|
Live Sound Razmenite iskustva o uredjajima za live sound koji obuhvataju opremu i rad sa zvukom uzivo. |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#38 |
Pro Member
|
![]()
Manje vise sam sve vec napisao, mikrofoni dinamika po mogucstvu sennheiser 441 i 421. Zasto bas ti mikrofon, pa prosto zato sto su se pokazali u praksi da sami po sebi daju taj "tamburaski zvuk" bez mnogo dodatnog sminkanja i doterivanja...naravno da to ne znaci da samo sa tim mikrofonima mozete da dobijete taj zeljeni zvuk, ali ce vam trebati malo vise "doterivanja" posebno ako su u pitanju kondenzarci.
Druga stvar je izbor preampa, po mogucstvu sa sto vise kolora da dobije toplinu. Licno ne bih preporucio ciste i neutralne preampe jer time teze dolazite do zeljenog zvuga, naravno i sa ovakvim preampima je to moguce ako znate sta treba radite ![]() Trece, a po meni i najbitnije je sam muzicar i instrument. Sinoc sam radio Live TV snimanje tamburasa RTV Vojvodine koji su inace profesionalci i zvuce bas kako i zamisljamo da bi trebalo da zvuce, ali su sinoc bili "ne motivisani" pa je svirka bila ispod proseka a samim tim i zvuk ( i pored 12 x 441 i 4x421) bio dovidjenja i laku noc...dakle poenta je MUZICAR I INSTRUMENT = 80% krajnjeg zvuka a to isto vazi za sve zanrove muzike. ![]()
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|