|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Uh, šećeru... ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
Kod samogradnje sub kicka nitko ne spominje vrlo bitnu stvar...pasivnu skretnicu za zvučnik (low pass filter). Producenti koji su davno prvi počeli koristit NS10 kao sub kick mikrofon zvuk je prolazio također kroz skretnicu koja je ugradjena na bas zvučniku (1,8 mH u seriju i 10 UF u paralelu) da bi se odrezao sav ne?eljeni zvuk srednjeg i visokog spektra već pri samom usnimku.
Moj sub kick izgleda kao da su ga pravili rusi za vrijeme hladnog rata, ali slu?i svrsi i ima ugrađenu skretnicu kao i regulator izlazne impedance! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() Dobar posao!!! ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
@FrankoPanko
Kako si složio promjenu izlazne impedancije? Jel može neka shemica? I sad si mi dao super ideju za stalak kad sam vidio tvoju fotku!!!
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Hej Shot,
evo ti sa jensenovog sitea najjednostavniji način rje?avanja levela i impedance. Shema je od njihovog reampa, a ti uzmi u obzir samo onaj dio poslje trafića (2 potenciometra) i to je to. Stvar funkcionira. http://www.jensen-transformers.com/as/as092.pdf Ali, opet, meni se čini da je upravo ta razlika u otporu (i naravno veličina membrane)zaslu?na za veliki uspjeh ovakovog načina snimanja bas bubnja. U zadnje vrijeme sam se mnogo igrao na svojim preampima sa ulaznom impedancom, i efekat je sličan onome kao kod "safe mismatchiranja" gitarskih pojačala (glava) sa zvučnicima različitih otpora. 1.razlika u levelu 2.kompresija 3.blagi nedostatak presence-a (tamnije zvuči) ..a to sve je za kick super, IMHO! Masa ljudi vani ga za?arafi golog na stalak te drito u dobar preamp (Taylor Hawkins/Foo Fighters).
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
@Reinhardt,
ova shema reampa koju navodis se odnosi na vise impedance (cca 10kOhma) dok je zvucnik za sub kick 8 Ohma, tako da bi i potovi trebali biti manjih vrijednosti cca 220 Ohma do 1 kOhm (utvrditi eksperimentom! ![]() @ Shot, ovo je moja shema sub kicka, nisam je zastitio pa je poklanjam! ![]() Pazite da "plus" od zvucnika sada ide na pin3 (cold) od out xlr konektora, a minus na pin2, jer sad zvucnik radi u rezimu mikrofona pa je i pritisak na unutra a ne na van. ![]() Pin1 sam spojio na aluminijsku sasiju valjka. Za promjenu impedancije koristio sam trostruki preklopnik (selektor). S(p)retno sa izradom! ![]() Last edited by FrankoPanko; 09-05-2012 at 03:03 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Basshunter kick | Psychogen | Produkcija Elektronske Muzike | 70 | 29-07-2009 03:19 PM |
kick i bass | babilon33 | Audio Produkcija - Tehnike | 8 | 09-10-2008 09:37 PM |
Kick, Kick i Kick | Alen@l5 | Audio Produkcija - Tehnike | 131 | 19-09-2008 10:09 PM |
Bass+kick | Eon | Vlado Georgiev | 6 | 25-02-2005 07:52 PM |