Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 18-02-2012, 09:26 AM   #11
ugljesa
Senior Member

ugljesa's Avatar

Nema to koliko ja znam za intel ili za amd. Jedan ti je os e sad zavisi ti od konf dal ce raditi ili ne. Amd ne ide bas za os x ali mislim da sam video da mogu i oni. Treba izbegavati amd i ATI kartice za hackintosh. Mora ti se sve poklopiti maticna,cpu,gpu da bi MOZDA sljakalo. Ja sam se bas bas jebavao dok ga nisam namestio. Sad sam namestio sve sem zvucne.
ugljesa is offline   Reply With Quote
Old 18-02-2012, 10:21 AM   #12
Eomsy
Pro Member

Eomsy's Avatar

Default Re: Hackintos nece da instalira drajvere za esi Juli@

Quote:
Originally Posted by ugljesa View Post
Nema to koliko ja znam za intel ili za amd. Jedan ti je os e sad zavisi ti od konf dal ce raditi ili ne. Amd ne ide bas za os x ali mislim da sam video da mogu i oni. Treba izbegavati amd i ATI kartice za hackintosh. Mora ti se sve poklopiti maticna,cpu,gpu da bi MOZDA sljakalo. Ja sam se bas bas jebavao dok ga nisam namestio. Sad sam namestio sve sem zvucne.
MA da vidio sam to za AMD i AtI, no imam nVIdiu i čitao sam da se mo?e AMD/nVidia, a da nema različitih osx-a nisam znao ... Znači preostaje čekati da si upgrejdam ma?inu na neki intel ... tnx

Studio Predator
Eomsy is offline   Reply With Quote
Old 18-02-2012, 11:01 AM   #13
ugljesa
Senior Member

ugljesa's Avatar

Evo za moju konfu sve radi kao sat ali sam se namucio kao niko. Te ne valja ovo te ono itd. Nije u fazonu kao da ides na cist install tipa windows vec stalno nesto otkaze npr meni usb nije hteo da cita prilikom install-a a mora da mi ucita tastaturu da bi instalirao do kraja. Pa juri patcheve its. Evo sad sam sve namestio ali ostaje mi jos juli@ ... Procackaj malo google dal sve moze na tvom kompu,dal imaju sve kextove (drajveri za mac),zvucnu itd ...
Old 18-02-2012, 08:31 PM   #14
ugljesa
Senior Member

ugljesa's Avatar

Samo da obavestim da postoje drajveri koji rexavaju problem sa ESI Juli@ karticom.

Video sam po forumima da programeri iz ESi-ja su rekli da ne nameravaju da prave drajvere za Hackintoshe pa je tako jedan decko DOBROVOLJNO ( u danasnje vreme to je retkost stvarno i skidam mu kapu za to) napravio drajvere za Juli@ kartu i jos neke tipa m audio revolution terratec i jos neke mislim. Upravo instalirao ,pustio neki klip sa YT i gle cuda rade oleeeee !

EVo linka za drajvere http://www.osx86.net/view/528-envy24...w_leopard.html . Nadam se da ce nekom posluziti
Old 06-06-2012, 12:12 AM   #15
slowstar
Pro Member

Ja imam SIGURAN NACIN da sve radi besprekorno, ali ne smem da ga otkrijem ili kazem, jer ce me (ponovo) optuziti da sam pristrasan, da pocinjem "flame war" i da sam neki "elitista" sto nikako nisam. Znam istinu samo na osnovu lekarskih saveta, i jedne stare engleske poslovice:
An apple a day, keeps the doctor away...

Zasto sebi komplikujete zivot zbog par stotina evrica (dolara)?
Old 06-06-2012, 12:17 AM   #16
Mika Technika
Pro Member

Mika Technika's Avatar

Quote:
Ja imam SIGURAN NACIN da sve radi besprekorno, ali ne smem da ga otkrijem ili kazem, jer ce me (ponovo) optuziti da sam pristrasan, da pocinjem "flame war" i da sam neki "elitista" sto nikako nisam. Znam istinu samo na osnovu lekarskih saveta, i jedne stare engleske poslovice:

An apple a day, keeps the doctor away...

Zasto sebi komplikujete zivot zbog par stotina evrica (dolara)?
True!

Sent from my Desire HD using Tapatalk 2 on IceColdSandwich ICS 4.0.4
Mika Technika is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2012, 12:17 AM   #17
slowstar
Pro Member

Ah da, zaboravih jos jedan detalj da napomenem:
Sta god da sam ubacio, ili prikljucio na moj komp (nije vazno koji) sve je odmah radilo bez ikakvih drivera ili slicnih gluposti. ne znam kako, samo znam da mi komp ima sa strane nacrtanu kao neku vockicu, koja je malo "zagrizena"...
Znam i za postojanje nekih malo manje prijatnih vocki karakteristicnih za P.C. a najpoznatija je "kiselo grozdje"
Srecan rad!!
Old 06-06-2012, 12:51 AM   #18
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Čika Slobo, to je razumljivo, ti ?ivi? od toga ceo ?ivot...
Ovim ljudima su većinom roditelji "kupili mir u kući"... Samo su neke stvari postale relativno dostupne a nekad se krvarilo i za mnogo manje od toga...
I to ne znači da su sada oni krivi ?to je tako...

Ne ka?em da mi se sviđa ?to je tako...

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2012, 01:39 PM   #19
slowstar
Pro Member

Hteo sam samo da naznacim da vise nema onih "elitista" kako su ih nazivali. Jednostavno ta "vocka" je sada mnogo dostupnija nego sto je bila, i mislim da sve ono zezanje oko ucitavanja operativnog sistema na pogresnu platformu, vise ne vredi, i ne isplati se, jer se za malko vise para nego sto kosta dobar "apotekarsko-bankarski" racunar moze kupiti (cak i na kredit) sprava koja je pouzdana, doterana, sa predivnim ekranom od 27 inch, koji je vise nego HD (2560X1440) koji sam vredi vise od 100.000 din, i na kojoj sve sto se nakaci radi, bez problema, trazenja drajvera po netu, dovijanja i lukavstina, tako da covek moze da se usredsredi na muziku, a ne na sredjivanje necega sto uopste i nije predvidjeno da tako radi, zar ne?
Old 09-06-2012, 09:08 AM   #20
Tomislav
Moderator

Tomislav's Avatar

Quote:
Originally Posted by slowstar View Post
Hteo sam samo da naznacim da vise nema onih "elitista" kako su ih nazivali. Jednostavno ta "vocka" je sada mnogo dostupnija nego sto je bila, i mislim da sve ono zezanje oko ucitavanja operativnog sistema na pogresnu platformu, vise ne vredi, i ne isplati se, jer se za malko vise para nego sto kosta dobar "apotekarsko-bankarski" racunar moze kupiti (cak i na kredit) sprava koja je pouzdana, doterana, sa predivnim ekranom od 27 inch, koji je vise nego HD (2560X1440) koji sam vredi vise od 100.000 din, i na kojoj sve sto se nakaci radi, bez problema, trazenja drajvera po netu, dovijanja i lukavstina, tako da covek moze da se usredsredi na muziku, a ne na sredjivanje necega sto uopste i nije predvidjeno da tako radi, zar ne?
Taj ekran o kojem govoris kad ga napravi Apple u Hrvatskoj ko?ta 8000 kn, a kad ga napravi Dell (ista matrica!!!) onda je 5500 kn. Sla?em se da razlika u izgledu ekrana ima, ali u performansama - nema uopće.

I nije istina da je razlika parsto eura. Sad imam ruDAW XTM, a ovakav Mac Pro si ne bih mogao priu?titi ni za dvostruko vi?e love. Da, doslovno.

Ne ka?em ja da Mac općenito nije sigurnija opcija... Definitivno jest. Imam MacBook Pro i znam za?to... Ali da je puno dostupniji? Pa ba? i ne.
Tomislav is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules