|
Mastering Tehnike postprodukcije i masteringa... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | |
SuperModerator
|
![]() Quote:
![]() pozZ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Pro Member
|
![]()
Meni nije jasno to sa ekstremnom glasnocom i to :S
Zasto :S Ja kad sam sebi radim master za ono sto ja miksam u glavnom sve preko 10.5 mi uvek zvuci izobliceno, verovatno zbog nedostatka mog znanja, a i verovatno zato sto je tako. Pustim zadnjeg 50 Cent-a i isto tu neku izoblicenost cujem koju ne zelim, isto je i sa puno drugog mainstream hiphop-a. Ja licno retko preskocim -11 kad "masterujem" sebi, a inace novi album moje grupe (nakon sto izdamo ovaj ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Pro Member
|
![]()
Postoji i problem kada ljudi zele da imaju RMS od -6,-5 a npr. elementi trake sami po sebi ne nose mnogo snage...tanak kick,tanak bass...puno puckanja i to je to...i josh loshe smiksani.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
MAO
|
![]()
tek sinoć iskreno probao, oduvao mi je FabFilterov PRO-L, koji sam do sada držao na master kanalu u projektu dok radim. Pošto mi Slate troši dramatično mnogo CPU, a radi transparentnije nego išta, back to the roots - mixanje u prirodnoj dinamici, pa onda tek masterovanje u Wavelabu..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
MAO
|
![]()
i primetio sam ponešto od navedenih artefakata, ali meni i muzici koju radim ipak prija malko "utvrđivanja", pa ide ITP i preko pola, a i punch-detail se digne tu i tamo. Jedino mi taj dynamic perception nešto nejasno radi, pa sam ga iskulirao
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Moderator
|
![]()
ja koliko god pokusavao da ga zavolim i primenim, ne ide
![]()
![]() |
#17 |
MAO
|
![]()
Mislim da je do žanra
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Ja sa masom limitera sam imao problema sto kad se gurnu jace (vise od 3db gain redukcije) odma distorzija u low end-u, kod Pro L-a sam provalio da ne mozes kao L2 ili neki drugi, uzmes stavis i vozis, morao sam uvek da eksperimentisem najvise sa release time-om i mogu da kazem da sam ga veoma dobro savladao. Mada mi i on pravi ta izoblicenja u niskima ako redukuje vise od 4 db GR, ali sam citajuci, eksperimentisuci, vise da ako mi treba ekstremna redukcija, bolje mi zvuce dva limitera koja vezano redukuju po 3db, nego jedan koji redukuje 6! Sto je nekako i logicno, barem meni. ALI FX-G, kad mu je sve na minimumu (ono ITP, dynamic blabla), LOMI, znaci moze da utera najjaci loudness od svih limitera koje sam ikada probao, u beatovima, pesama sto sam ja probao, dignes li jedan od onih knobova, odma krece distorzija u low endu, ali dok je sve na najmanjim vrednostima, guraj gain i ne misli ![]() S druge strane, ono sto sam ti rekao da sam imao nekih bugova, jesam kad ga iskljucim pa ga ponovo pozovem u Wavelab-u, cini mi se da me je zajebavao tada, i mnogo je CPU heavy, bash je heavy! Zato u glavnom vozim PRO-L i to u 4x oversampling mode-u uvek, jer ja generalno jako retko guram neke zajebane loudness vrednosti koje ne bih mogao PRO-Lom ili tako nesto, ali FX-G za glasne materijale, zaista LOMI sto kazes! ![]() Last edited by Jan; 23-03-2012 at 10:57 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
MAO
|
![]()
meni onaj detail baš pomaže u sačuvavanju doboša i tomova tranzijentno gledano, nisam provalio neku čujnu distorziju kad njega dižem. Do neke mere, naravno
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Ali zato da ga samo stavim i roknem mu gain, ja ne znam plugin koji moze vise da gura bez izoblicenja, sa Pro L-om mogu puno da nabijem kad moram, ali FX-G je majka, a nekako mi debilno da palim plugin i samo da guram gain haha |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Steven Slate new site | alen | Audio Software | 2 | 10-05-2010 07:58 PM |