Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 24-03-2012, 03:31 PM   #21
LAMPASH
Pro Member

LAMPASH's Avatar

Default Re: waves 9

A gde se nalazi "sort by vendor" ?
LAMPASH is offline   Reply With Quote
Old 24-03-2012, 03:36 PM   #22
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Ako neces VST3 (dok ne promenis nacin sortiranja plug-ova uvek ce da ti idu u Steinberg folder na listi), idi u C/program files (x86)/ common files/ VST3 (ovo je za Win 7 x64, za x86 mislim da je ruta program files/common files/vst 3... i odatle makni WaveShell-VST3 9.0.vst3 na neko drugo mesto, sve to pod predpostavkom da ti je WaveShell-VST 9.0.dll u folderu gde su ti i ostali VST plug-ovi
Jan is offline   Reply With Quote
Old 24-03-2012, 03:36 PM   #23
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by LAMPASH View Post
A gde se nalazi "sort by vendor" ?
Cekaj da se podsetim
Old 24-03-2012, 03:38 PM   #24
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

File/Preferences pa pod VST imas Plug-Ins, stikliras "Sort VST Plugin-In menu by Vendor"
Old 24-03-2012, 03:43 PM   #25
LAMPASH
Pro Member

LAMPASH's Avatar

Quote:
Originally Posted by Jan View Post
Ako neces VST3 (dok ne promenis nacin sortiranja plug-ova uvek ce da ti idu u Steinberg folder na listi), idi u C/program files (x86)/ common files/ VST3 (ovo je za Win 7 x64, za x86 mislim da je ruta program files/common files/vst 3... i odatle makni WaveShell-VST3 9.0.vst3 na neko drugo mesto, sve to pod predpostavkom da ti je WaveShell-VST 9.0.dll u folderu gde su ti i ostali VST plug-ovi
Ma hocu VST3 ukljucio sam ovu opciju sort by vendor (Preferences->VST->Plug-ins->Sort VST Plug-ins Menu By Vendor) i to mi je super.
Old 25-03-2012, 10:12 AM   #26
tajsam
Banned

Quote:
Originally Posted by Jan View Post
Ja sam u Cubase 5, upalio opciju, sort by vendor. I tako na listi imam proizvodjaca pa onda dalje razvrstanje. Tipa imam Waves pa iz njega ide dynamic, eq, spatial blabla i tako dalje.
A Waves 7 su ti bili VST2, a ovo ti je otislo tamo u taj steinberg folder jer Cubase po defaultu VST3 pluginove prikazuje tamo...
Ako hoces upali "Sort by Vendor", a ako ti ni to ne odgovara, deinstaliraj waves 9 i instaliraj ponovo, ali nemoj da instaliras VST3 verziju vec samo VST2.4 (valjda 2.4 bese, ne secam se), mada ja to ne bih radio da sam ti

Ja sam recimo siguran da Nuendo 4 radi bolje od Cubase 5, ali zbog toga sto nema Sort By Vendor, koristim Cubase
ma sto nuendo nema??u folderu gdje su ti vst-ovi napravis recimo folder waves u njemu pod folder recimo EQ i u njega stavis recimo eq pluginove,napravis drugi podfolder nazoves ga kako hoces i u njega stavis ta hoces ITD.i nemojte pisat nepotrebne stvari.i koristite vst3 pluginove kad ih vec imate.ovo sve naravno vrijedi za vst2
tajsam is offline   Reply With Quote
Old 25-03-2012, 12:35 PM   #27
LAMPASH
Pro Member

LAMPASH's Avatar

Quote:
Originally Posted by tajsam View Post
ma sto nuendo nema??u folderu gdje su ti vst-ovi napravis recimo folder waves u njemu pod folder recimo EQ i u njega stavis recimo eq pluginove,napravis drugi podfolder nazoves ga kako hoces i u njega stavis ta hoces ITD.i nemojte pisat nepotrebne stvari.i koristite vst3 pluginove kad ih vec imate.ovo sve naravno vrijedi za vst2
To je neizvodljivo jer u VST folderu imas samo wavesov "waveshell" fajl! pluginovi se nalaze na lokaciji koju izaberes prilikom instalacije, znaci nema ih u VST folderu.
Old 25-03-2012, 01:56 PM   #28
Matya
Member

Quote:
Originally Posted by LAMPASH View Post
To je neizvodljivo jer u VST folderu imas samo wavesov "waveshell" fajl! pluginovi se nalaze na lokaciji koju izaberes prilikom instalacije, znaci nema ih u VST folderu.
Moze, postoji Shell2VST koji ide uz recimo V8, ja ga koristio, moze i na V9 i V7 da se primeni, shellove ti raspakuje u pojedinacne dll. Samo skeniranje plugova traje duze jer ih onda ima puno, ali samo prvi put. Cak sam uspeo daa mi rade zajedno V7 i V8 i ssl4000 separatisuci ih po folderima.
Matya is offline   Reply With Quote
Old 25-03-2012, 02:11 PM   #29
LAMPASH
Pro Member

LAMPASH's Avatar

Quote:
Originally Posted by Matya View Post
Moze, postoji Shell2VST koji ide uz recimo V8, ja ga koristio, moze i na V9 i V7 da se primeni, shellove ti raspakuje u pojedinacne dll. Samo skeniranje plugova traje duze jer ih onda ima puno, ali samo prvi put. Cak sam uspeo daa mi rade zajedno V7 i V8 i ssl4000 separatisuci ih po folderima.
pa kako onda da nabudzim taj waveshell2vst kada sa v9 ide waveshellVST 9.0? Nije valjda da treba da instaliram v8???
Old 25-03-2012, 08:59 PM   #30
Ad Fines
Stara Rumski Elita 2003.

Ad Fines's Avatar

Ja ću izgleda morati reklamirati proizvod. Ruši mi se Cubase nakon instalacije Waves 9.
Ad Fines is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules