Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 14-04-2012, 09:25 PM   #21
tomycrosound
Member

Default Re: mix i mastering

Quote:
Originally Posted by branoy View Post
evo vako uzmite klavijaturu i neki napucan seqvencer song, znaci vrh zvuci, 16 traka zauzeto a sve se razumije u ton i niko nikom ne smeta a samo postoji jedan EQ master i dva master efekta za sve to pricam npr o tritonu le.
Molio bih te taj mp3 tog songa iz tritona sa 16 kanala ?to zvuči..?
tomycrosound is offline   Reply With Quote
Old 15-04-2012, 12:21 PM   #22
silent
Junior Member

Default Re: Početnik; mix i produkcija

pročitaos sam tutorijale na sajtu u vezi kompresora. No jedno nije napisano. Čemu on konkretno slu?i. ?to dobivam stavljanjem kompresa na vokal i na ?to treba paziti.
I jo? jedno pitanje ima li neki vst sint ili ne?to slično sa zvukovima ki?e, vjerta, zvuk valova ,grmljavina ili pak npr zvuk helikoptera i sl
thnx
silent is offline   Reply With Quote
Old 15-04-2012, 01:34 PM   #23
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Quote:
Originally Posted by silent View Post
pročitaos sam tutorijale na sajtu u vezi kompresora. No jedno nije napisano. Čemu on konkretno služi. Što dobivam stavljanjem kompresa na vokal i na što treba paziti.

Piše sve, samo treba čitati...

rumski;
http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=30124

Wikipedia:
http://en.wikipedia.org/wiki/Dynamic_range_compression

Youtube:
http://www.youtube.com/watch?v=_hRE2RKUV2E

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 15-04-2012, 08:03 PM   #24
silent
Junior Member

eh to je ono
na pitanja za?to uvijek su bili odgovori stavi? ono, doda? ovo ....
Taj tvoj dio sam izostavio iz jednostavnog razloga u pretragama jer nisam znao da jedno ima veze s drugim.
Sad mogu na jedan drugi način gledati.
Hvala.
A ima l rije?enje za ono vjetar grmljavina i sl.
ili previ?e tra?im
Old 15-04-2012, 08:13 PM   #25
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Quote:
Originally Posted by silent View Post
A ima l riješenje za ono vjetar grmljavina i sl.
ili previše tražim
http://lmgtfy.com/?q=+wind+thunder+r...ther+sound+vst

Old 15-04-2012, 08:42 PM   #26
silent
Junior Member

da skinuosam ba? to već prije ali ne znam ?to bi s tim
nema uputstva u paketu
imaju dll. ovi i probao sam ih zalijepiti u vst plugin-folder ali ni?ta
nigdje ih ne mogu naći u cubaseu. Oderdio sam putanju u cubaseu u updatao pluginove ali ih nigdje nema
Znam da vam sve to zvuči dosadno.
Iskreno nisam blento u radu s računalom i bez obzira na moje neznanje engleskog snalazim se jako dobro tj snalazio sam se dok se nisam upustio u ove vode.Tu se svakodnevno srečem s problemima koje ne znam rije?iti. Pa tako i ovaj. Gdje je krivi potez ne znam. Uzdam se samo u pomoć nekog ko zna i ima ?ivaca da pomogne
Old 15-05-2012, 02:15 PM   #27
amaterius
Member

i ja se vidim nekako u ovom okru?enju i u jednom se mogu slo?iti sa silent. Naime istina je da jako puno pi?e i ovdje i na x mjesta al je isto tako istina da kad se netko upusti u ne?to o čemu ba? ne zna pujo, i ja spadam tu, onda je najveći problem ?to su gotovo svi tutoriali rađeni za one koji već imaju znanje.
I ja sam gledao mnogo toga u vezi mixa i iako ne znam engleski dosta sam sku?io kad sam znao ?to tra?im, ali problem je kad ne zna?. Moj frend s kojim sam nekad davno svirao davao mi je savjete isto kao i tu. ma stavi? kompres tu ovo tano to gore....Al čovječe čemu slu?i kompres....Odgovor ma samo stavi? tu i okrene? ovaj gumb na 5 ovaj na 4 i to je to......odustao sam od daljnjih pitanja jer nisam mrdnuo od početka ...proučavao ja i dalje manuele sa gugl translatorom i sl i tek ovdje vidio čemu u stvari kompresor slu?i.Znam čemu slu?i u vulkanizerstvu al ne znam čemu slu?i tu.
e da.
dokopao se ja neki dan cd koji je snimio moj frend
sve je postalo jasno
amaterius is offline   Reply With Quote
Old 15-05-2012, 05:42 PM   #28
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Ne znam ?ta da ka?em, ljudi, za ovaj posao je jednostavno preduslov poznavanje engleskog jezika... Valjda vi?e ni u "gradsku čistoću" ne primaju bez toga i osnovnog znanja na računaru i interneta, ?to opet podrazumeva bar malo engleskog...

Jbg, nije dovoljno upravljati kolima, mora i PSP... Isto tako i ovde...

Ako budem dokon, a kakve su prilike, sva je ?ansa za to, uzeću da prevodim neke stvari na Wikipediji... Do tada, učite engleski...

Old 16-05-2012, 08:55 AM   #29
amaterius
Member

S obziro ma tvoj potpis vjerojatno su ti takve stvari danas refleksne. I niko ne zahtjeva da im se sve servira. No nekad smo mi jednostavno izgubljeni u prevodu.Ja samo govorim o jednom drugom kutu gledanja.
Gle ja se vjerojatno nikad neću baviti audio produkcijom iako ti mogu reči da ono ?to ja zmiksam na laptopu 10x bolje zvući od finalnog proizvoda gore navedenog frenda. Al on ima studio i ne radi nigdje pa se fura na to . Ja imam poso stalan i nemam vi?ka love da kupujem skupe stvarčice te da ih isprobavam a nemam ni muda da ulo?im u takav biznis i pustim poso iako znam da imam vi?e nekih saznanja o tom poslu nego frend. no pustimo sad to.
Engleski nikad nisam učio ,a sve ?to znam naučio sam sam. U kompjutere se ku?im i vi?e nego ?to mi je potrebno . Nisam sveznalica al moje znanje u vezi toga se?e nekad vi?e nego u ljudi na poslu koji se time bave. Onaj engleski na kompu shvaćam vi?e na taj način ?to znam čemu ne?to slu?i te na taj način se snalazim i u nepoznanicama koje su između.
No audio produkcija i sve vezano uz to donosi neke nove sinonime. Stare vraze nova značenja.
Da obrazlo?im znam ?to je kompresor u vulkanizerstvu, znam ?to je kompresiranje u informatici, ali ovdje pojam kompresije ima sasvim drugo značenje.I koliko god mi htjeli ili ne posezanje za pomoći od gospodina google translatora najče?će nas dovede u slijepu ulicu koja je na drugoj strani grada od tra?ene adrese
No ja sam svakako zahvalan na bilo kom savjetu kojeg nađem ovdje ili bilo gdje pa makar ga i ne razumijem
amaterius is offline   Reply With Quote
Old 14-09-2012, 08:32 AM   #30
Marcus
Junior Member

Da pomognem ako mogu jer sam se i ja početku osjećao izgbuljno u svim tim tutorijalima i savjetima po meni najlakši način je gledat i slušat video tutorijale na you tubu ali i čitat koliko to poznavanje engleskog omogućava evo npr ovaj čovjek je mnogo toga barem meni pojasnio
http://www.pensadosplace.tv/category/into-the-lair/
A napredak vremenom dolazi ne može brzo,mislim neću da zvučim kad da sad sve znam,što više saznajem vidim koliko toga još ima.
Evo pošto je zadnje bilo kako kompresor radi evo jedan tutorijal,prvo što sam našao na yt
http://www.youtube.com/watch?v=Z-CoFUvj9Q0
Marcus is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules