Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 07-08-2012, 01:22 AM   #11
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

Default Re: Vsti Sempleri i njihov zvuk?!!

bilo dosadno i napravim jos boja , ipak xphazer za sad naj. ima jedan sto cita sf2 opasan phenome al bagovit mamu mu!! to dvoje mi se doima jedino na kompu a gde se moze napravit preseta kao na klavijaturama combi. sad oscilatore vsti sempleri nemaju kao npr na tritonu kad ubacimo neki sempl pa dobijemo sta zelimo, ovde igraju ulogu samo efekti i kombinacija.. jbg.

http://soundcloud.com/branoy/xphraze-vsti-boje-folk-new
branoy is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2012, 09:15 AM   #12
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

Branoy, jesi probao Halion?
Everbeatz is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2012, 03:47 PM   #13
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

joj jesam davno , al toliko mi je bio spor oko uvozenja semplova, odustao. i nisam znao napravit legato portamento. ne znam jos nekih je stvari bilo oko tog haliona, cak sporo mi bilo i njegove presete ucitavat, mislimo na onaj 3.5 sto uvozi semplove a ne na onaj integrisani u C5 .
ako sta gresim ispravi me slobodno.
Old 07-08-2012, 04:15 PM   #14
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Postoji neka subjektiva razlika kad se sluša Kontakt i neka od klavijatura koje si pominjao, ali ona je uglavnom vezana za Envelope, filtere i način na koji rade sa zvukom.

Nije to pitanje prosto boljeg ili lošijeg, ali za moje uši Kontakt ne dodaje ništa, dok ove klavijature imaju neku svoju priču, ali to je ono što psionic kaže u najvećoj meri, u pitanju je dirka, odnos dinamike i svih Envelope-a koje imaju veze sa tim, a onda i u zvuku konvertera, nekom tamo sabiranju unutar tih mašina i ko zna čega još.

Generalno Kontakt zvuči prilično realno, a i nije predviđen da se odmah zabode u Dynacord, već se može mnogo toga staviti u lancu iza njega što ga stavlja svetlosnu godinu ispred svih tih klavijatura.

Treba pomenuti još jeda bitann faktor, a to je navika. Kontakt realno zvuči drugačije, ali isto je kao i sa tim Dynacord-om, sve što radi ispravnije i bolje je ustvari nepoželjno, ne sakriva ništa već ispušta onako kako se u njega i uđe.
U vezi sa tim, sad sam slušao ove snimke na SoundCloud i osim harmonika koje sam ja semplovao i koje zvuče savršeno realno i masivno, gde svaki to ima svoj sample i nikako OneCycle loop, sve ostale zvuče kao sifilisom zaraženi LiPlug Albino.
Semplovanje je nauka za sebe, tako da u većini slučajeva nije kriv Kontakt...

www.dynamix-audio.com

Last edited by kravadinka; 07-08-2012 at 04:24 PM.
kravadinka is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2012, 04:40 PM   #15
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

Quote:
Originally Posted by branoy View Post
joj jesam davno , al toliko mi je bio spor oko uvozenja semplova, odustao. i nisam znao napravit legato portamento. ne znam jos nekih je stvari bilo oko tog haliona, cak sporo mi bilo i njegove presete ucitavat, mislimo na onaj 3.5 sto uvozi semplove a ne na onaj integrisani u C5 .
ako sta gresim ispravi me slobodno.
Ako je davno onda moguce - sad ima 4.5 verzija i mozes sa Steinberg sajta skinuti "Experience the advanced feature set of HALion 4 without any restrictions for 60 days."

Probaj njega ponovo...
Old 07-08-2012, 04:55 PM   #16
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

aha, sve sam procitao, al ja verujem samo usima, cak ni vama na textu (na to se ne ljutite, to msm shvatate sta zelim da kazem) .. primer,, presemplam par wav tonova, kliknem ih na media player i rade kao iz klave , tako sirovo i realno zvuce, to je to.. iste te wav ubacim u kontakt.. ono siromasno, mutno, low, fali mu nesto, nije to to, meni kontakt najgore zvuci od svih. stavim ih zajedno u C5 , msm poredam kontakt, pa xphraze itd. i istu boju uvezem, jebes ti to ako on moze bolje al ne na prvu, mene intereseuje na prvu kao sto u klavijaturama uvezemo sempl i tako je , svidja mi se odma, nista levo desno, e sad od tog sempla koji vec zvuci u startu ti radi sta zelis sa oscilatorima. dinakord prica za sebe, on mi u studiu nije nikad, samo ga nosim po svirkama, tako njeg zaobilazimo.
imas eno na mom souncloud opet primer, isti semplovi uvezeni u njega, ISTI WAV, i isti uneseni u xphraze i snimak sa xphraze ga pojede. realno. to pricam., ja trazim razliku,. i ona mi je bitna. ako cu ja uc u kontakt a milion nas je nesiskusnioh realno pricam, sad na boju da ja od njegovih 20 filtera trazim koji kako zvuci, to nema sanse, nek zajebu tu pricu. sempler mora biti masan, kako ubacis u njega wav da tako zvuci. i uvek kazem , dajte primer, dajte dokaz, napravte preset, napravte nesto, ne baratam sa pricom, samo me interesuje usi sta mi cuju. i u to verujem, a ja bas potrosi vreme na te testove.
Old 07-08-2012, 05:06 PM   #17
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

Iskreno branoy - nisi usamljen. I ja sam mislio da tripujem ali mi je Kontakt uvek zvucao bas tako kako objasnjavas....
Old 07-08-2012, 06:20 PM   #18
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

najgore je da pomislim da sam sam sebi gluv, al dobro je ima nas !! cujemo razliku. i trazimo najbolje, al stvarno ne mogu dati da kontakt bude broj jedan sempler kad to ne zasluzuje, ne kontam kako te nagrade pokupi kao najbolji haha. ja sam bio zavolio ga prvog od ozbiljnijih semplera i to dvojku kad su tek izlazile prve verzije, to mi je bilo jednostavno, slatko tad .. kasnije sve se nest promeni,, a mozda je i dvoja ovako radila al sad mi se ne da trazit je i instalirat i proveravati. i onako ne bi mogla 80 posto banki otvorit.
Old 07-08-2012, 07:02 PM   #19
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Kontakt se kotira kao najbolji sampler najviše zbog toliko sample banki koje su dostupne za njega, a kvalitet može biti diskutabilan.
Ne treba zaboraviti na Structure, NNXT, EXS, to su ozbiljni sempleri, ali za jedan treba Pro Tools, za drugi Logic, a treći zahteva Reason, pa sve to pada u vodu ako hoćeš da šire narodne mase koriste sve to 4 free.

Što se tiče ušiju, to je već sve u domenu alhemije i vrlo je diskutabilno ko šta i kako čuje, tu pravila nisu dogovorena, svako ima pravo da čuje nešto kao dobro ili loše.
Evo spremam ti jedan isti istrument na 4 različita semplera, baš me interesuje da li ćeš čuti tu istu razliku.

Edit:
Ovde ti je 4 fajla iz 4 različita semplera, kaži mi da li čuješ ovde isto, jedan od ovih je iz klavijature, ostali su iz softverskih semplera.
http://www.mediafire.com/download.php?eqacqfad1wlb5rx

www.dynamix-audio.com

Last edited by kravadinka; 07-08-2012 at 07:56 PM.
kravadinka is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2012, 03:13 AM   #20
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

znas kako sad na ovo sto si stavio test, i to stoji, da stvarno ima semplova ima nekih cudnih stvari kad ubacis iskonvertiranu harmoniku iz nekog kmp il nesto isto zvuci kao suvo, sad neko bi reko jedan te isti sempler, jer cujem da su sve 4 ista, ,
evo aj ti isto objasni ovo,,
prvi ovaj klip je sound isti semplovi na triton le u seq pa iz kontakta, znaci malo Le pa malo Kontakt, kud je otisao u HI i pogubio LOW , ono bas digitalija nema dalje sto mrzim.
http://soundcloud.com/branoy/test-tritonle-i-pc

i sledeci isti semplovi na xphraze
http://soundcloud.com/branoy/kolo-xphraze-cubase-5-mix

on mi nije drasticno pogubio na semplovima low i Hi. et isto primer jedan na jedan. zanemari efekat na xhraze cuje se u spektru niske i visoke frekvencije ..
na kraju krajeva najlepse mi zvuci na Le korgu jer je " analogija" nema veze sa sound kartom i digitalijom od koje nas boli glava na kompu.

sto se tice reasona i nnxt, odlican!! nema tu se sta rec isprobao cim su se prvi pojavili od 1 do 2.5 kad je ih tesko bilo nabavit, a der konvertirat nesto u njih, morao rucno unosit tad semolove nije bilo konvertera, znas i sam, i odlican je.. na logicu onaj njegov isto masan.. cak mozda mi je i najmasniji taj EXS. nekako odlican portamento i sve to zvuci mi za soliranje super .
a tu je do njeg odma i nnxt.
structure ne probah.
uglavnom, kontakt mi je out vec po godine , 50 gb iskonvertiranih za njeg ne koristim vise uopste. nego sebi povadio jedno 5-10gb za ove sto su mi ok.
isprobao sam zaboravih reci i cakewalk dimension i rapture,, i oni su mi se svideli 2x vise neg kontakt. isto su imali dobar ton i na njima secam se mozda jednino je bilo najvise opcija za sredit.

sve u svemu najhvaljeniji i to jest sto posto sto ima najvise banki za njeg nije mi prosao test, moj test. samo mi zao terci sto sam mogao na njemu odmah. scripte. sve ostalo ima i kod kineza.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules