Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 25-03-2012, 10:25 PM   #31
Matya
Member

Default Re: waves 9

Quote:
Originally Posted by LAMPASH View Post
pa kako onda da nabudzim taj waveshell2vst kada sa v9 ide waveshellVST 9.0? Nije valjda da treba da instaliram v8???
Ne moras, u verziji 8 koju sam ja ''kupio'' postoji u instalacionom folderu shell2vst samo bukvalno na tu ikonicu stavis vaweshell-ove i on ti naoravi folder, do duse ne mogu da se setim tacno gde, dal u waves u okviru program files-a, sa svim pojedinacnim dll pluginovima.
Matya is offline   Reply With Quote
Old 26-03-2012, 12:07 AM   #32
LAMPASH
Pro Member

LAMPASH's Avatar

Quote:
Originally Posted by Ad Fines View Post
Ja ću izgleda morati reklamirati proizvod. Ruši mi se Cubase nakon instalacije Waves 9.
Ma kakvi, ja imam AMD masinu za koju mnogi kazu da nije idealna za muzicki soft. ali sve radi korektno. Je l' pricamo o narodnoj verziji (assign) i Cubase 5? Jesi li deinstaliao raniju verziju i jesi li obrisao waves u registry-ju pre instalacije?

Last edited by LAMPASH; 26-03-2012 at 12:12 AM.
LAMPASH is offline   Reply With Quote
Old 26-03-2012, 06:43 AM   #33
Ad Fines
Stara Rumski Elita 2003.

Ad Fines's Avatar

Narodna. Deinstalirao staru verziju, očistio registry, instalirao Waves 9 i prilikom podizanja Cubase-a ili ProToolsa ili WaveLaba - CRASH !
Čak i sam GTR se ruši u standalone modu.

Last edited by Ad Fines; 26-03-2012 at 07:18 AM.
Ad Fines is offline   Reply With Quote
Old 26-03-2012, 09:50 AM   #34
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Pa i meni se to isto desilo, ali kad sam ponovo pokrenuo Wavelab, sve je bilo u redu, ali Waves paketa nema...medjutim u Nuendu se pojavio i sve lepo sljaka...dok u Studio one trazi licencu koje nema nigde..

Last edited by Mogli; 26-03-2012 at 09:59 AM.
Mogli is offline   Reply With Quote
Old 26-03-2012, 11:11 AM   #35
tajsam
Banned

Quote:
Originally Posted by LAMPASH View Post
To je neizvodljivo jer u VST folderu imas samo wavesov "waveshell" fajl! pluginovi se nalaze na lokaciji koju izaberes prilikom instalacije, znaci nema ih u VST folderu.
ma dobro ako ti tako kazes

Last edited by tajsam; 26-03-2012 at 11:14 AM.
tajsam is offline   Reply With Quote
Old 26-03-2012, 12:50 PM   #36
Ad Fines
Stara Rumski Elita 2003.

Ad Fines's Avatar

Quote:
Originally Posted by Mogli View Post
Pa i meni se to isto desilo, ali kad sam ponovo pokrenuo Wavelab, sve je bilo u redu, ali Waves paketa nema...medjutim u Nuendu se pojavio i sve lepo sljaka...dok u Studio one trazi licencu koje nema nigde..
Ta 9-ka je, čini se, bugovitija od 8-ice.
Old 26-03-2012, 01:28 PM   #37
Matya
Member

Quote:
Originally Posted by Ad Fines View Post
Ta 9-ka je, ?ini se, bugovitija od 8-ice.
Ja vise nisam ziv sto se Wavesa tice, meni je V7 savrseno radila probam V8 i napravi mi haos, kada sam skinuo V8 ni jedna prethodna verzija nije htela da mi radi, cak ni ssl4000 stari bundle, kao da ostavlja neke tragove po sistemu i pravi haos, samoo sto je mene sada V9 spasio, radi bez problema!

BITNA NAPOMENA !

Bez obzira da li ste radili uninstal i brisanje registry-a Waves ostavlja na sve strane waveshell-ove ima ih na vise mesta, treba obrisati vst3, vst2 waveshelove, waves folder, i cini mi se u okviru application data plug in settings, to sve mora manuelno jer uninstall cesto ne brise te fajlove.
Matya is offline   Reply With Quote
Old 26-03-2012, 02:19 PM   #38
Ad Fines
Stara Rumski Elita 2003.

Ad Fines's Avatar

Deinstalacija:

Pokušaj ručni= Ništa
Pokušaj sa Revo Uninstaler=Ništa
Pokušaj nogom u komp=Boli noga

Wavesi ni pojma.
Old 26-03-2012, 02:32 PM   #39
loscolorados
Member

Quote:
Originally Posted by tajsam View Post
ma sto nuendo nema??u folderu gdje su ti vst-ovi napravis recimo folder waves u njemu pod folder recimo EQ i u njega stavis recimo eq pluginove,napravis drugi podfolder nazoves ga kako hoces i u njega stavis ta hoces ITD.i nemojte pisat nepotrebne stvari.i koristite vst3 pluginove kad ih vec imate.ovo sve naravno vrijedi za vst2
dali ti to predstavlja nakakav problem kad uninstalira?, recimo cijeli bundle neki, kad iza?e nova verzija, jesi imao problema s uninstalom kad tako porazbaca? dll-ove?
nemislim sad samo na waves, nego na opcenite bundlove?

Last edited by loscolorados; 26-03-2012 at 02:36 PM.
loscolorados is offline   Reply With Quote
Old 26-03-2012, 02:42 PM   #40
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by tajsam View Post
ma sto nuendo nema??u folderu gdje su ti vst-ovi napravis recimo folder waves u njemu pod folder recimo EQ i u njega stavis recimo eq pluginove,napravis drugi podfolder nazoves ga kako hoces i u njega stavis ta hoces ITD.i nemojte pisat nepotrebne stvari.i koristite vst3 pluginove kad ih vec imate.ovo sve naravno vrijedi za vst2
Nuendo 4 NEMA Sort by Vendor funkciju,naravno da se moze sa shell2vst napraviti dll-ovi i da se sortiraju po folderima,to sam sve radio pre C5,ali vst3 plugs ne mogu tako rucno da se sortiraju,svi su na listi pod steinberg itd Sort By Vendor je uveden od verzije 5 i na listi stavlja sve plugove automatski pod imenom proizvodjaca i nameni,bez obzira na to u kom su folderu unutar vst foldera. Stoga vst3 wavesi ne zavrse pod steinberg/dynamics recimo,vec pod waves/dynamics.Lakse je stiklirati jedan checkbox u c5 ili n5 ko ima i dobiti sve sortirano,nego rucno razvrstavati 350 dll-ova. I da ponovim n4 nema Sort by vendor funkciju
Jan is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules