Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 24-04-2012, 05:13 AM   #21
DzoniPFC
Pro Member

Default Re: Razo?aravaju?i fakti o pop muzici

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
tipicno idiotsko poredjenje, napisano sa "sokira" citaoce...muhahahha..
Totalna baljezgarija...ali

1. Nisam nikad cuo za Creed ali kad sam procitao malo http://en.wikipedia.org/wiki/Creed_(band) .vidim da momci nusu naivni.
Hendrix nije za poredjenje - zasto?? Jedina slicnost - drze gitare oboje.. on je samo smarao i imrovizovao i svirao nesto sto danas nema teorije da se proda ( a nije se ni u ono vreme prodavalo!!)

2. Rihanna VS Zeppelin, REM & Depeche Mode..
Ona je imala 10 No.1 singlova, ali Depeche i REM su imali No. 1 albume !! Depeche je samo prodao preko 100M albuma..a tu su i REM... Zeppelini danas nebi nista uradili..ni u ludilu !!!

3. Ke$a'a Tik Tok JESTE bolji od Beatles-a...UVEK cu radije nju da slusam nego "Biltlise" Da su im bile dobre pesme - prodavale bi se i onda!! zar ne? Bila je manja konkurencija !!

4. Porediti Rap I Beatles - sumanuto !! (Opet, pre bi slusao Flow-a nego njih danas...)

5. Black Eye Peas VS - Elvis / Simon & Garfunkle - opet debilno poredjenje, ALI cinjenice govore:
"I Gotta Feeling" spent fourteen consecutive weeks atop the Billboard Hot 100, the longest-running number-one single of 2009. The song was the third most successful song of the decade in Australia, as announced on January 7, 2010. As of February 2010, "I Gotta Feeling" holds the record as the most downloaded song on iTunes of all time. Worldwide it has sold over 14 millions units, becoming one of the most successful songs in the history of popular music."

6. Pazi sad - Celine VS Queen / Bruce Springsteen / Nirvana ????? Ko je pravio poredjenje - treba ga ubiti !! Inace, ne zna se ko je gori jedan od drugoga...Ljigava tetka pevaljka, Freddy pederaja, Nirvana - narkomani, Bruce - zemljoradnik !!!

7. Shania - pametno odradjen "porodicni" posao (producirao muz Mutt Lange - koji je inace radio Def Leppard itd - covek zna sta radi!!) Svetski hit album !! Od Indije do Amerike!!

8. Katy Perry (kao i Michael Jackson) ima MEGA team koji joj / mu radi pesme i produkciju. Dobro peva..i sta sad tu ima? Po cemu je MJ "nedodirljiv"??

9. Za Barbaru - sta reci..cak bi i ja pre slusao nju nego ove sto ih poredi sa njom (Tom Petty, Pearl Jam, Johnny Cash)...

10. Billy Ray Cyrus - kantri zvezda (oni SVI prodaju na milione)..Bob Marley - lumpen hipik / rasta / opusteno / naduvani stihoklepac - imao srece da je umro rano, pa je postao slavan (po tome)... on se samo slusa u uzoj Srbiji danas.. sta reci?

11. Opet ekstremno debilno poredjenje - Glee pevaju TUDJE pesme - obrade (cak i od Beatles-a) sa kojima ih porede... (ali opet - da su bili bolji, Beatles bi prodali jos vise ploca i imali jos vise hitova)..

12. Justin Bieber (oj Bibere....) je fenomen!! Sam je naucio da svira gitaru / klavir / bubnjeve..peva mega..krenuo od malih nogu - bice jos dugo prisutan!! Nema podsmevanja.!!

Ovakva poredjenja su totalno bez vez..kao kad bi sad neko rekao "ovaj kosarkas je dao vise koseva, nego onaj sto igra golf !!!"
Internet inace obiluje "odlicnim" clancima...

DzoniPFC is offline   Reply With Quote
Old 24-04-2012, 06:48 AM   #22
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Default Re: Razočaravajući fakti o pop muzici

Quote:
Originally Posted by ridge View Post
Naterao si me posle vise godina da nesto postujem.
To je valjda DaBearu i bio cilj, da se ljudi malo razmrdaju, da se razbije "klasni mir i takve trice, ustajala ?abokrečina".
Old 24-04-2012, 07:02 AM   #23
disco violence
Pro Member

disco violence's Avatar

od uskrsa
Attached Images

disco violence is offline   Reply With Quote
Old 24-04-2012, 07:13 AM   #24
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by Znak View Post
To je valjda DaBearu i bio cilj, da se ljudi malo razmrdaju, da se razbije "klasni mir i takve trice, ustajala žabokrečina".
@ Znak - +10

@ Vasa - (za babe) Vrh !!

@ Quake2 - hahah (jok ti znas!?) Pa dok smo bili klinci u Beogradu, visili smo
sa raznoraznim rokerima i nasim metalcima (cak i pomagali na snimanju Warriors albuma!!) A od ploca - nema sta nemam. Od Black Sabbath, Judas Priest, Def Leppard, Rainbow, Michael Schanker, UFO, rush, ..you name it I have it!! SAMO - prerastao sam tu muziku..sad mi je dosadno!

@ Ridge - razumeo sam muziku..mozda cak i vise nego sto bi trebao !!
Inac za ostalo ????? Bilo je ovde mnogo
"primitivnijeg" recnika...

Imam pravo da mi se nesto ne svidja !!!
Iako sam radio 2 Bob Marley remiksa za Island Records, i za obadva remiksa je radjen i video (oficijelni radio miks), ne volim Bob marley-a. Uvek cu pre da slusam UB40 nego Marley-a..sorry, ali ja tu nista ne mogu.

ja jednostavno ne zivim u proslosti i to se odrazava na sve oko mene. Pocevsi od muzike....Ostarilo se, neke vrednosti i ukusi su se promenili..to se zove evolucija!

Cak sam neki dan (ponovo) spojio gramofon...da prodjem kroz ploce.(nekoliko hiljada komada - UGLAVNOM nista novije od 1987 - tad sam poceo da kupujem CDs).i.... bas mi nije legla nijedna ploca koju sam izvadio,,(sto nase sto strane).. i spakovao gramofon opet.

Inace - dobro jutro forume!! (malo smo se promeskoljili od ustajalih tema..)
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 24-04-2012, 07:36 AM   #25
Mika Technika
Pro Member

Mika Technika's Avatar

Sad se lepo vidi koliko je narod(svet) prso!

Sent from my Desire HD using Tapatalk 2
Mika Technika is offline   Reply With Quote
Old 24-04-2012, 07:55 AM   #26
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

igrom slucaja ))) na konto slika koji ste postovali (ko mi je frend na fejsu zna sta sam juce postovao na wall-u)
Attached Images

xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline   Reply With Quote
Old 24-04-2012, 09:17 AM   #27
cAAc
Banned

koji kralj ..sto mu nisu rekli da je snoop na slici
cAAc is offline   Reply With Quote
Old 24-04-2012, 09:26 AM   #28
disco violence
Pro Member

disco violence's Avatar

Quote:

Iako sam radio 2 Bob Marley remiksa za Island Records, i za obadva remiksa je radjen i video (oficijelni radio miks), ne volim Bob marley-a. Uvek cu pre da slusam UB40 nego Marley-a..sorry, ali ja tu nista ne mogu.
Valjda postoji neki razlog ?to si remixovao Marlija.On traje.
disco violence is offline   Reply With Quote
Old 24-04-2012, 09:43 AM   #29
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by disco violence View Post
Valjda postoji neki razlog ?to si remixovao Marlija.On traje.
to je bio "prolazni trend" jednog leta !! Videli majmuni (label) da je neko napravio hit na Ibizi, pa onda pokusali da "ozive" Marley-a kao dance artistu - naravno nije uspelo!
Ali, da nije bilo Marley-a, ja nikad nebi kupio Audient mixer !! Za to sam mu zahvalan...(cheque od 2 remiksa je kupio mikser!) ehhh...stara dobra vremena
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 24-04-2012, 10:42 AM   #30
sRce
Pro Member

sRce's Avatar

Quote:
ja jednostavno ne zivim u proslosti i to se odrazava na sve oko mene. Pocevsi od muzike....Ostarilo se, neke vrednosti i ukusi su se promenili..to se zove evolucija!
Razmisljam o ovome sto si rek'o... u pravu si nema sta... slicna je situacija i kod mene ali ja i dalje pustam Vangelisa, Pink Floyd i tu jos neke drugare... nisam rob modernih stvari tipa IPad i ostalo... dok npr. bolje je naravno imati veliki LCD TV kuci nego Sony Trinitron od pre 20 godina i bolje je gledati Bluray nego VHS...

jednostavno sta mislim da je usiljeno i sta mi ne legne - jednostavno nije leglo...

p.s. Gledam vec odavno da kupim neki IPhone / Android telefon zbog jebem li cega... valjda da budem IN... poigram se malo snjim... otvorim par interesantnih aplikacija... smori me touchscreen posle 20 min i bacim ga... jednostavno koncepciju touchscreen telefon / tablet ne_prihvatam i to je to... neće duša...

T
urbo folk nije muzika, turbo folk je kakofonija svih mirisa i ukusa vezanih u jednu zvucnu promaju koja ima zadatak da zadovolji najsire ukuse i najnize strasti.

Last edited by sRce; 24-04-2012 at 10:55 AM.
sRce is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules