukao kroz neki compress (Cytomic Glue, na pr)
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 22-08-2012, 11:21 PM   #29
MUzzY
Pro Member

MUzzY's Avatar

http://dl.dropbox.com/u/31367646/Zve...0wip4a%20m.mp3

Novi krug

Sutra cu da vidim sa kompresijom snare-a, sad vec haluciniram master buss ratio odnose i release time ...

Nemam Cytomic Glue ali sam stavio Classic Master buss bundle. (Iako uvek miksam sa SSL master buss compom...)
Old 23-08-2012, 12:23 AM   #30
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

...ništa, ništa... ....samo vijam 300-ti "thanks"...

Ej, pazi da ne odeš u neki "heavy"...

Sad je odnos već dosta bolji, zalepi još taj vokal, "Laza" (LA2A) to radi erotski!

Poslušaj one prve linkove što sam ti ostavio, (koliko god "kakvi" da su) to je taj "radijski zvuk" koji će da "prođe" ( a bio sam urednik ( i muz. i gl.i odg. i producent radija (državnih i privatnih)) ...

Znam šta ti kažem, znam kako urednici razmišljaju... Guraj to za "širu" masu... Čim "Šabani" čuju heavy, odmah "shift+delete"...

Realno, "ostavi" materjal jedno 3 dana ako nemaš "dead-line" , NI JEDNOM NE PALI, i sedi onda i završi... Sad ti je dance-trance-stage u glavi... Odmori "lubanju"...!

Uradi to, pusti nas da kenjamo, ali sedi i "spiči" to i stani iza toga! Ende!

Pozz

Bockie is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules