Quote:
Originally Posted by beboplu
Pretpostavljam a i citajuci razne postove na forumu sam vidio da stl radi probleme no sto je tu je. Stvar je sto moraju ici minimalno 2 monitora, pult komponente, komp i jos mnogo stvari koje mi trebaju za rad na taj stol tako da to je nesto bez cega ne mogu.
|
Monitori trebaju biti na stalcima (ma kakve "istine" prikazivali trgovacki katalozi). Komp NE MORA biti na/u stolu posto se moze pristojno odaljiti od njega bez gubitka komoditeta u radu itd...
Ultra glomazni stolovi (ne mikseri) u malim studijima su najvece zlo na koje smo nailazili... ne shvatam odakle poriv za jednu takvu neumerenu zelju... najgore je sto vam proizvodjaci/trgovci idu na ruku...
Na stolu trebaju biti samo najelementarnije stvari koje se moraju u toku rada cesto dohvatiti rukom... sve ostalo moze sa strane i iza...
Quote:
Originally Posted by beboplu
Da li mi netko moze reci gdje i sto je dobro da pocnem prvo raditi akusticki kod sredjivanja prostorije i iz velicine prostora i pozicije koja je na slikama (znaci zamislite da ovaj prostor je jedna prostorija a ne dvije kako je na skicama) kako i s cim bi vi poceli i sto bi sve radili akusticki.
|
Pozicioniranje zvucnika i slusaoca u sobi (akustickim merenjem) su primarni koraci... posle ide redom...