|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Dakle...Bauljao sam po forumu i nisam uspeo konkretno da nadjem na jednom mestu sve sto mi treba, verovtno zbog toga sto je moje pitanje preobimno...
![]() Pa ovako, kao sto znamo postoji gomila VST-ijeva i gomila efekata Sound Fontova itd...Probao sam mnogo toga,ali nisam nasao mnogo stvari koje mi konkretno odgovaraju i moje pitanje za sve vas je sledece:Koje Najcesce Vst-ijeve koristite odnosno koji su to VST-ijevi koje bi svako trebao da poseduje (nesto osnovno iili najbolje,najbitnije ili neki vas top 10,5,...)...Znam da je pitanje glupo bez dodatnog objasnjenja o kojoj vrsti muzike je rec idt...Ja bih konkretno radio na Pop muzic i zamolio bih da mi svako od vas napise sta mi preporucuje za bubanj,strings,synth,klavir,padove,perkuse,gitare, brasove,bass, ma sve...Imao sam gomile od svega ovoga,ali nista mi nije davalo dovoljno realnu sliku i uglavnom su bili za neku elekronsku muziku (minimal,house...) Danas mnogi veliki muzicari rade svoje projekte na kompjuteru pa sta oni koriste od sveg ovog softvera (pored mnogo skupe opreme i dobre kreativnosti) itd...Sve radim u Sonaru i on ima svoje instrumente tipa SessionDrummer,Rapture Le itd,ali to mi nije dovoljno... Ako treba jos nesto da pojasnim oko svog pitanja,pojasnicu, i zahvalio bih se svima koji bi imali dobru volju da mi pomognu... ![]() Samo pisite..xexe ![]() Pozzzzz... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Polako, naviknuces se lagano na sve te instrumente koji veze za najbolje, kojima ti (i bilo ko ko ima usi) nisi zadovoljan, a onda ce ti sve to zvucati dobro, navika je cudo, zato sve u okruzenju zvuci isto, odavno je vecina onih koji rade ovaj posao izgubila pravu sliku o zvuku i sve gledaju kroz prizmu VSTi i kriminalno precenjenih aranzerskih klavijatura...
Realno sve je to prilicno neubedljivo i ocekivati samo sa VSTi neki proizvod kojim ces biti zadovoljan, ne bih bas to mogao da zamislim... Sve opet zavisi od tvoje kreativnosti, ako umes da prosviras te i takve instrumente onda ces i dobiti neke rezultate, a osloniti se samo na software ne vodi nigde... Ako vec moras da se smestis u taj neki budget pa ti VSTi sluze i kao finalni proizvod, a ne samo demo na koji ce muzicari svirati, onda se baziraj na BFD kao jednom od najrealnijih postavki kako bubanj svira i zvuci, pa i kasnije kako se mixa... Stvar je ukusa i Superior Drummer koji je dosta slican po konceptu... Bass je uvek problem, neki hvale Trilogy, ja ga ne koristim, imam neke svoje banke od pre sto godina i to mi radi ne vise od pristojnog... Sintisajzeri, emulacije realnih sprava i neke nove, pa toga ima mnogo, ne verujem da ce neko moci da cuje razliku izmedju pravog B3 i DB-33, osim ako ne spava sa njim u poslednjih dvadeset godina... The Grand i Mini Grand su dobri klaviri, ali opet dobro je relativan pojam... E&W Strings je pristojan, ali tek za neku blagu pozadinu, takodje i drveni i limeni duvaci... Uostalom slusaj sam pa odluci sta te najmanje nervira i to koristi, vremenom ces da otupis i bice ti sve lepo, poceces da se lozis na najnovije verzije tih instrumenata, na kraju izgubis svu kreativnost i prodje ti zivot sa jednom rukom na klavijaturi, a drugom na misu kojom klikces NEXT i tako redom preslusavajuci jedan po jedan VSTi... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Banned
|
![]()
hypersonic
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Spectrasonics Trilogy, Omnisphere... Boesendorfer 290... PlugSound Box... IK Multimedia Sample Tank, Miroslav Philharmonik... Real Guitar... Guitar Rig 3 (VST)...
Pozz
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Bas mi je drago sto ste se odazvali,hvala vam puno...Jedva cekem jos predloga...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
Stylus RMX u startu zvuci dobro isto kao i trilogy, isto kao i nexus, u-he zebra etcetera...
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
pitanje je svakako preopshirno..
za kvalitetniju pomoc od strane forumasha, navedi nam shto i kako si koristio do sada a i postoji opcija search ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
VIP Member
|
![]()
![]() |
#9 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
50 Najmocnijih u muzici u Srbiji !! | DaBear | Razno | 24 | 20-01-2013 02:40 PM |
Kreativnost u danasnjoj muzici | Everbeatz | Razno | 73 | 18-10-2009 01:39 PM |
Sporazum o muzici na internetu | STUDIOTON | Razno | 0 | 19-11-2008 11:10 AM |