Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 09-08-2012, 10:46 PM   #31
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Default Re: Vsti Sempleri i njihov zvuk?!!

Ma vidi, mo?e? ti da veruje? u ?ta god ?eli?, to je tvoje pravo, svako mo?e da pronađe nekog svog Boga i njemu se klanja, tako i ti veruje? da je Triton LE prirodniji, masniji, bolji, analogniji od ovih jeftinih, digitalnih $ranja koja se nude d?abe po internetu.

Realnost je na nekom drugom mestu, tvoja je stvar da li će? je prihvatiti ili i dalje slepo verovati u svoje dogme, ipak izlo?io si javno ?ta te muči, pa isto tako javno mo?e? čuti jo? nečije mi?ljenje, zato nema ljutnje ako ti ka?em da si malo zalutao.

Preslu?aj opet 4 fajla koja sam ti postavio pa će? videti da razlike nema između 3 softverska/digitalna semplera i jednog hardverskog/analognog, kako ih ti naziva?.
U skladu sa tim, mo?e? da zaključi? da Kontakt 4/5 ne dodaje ni?ta od toga ?to si opisao u odnosu na Structure i NNXT, ?to znači da je problem negde drugde, ja bih rekao u tebi i tvojoj navici.

Da bi me najbolje razumeo nudim ti jo? jedan test...
Ovde ima? 4 fajla takođe, ali da se ne bi prpucavali oko toga da li harmonika zvuči prirodno, toplo, meko ili kako već, ovde je desetak sekundi jedne pesme pu?tene kroz 3 semplera i naravno jedan od ovih fajlova je original, pa vidi da li neki od ovih semplera ne?to dodaju, oduzimaju, kvare ili popravljaju:

http://www.mediafire.com/download.php?591qlegwrol8bm2

A ovde ti je isti sample, ali odsviran kroz svaki sempler za oktavu ni?e i vi?e, dakle sinteza svakog semplera ponaosob pa vidi da li se i tu ne?to čuje:

http://www.mediafire.com/download.php?jmv45pdn14u5daw

Rezultati su veoma jasni, ostaje samo na kraju da ubaci? ovaj sample i u Triton LE kao zavr?ni deo testa pa da čujemo da li on svira realno i toplo kako ka?e? ili se tu ne?to drugo de?ava.

www.dynamix-audio.com
kravadinka is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2012, 11:18 PM   #32
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

broj 4 je orginal u rar TEST.
ovo ostalo nema pojma, iskreno. ne vidim sta odkale kako. nebitno, msm znam kako sam ja 16 instrumenata , presemplanih svaki od njih 60 tipki, dirki, tonova, kako god, i sve te instrumente kad uvezem u kontakt dobijem ono, levo desno low- hi, a iste ubacim u xphraze i ne pogubi i ne doda kao on. to mi je bio test pred ocima, i usima.
naravno ne svadjamo se, volim trazit resenje, diskutovat al samo za ono sto nam treba i interesuje nas.
da mi to ne treba, ja o njima ne bi ni pisao nit testirao ih haha, samo se trazi korektan 1 na 1 zvuk. to je sve. mnogo sam semplova konvertirao iz klava il bilo sa kog diska, i ima razlike od semplera do semplera u zvuku kad ih konvertiras, et opet i ti primeri EXS, ili NNXT, svako bolje zvuci sa svojim legatom portamentom i to cujemo osetimo, ne bi ih hvalili, samo sto kod ta dva je fora samo jedna boja, dok kod ovih mogu COMBI varijantu , i da,, motu machife onaj na win 1.5 koji vec je isto bio odlican ,samo bagovit. dok dvojka ima na OS X. a trojku da ne spominjem.
nabavicu uskoro i emu kartu, samo jos nisam istestirao emulatora X posto nece sa drugom kartom .
branoy is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2012, 11:51 PM   #33
fix3r
Member

Quote:
Originally Posted by kravadinka View Post
Mo?e? preslu?ati fajlove odozgo, videće? da su EXS i Kontakt isti zvučno, otkud tolika prazna mesta, ima? li neki audio primer?
Mislis na prethodno postavljena 4 wav fajla? Zar je EXS u njima?

Enihau, ocekujem da u takvom testu svi soft sempleri zvuce potpuno isto - sve sto cujem onde je suvi sempl bez interpolacije ili sa interpolacijom koja je odavno sazvakana tema za softver tako da tu nema sta da se prica. Dakle nema sabiranja, nema filtera, envelopa...

Ono gde ja cujem razliku (subjektivnu? ne znam) je kada se stvarno poteraju svi sempleri i kada se uzme u obzir sta sve mogu da urade. Zato i kazem, MachFive 3 je najjaci medju njima za dve duzine - gomila vrsta sinteze koje mozes da mesas sa semplovima, filteri zvuce super dobro, ima IRCAM sempl stretch itd itd. Cak mu i sabirnica dobro zvuci, tj. poterao gomilu "parts"-ova (slicno kao u Kontaktu) na isti izlaz i zvucao mi je bolje od tih istih semplova napakovanih u Kontaktu (doduse, na drugom PC-u, ali kontam da nema razlike). EXS je, u mom slucaju, na drugom mestu jer je tako lepo uklopljen u DAW - nema zezanja sa multitimbralima, filteri i envelope mi zvuce super, legato itd. Jednostavno je meni licno mnogo laksi za bilo kakav rad a da ne gubim na kvalitetu zvuka. Kontakt koristim, ali sada samo za libove koji su Kontakt-only (sto opet nije zanemarljiv broj), ali tu prestaju duznosti Kontakta.

Na kraju, ipak je ovo sitnicarenje - svaki soft sempler bi odradio dobar posao ako se malo pomuci covek da ga dotera.

Ali i dalje stojim pri tome da ono sto se cuje iz Korg-a kao razlika u odnosu na ono sto izlazi iz soft semplera je uglavnom do Korg-ovog DA konvertora. Triton je 15 godina stara tehnologija, softver je otisao u stratosferu za to vreme
fix3r is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2012, 12:20 AM   #34
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

software je otisao u ku*ac.!! ne u stratosferu. po cemu?? kad bi postojao triton VSTi, verujem da bi sve jedan ovaj sempler bio out i u kantu!! najbolje combinacije se mogu uradit u njemu za kratko vreme dok ovamo ne moze ni za dan, a gde ono kad izaberes RAM i u oscilatorima prejebes sempl kako zelis sto i dan danas slusas na 80 posto albuma, presete s klava.
korg ima svoj AD DA konverter koji je dobar (samo triton Le je izuzetak a verovatno i TR, slabiji procesori, nemaju tu moc efekata i sounda kako kad ubacis u extreme , clasic, studio , m3 , pa2,3x itd, oni su nizi razred. ostali OK!, imam ja na triton rack digitalni adat, a po beograda ga po studijima koristi i vuce sa njeg te kombinacije i programe. to nece moci u vsti sempleru tako lako, znaci mozes ti napravit 8 kombinacija, imaju oni to, al nemaju ono sto on moze i ima i sto je na pjesmama u bas te vecine.
al resavam se ja tog AD DA, kupio sam D32XD korga, vrh sound, sam da kupim adate emu karticu , i povezem racunar sa njim, pozdravljam od sound karta A clasa preampe i konvertere.

a za ono se slazem, isto i ja kontakt od sad sam za njegove library, ostalo otpisao ga. dok sta ne smudrujem bolje ili provalim.

machfive jest jak. verovatno najjaci sam sto nema narodne verzije. ostalo smo prepricali.

a nemojmo o godinama, korg X3, M1, T3 itd su dva put masniji od ovih danasnjih klava. stoje mi svi jedan do drugog. imaju srednje imaju sound, ovi su svi ko na V na mixeru.

Last edited by branoy; 10-08-2012 at 12:47 AM.
Old 10-08-2012, 12:56 AM   #35
fix3r
Member

OK, ocigledno imamo drugacije poimanje sta je "dobar zvuk"...

Zabave radi - Korg jos od Trinity-a nije napravio dobar zvuk. Ja sam imao N364 pre sto godina (X3 na steroidima) i to tako jadno zvuci. Od cele te AI2 price samo je originalni 01W imao pun zvuk. U zadnjih recimo 10 godina zaista neces naci profi produkciju (mislim na pop fazon) koja se oslanja strogo na Korg/Roland (modul, klava, sta god), poneka farba da. Da je Korg pametan napravili bi "virtual Korg for iPad" app i Korg master klavu gde bi uglavio taj iPad i to je to.
Vreme kada je jedan Zlaja pravio cele "albume" na Roland Sound Canvas-u 55 je proslo
fix3r is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2012, 01:07 AM   #36
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Branoy shvati, Triton LE je smeće koje ne zvuči dobro, softverski sempleri zvuče svi isto i priča o Kontakt-u je netačna jer se jasno čuje iz priloženog da se ne razlikuje od NNXT i Structure, dakle cela tvoja priča je neosnovana i netačna.

Mogao bih satima da ti pričam gde sve grešiš, za početak Korg X3 je takođe jedno tanko smeće i ne može da se poredi sa M1 i T3, a oni ne mogu da se porede sa današnjim klavijaturama, ne znam odakle izvlačiš te priče.
Postavio bih ti opet neke snimke, ali vidim da tebi to ne znači ništa.

Percepcija, to je tvoj problem. Ne kažem da svi trebamo misliti isto, ali ti bi trebao da preispitaš svoja stanovišta ako želiš da napreduješ uopšte.
Ako su tebi te mediokritetne klavijature benchmark, definitivno moraš da menjaš uši iz korena.

Eto ti informacija bez uvijanja, a ti vidi šta ćeš sa njom...

www.dynamix-audio.com

Last edited by kravadinka; 10-08-2012 at 01:14 AM.
Old 10-08-2012, 02:06 AM   #37
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

jbt!! et.. trojica doju kod mene, slucajno nabavio x3 za master, upalim ga zadive se koliko je mastan, upalim le, iste klavire isti GM i sranja, razocaraju se?? tako i ja isto. kako moze biti le masniji? nikako. to je prica za malu decu.
ostale , imam i rack, 24bit. i to je samo svetlo ovako onako, al nije debelo i masno kao stari x3. a et vidite t3 i m1 jos bolji, ne sumnjam.
zamisli sam da x3 il ti stariji imaju sempler, opet bi pojeli ove tritone.
al to je sad, ustvari tu smo, ko kakav sound voli, neko na V neko na A .. kao i DAW, ima boljih al radis i dalje na onom na kom si naucio od pocetka. i tu je kraj price.

tako i sve ovo sto spominjemo.
nijedna stvar nije ista. to je jedino jasno i sigurno . al 100 posto.

i na kraju krajeva , evo i tebi dokaz.
kontakt vs xphraze.. i ako cujes dobro 100 posto cuces da ista harmonika na svim tonovima ne zvuci isto. i da osetis da je kontakt vise u nekom prljavom za moje usi srednjaku. dok je ovaj malo kristalniji.
http://www.mediafire.com/?b7o0lf7s9vjpxta
Old 10-08-2012, 10:33 AM   #38
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

http://www.discodsp.com/highlife/aliasing/

http://www.simonv.com/tutorials/quality.php

Last edited by Everbeatz; 10-08-2012 at 10:44 AM.
Everbeatz is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2012, 10:39 AM   #39
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Branoy, trebalo je da stane? jo? pre dve strane, ovako se samo vi?e sramoti?.

Korg X3 je toliko tanak i lo? da je bio veoma slabo prodavan, a M1 i T3 se razlikuju neuporedivo i X3 je bio jeftiniji nalsednik, dok je 01W bio pravi naslednik starog M1 ili T3 koji je ustvari samo pojačan M1.
Klavir na X3 je krimialno lo? i upravo je zbog toga ta klavijatura bila propast, ?to je kasnije re?avano na N364 donekle, ali ona se prodavala jo? gore.
Kakav god da je klavir na LE, neuporedivo je bolji od onog na X3.
Osim nekoh padova, bells-a i tako par apstraktnih boja, NI?TA se ne mo?e daas iskoristiti sa X3, ta klavijatura je skoro potpuno neupotrebljiva danas, evo je predamnom jo? od '95.

Ovaj primer koji si postavio je sviran sa mojom semplovanom harmonikom, znam čime sam je snimao, kojim mikrofonima i preampima, gde sam je slu?ao sve to vreme i kako je slu?am već skoro godinu dana koliko je imam, pa slu?aj ?ta ti govorim, Kontakt je svira ispravno, a Xphrase je krivi kao ?to to radi Triton LE i katastrofalni Dynacord.

Opet ti ka?em, ima? problem sa u?ima, Dynacord te pokvario i sad svugde očekuje? taj neispravan i iskrivljen zvuk, pa ti zato ne odgovara sve ?to je ispravno i valjano.
Tvoja je stvar ?ta će? da radi?, ali kako si javno postavio pitanje, evo ja ti odgovaram da gre?i? i da ima? problem u samom startu, a to su tvoje u?i.

To kako ti čuje? čuju svi narodnjaci koji su zara?eni Dyacord virusom i tu nema mnogo pomoći bojim se, ali ti si ovde među ljudima koji se bave daleko ozbiljnim stvarima nego na nekim drugim forumima gde su nepismeni i op?te i muzički, pa bi trebalo da ne?to nauči?, a ne da nas ubeđuje? kako dođu neki ljudi kod tebe pa se lo?e kako je X3 mas'an i slične nebuloze.

To nema veze sa ukusima, jer ukusi su u plavo-crveno departmentu, pa ?ta ko voli.
Ovo je pitanje ispravnog i neispravnog, tu nema dileme.

www.dynamix-audio.com
Old 10-08-2012, 11:55 AM   #40
Filip_
Pro Member

Filip_'s Avatar

Question Re: Vsti Sempleri i njihov zvuk?!!

Citam komplet temu, razumem da forum sluzi i za rasprave...pa opet, nikad mi nije islo u glavu zasto neki ljudi toliko pricaju o tome sta "zvuci bolje" i ubedjuju neistomisljenike da je upravo "to" najbolje and so unique...

http://soundcloud.com/mind_direction

Ko visoko leti, nisko zimi.
Filip_ is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules