|
DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
adami će bit prioritet pa idem na neku jeftinu verziju kompresora;
?to se ?ale na alesis, čitam po netu za te pare da radi.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Junior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
haha slo?eni po cijeni
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Tomi,
U tome cijenovnom rangu je mudrije ne kupovati kompresore. (za vokal) Ima 1000 argumenata a čini mi se najjači je taj da u 24bit digitalnom sistemu on slu?i prvenstveno kao kreativna sprava, "namuđivač", "karakterizator", kreativni asistent u trackingu ako zna? točno ?to ti treba, a ne kao čuvaoc headrooma, za?titnik svega onoga ?to je u analognom svijetu bilo svetinja. Dakle, u arsenalu imati 1 optokompersor (LA2A-style) i 1 fet (1176-style), potpisujem.. a ostale, ni?e kategorije sprava-ne. naravno, IMHO.
![]() |
#6 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Ja je licno usvajam od danas, uz malo ljubomore, sto mi nije palo na pamet da tako zovem vecinu kompresora koje sam cuo! Totalno se slazem sa recenim. Btw, happyBD. P.S. malo off topic, dbx-ovi su cudesni za gitare uzivo, treba to prepakovati u stomp... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Superoperater
|
![]()
Upravo ono sto je nikola rekao - pevaci cesto umeju da viknu u delu u kome mislis da si podesio gain na preampu za optimalan nivo snimka - i tako vrlo lako udju u klip. Trebalo bi ici sa vrlo malim nivoima signala da bi pikove u pevanju mogao da uhvatis bez klipinga. Zato po meni - kompresor obavezan u lancu.
Takodje dbx166xl ume da klikne, ima isto tako jako ruzan limiter deo - tako da vredi uloziti novca u taj kompresor. @Redinhart - VST ne moze da pomogne ako je usnimak sa klipingom. Trik je obuzdati pikove pre nego dodju do konvertora. Bez obzira da li je konvertor 24bitni ili 124bitni
![]() |
#8 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() E da.. dbx160vu... uu da mi je to!!
![]() |
![]() |
#9 |
Senior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Member
|
![]()
jbg..
evo ?ta ima u "mojoj" trgovini za malo para: Samson S-Com Plus Stereo Compressor / Limiter Alesis 3632 Compressor dbx 266xs Compressor/Gate samo ne znam kom je palo na pamet da farba dbx u bijelo... |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
mikrofon i snimanje vokala | mirdaa | Tutorijali | 50 | 28-02-2009 12:05 AM |
Komora za snimanje vokala | zeleni | Dizajn i konstrukcija studija | 52 | 15-11-2008 09:51 PM |
pitanje:xenyx 802 & B1-snimanje vokala | solo | Computer Hardware | 11 | 04-11-2008 02:39 PM |
Snimanje vokala uz klavir (ali bez klavira) | ANITA | Audio Produkcija - Tehnike | 21 | 10-08-2007 07:02 AM |
Vokal::: snimanje vokala | dr.Ru | Tutorijali | 0 | 21-06-2003 08:55 PM |