|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Pro Member
|
![]()
+1 ...tacnije +1000. Neke vrste muzike se prosto ne snimaju pojedinacno.
![]() |
#12 |
VIP Member
|
![]()
Naravno da neću uzeti k srcu, po?to ni?ta od onoga ?to si ti napisao nema nikakve veze s onim ?to sam ja napisao. ?to se lako da proveriti čitajući tvoje i moje pismo
![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
#13 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Pogotovo VIP ili elite statusovaca ![]() mea culpa ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Member
|
![]()
Ne bih da ulazim u polemiku,ali ako trubacima objasnite da treba da sviraju kao na live svirci sa tim filingom, snagom ,agresijom,dinamikom ,rezultati mogu da budu odlicni,poslusajte cd Marko i Boban Markovic (nije da se hvalim..
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Pro Member
|
![]()
svirka se svakako moze dovesti u red, ali zakoni akustike se ne mogu pobediti
![]()
![]() |
#16 |
Member
|
![]()
Pa dobro,ja sam u medjuvremenu ipak pazario SSL,poslusao sam ga kako zvuci u usporedbi sa Universal Audio Solo 610 i jos nekim engleskim pojacalom,zaboravio sam kako se zvalo jer sam prvi put cuo za njega.Snimili smo trubu nekim jeftinim ribbon mikrofonom(golden age r2),mada smo probali i neke malo skuplje mikrofone,kako god SSL je bio najtransparentniji...Universal Audio Solo 610 iz nekog razloga previse prljav,i ovo trece pojacalo je bilo ok ali malo drskije od SSL-a.SSL nema neki wow veliki zvuk itd,ali je radio stvarno cisto i prirodno i ok.
Uzeo sam i Golden Age R2 ribon mikrofon uz SSL...jeftin mikrofon,ali sam se iznenadio kako radi za trubu pored mnogo skupljih mikrofona. SSL sam uzeo vise zbog toga sto nudi jos nekoliko drugih stvari nego samo zbog preampa...awacs je rekao da cu se verovatno na kraju vratiti flet usnimavanju,postujem i verujem da ce verovatno biti tako...ali hocu malo da eksperimentisem jer ja nikada nisam imao dodira sa tim spravama i eto sa ovom spravom mogu da upoznam hardverski EQ,kompresor,filtere itd kako to sve radi i kako utice na zvuk,pa ako mi se ne svidi i ne budem mogao da iskoristim bar deo toga sto SSL nudi prodacu ga vec...Eto kupicu za sada jos neki cevni preamp verovatno,i neki dobar mikrofon,i to ce biti to za sada sto se tice opreme... Onda cu se posvetiti prostoru i akustici,tu jos nisam resio sta da radim. A sada imam pitanje,kako da povezem SSL sa zvucnom kartom? Mislim da ide zenski XLR u ssl a u zvucnu dva 6.3mm dzeka.Ali nisam siguran da li tako ide u zvucnu,mozda moze da ide i jedan 6.3mm jack,ali pretpostavljam da treba da idu dva da bi signal bio stereo? I kada uzmem jos jedan preamp i budem snimao neki instrument sa dva mikrofona,dva preampa,hoce li u zvucnu da ide po dva signala L i R iz svakog preampa,ili samo po jedan,iz jednog prempa da ide u R iz drugog u L,pa da zajedno ta dva mikrofona/preampa prave stereo? Inace ovaj SSL nema konvertere,da li su izvadjeni ili nisu ni bili tu ne znam,umesto njih stoji plocica,ali uzecu kroz neko vreme boju zvucnu sa dobrim konverterima pa mi to nece biti problem. Hvala,pozdrav... |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Convertora nema na SSL jer je to verovatno opcija...kupis i zabodes. Za povezivanje - razmisli malo...cista logika / zdravo razmisljanje / test inteligencije...sto bi rekli.. A za to.. stereo / mono zvuk i snimak....hhmmmm. Pitanje - jel truba stereo ili mono instrument ?? (na primer) Sta je to sto trubu ili violinu "pravi stereo" ? (to ako se vode pod stereo instrumentima)
![]() |
![]() |
#18 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#19 | |
Member
|
![]()
Ne znam puno stvari ali sam poceo tek pre nekih 6 meseci da se stvarno interesujem za snimanje pre toga apsolutno nista nisam znao o tome...trudim se da skontam koliko mogu.
Mozda sam poranio sa kupovinom skupih sprava ne planiram da odustajem,uzimam ih sada dok imam novca za njih ! Ucicu usput kako da ih iskoristim najbolje. Quote:
Stereo je koliko znam reprodukcija zvuka preko dva kanala da bi se ostavio utisak prostora i prirodnosti...kada se snima jednim mikrofonom dobija se mono snimak,zato sto nemoze da se docara utisak prostora,jer je zvuk snimljen samo iz jedne tacke,znam da postoje stereo mikrofoni i stereo parovi mikrofona koji u isto vreme snimaju zvuk sa dve pozicije i oni sluze upravo da bi se snimio,docarao prostor u kome se snima. Ja kada budem snimao sa SSL-om naravno u njega bodem jedan mikrofon koji zabelezava jedan zvuk iz jedne tacke,taj zvuk je mono,posto imam mono zvuk onda iz SSL-ovog XLR izlaza kabal treba da ide u jedan input na zvucnoj karti,nema potrebe da ide na dva jer signal nije stereo i ako bi isao na dva na oba bi bio isti signal a time se nista ne dobija... Znaci po mojoj logici treba mi samo jedan kabal sa jedne strane da bude XLR zenski a sa druge jedan 6.3mm jack. Ali covek od koga sam kupio SSL (covek se razume neuporedivo bolje od mene) kada sam ga pitao kako da povezem sa zvucnom objasnio mi je da mi treba XLR sa jedne strane a sa druge DVOSTRUKI ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Verovatno se nekako nismo dobro razumeli. Last edited by Dragan88; 13-06-2012 at 10:33 PM. Reason: Izostavio deo teksta |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Pro Member
|
![]()
pome?ao si pojmove stereo i balansirano. Prodavac je mislio na balansiranu vezu
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
SPL Channel One mod. -problem | FrankoPanko | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 13 | 18-07-2015 09:38 AM |
Acousta 10 channel ??? | mozart554 | Analogija | 1 | 26-11-2011 11:31 AM |
SPL Channel One Premium | Ruah | Recenzije | 1 | 11-07-2011 12:18 PM |
SSL X Alpha channel | Era | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 11 | 17-07-2009 10:16 PM |