|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | |
Superoperater
|
![]() Quote:
![]() ![]() Vec sam rekao da mislim da su podesavanja u biosu iskljucivo vezana za power saving u smislu dinamickog smanjivanja napona i underclockovanja. Evo da olaksam - postoje C1E C2E i C6E, pored starih S3 i S1 protokola za power-saving. Sta koji znaci - priznajem - pojma nemam, ali cu pogledati (opet ako se niko ne bude setio da to uradi pre mene) Dakle - u principu je moguce namestiti da se procesor uspori ako se ne koristi i da smanji i napon, a opet da ne parkira svoja jezgra... Znaci, nema veze sta je u biosu setovano (treba proveriti ovo) Malo mi je nelogicno da se ljudi zezaju sa core parking registry setovanjima, ako se to sve lepo u biosu pogasi, ili ako se podesi agresivna power-saving shema. Ponovicu - mislim da je to "hardkodovano" u sam Windows 7 i da se ne moze drugacije ugasiti, ali treba to jos uvek potvrditi. Cini mi se da sam na ovakvu tvrdnju naleteo jos kad sam se bavio time - ali tada nisam obracao paznju preterano, skinuh ono programche i to je to. U dosta foruma podrske raznim DAWovima upravo ovo preporucuju kao bitan tweak, pored ostalih (i Khan je valjda mislio na te ostale - tipa gasenje drugih power saving opcija, raznih servisa za net i sta znam sta jos ljudi vole da urade na svojim super-duper DAW radnim stanicama 2000 XXL turbo...)
Mutna slika i mutan ton - ljubitelje filma muči on.. Last edited by psionic; 07-03-2012 at 04:24 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Pro Member
|
![]()
N e k o hmm chudan nachin da se speluje Haxli
* znash onaj cratni sa Boletom i: b e n z i n aha voda LOL LOL-china... Sorry za off. Elem, mislio sam da sam bio jasan u postu pre tog koji si citirao. A pod dublje sam mislio da se josh igram... i da chitam onu temu... Dakle: - da, podeshavanja shtednje u biosu su u direktnoj vezi sa glichevima o kojim vi prichate. - ako se u biosu sve to iskljuchi (i procesor zakuca da shlajka non stop punom snagom) nema razloga da dodje do tih glicheva... jer nikada nijedno jezgro nece biti iskljucheno... - paking je posledica do koje se dolazi sa ushtedom struje... Quote:
moguce su sledece kombinacije: - bios/ushteda on -> OS/mozesh da radish shta hocesh - bios/ushteda off -> OS/imash sve u full-u ...the end Mozesh da testirash i sam, a mozesh i da se podsetish da kada se ide na OC sistema uvek se gase te ushtede... zashto? Pa da bi dobili konstatnan rad na odredjenom "nivo" Ako je moguce menjati ih posle iz samoga sistema, ne bi bilo bitno gasiti ih... ![]() Podesednik 2: chim padne napon, postoji razlog za to... neshto se ne koristi... dakle chim padne napon, chim se uspori... docice do parkiranja... (paking = parkiranje LOL) Zato sam i rekao da je program (koji je psionik) bolja opcija, jer kako sam skapirao mozesh da palish i gasish kada ne radish nishta extremno... Chisto da nemenjash svaki chas registry ili da se ne petljash sa cmd komadama... (poshto moze i tako ovo da se sredi...) Eh sad zashto to ljudi ne reshe u biosu... pa mozda upravo iz razloga koji se nalazi u zadnjem postu... (ne treba im stalno sve maximalna snaga) a/i mnogo je lakshe za one koji ne zele da se petljaju po biosu... tim pre shto ima razlichitih biosa ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Sorry Khan, pogreshno sam razumeo "drugo" ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Moderator
|
![]()
Opusteno, da na to sam mislio, na 'sve ono drugo' sto od gamersko-clockerskog krsa pravi pitomi, predvidivi, pouzdani DAW. Moja 'biblija' ima 12 strana raznih podesavanja za smanjivanje glavobolje u W7. Duplo manje nego na XP-u....
Mislio sam da istaknem bas ovaj problem zbog simptoma u brojnim postovima. Programcic je cool, ali lepota manuelnog je sto tacno znas sta si uradio i kako da uradis undo, ako treba i ako ne znas nista o M$... E, de su ona vremena ranih mac-ova i atarija, kada covek nije morao da zna nista o masini, a i dalje da bude u stanju da uradi posao... |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Superoperater
|
![]()
@ Haxli
Ma shvatam sta kazes, ako disejblujes sve u biosu, nema veze sta je na windowsu namesteno, ali interesantno je da mi onaj program izbacuje da je status Core Parking opcije ukljucen, a sve je ustvari u biosu pogaseno... Verovatno samo ocita status registryja...
![]() |
#16 |
Moderator
|
![]()
Odnos operativnog sistema i bios-a je sve prisniji i fleksibilniji, svasta moze da se radi iz W7 sto pre nije moglo nikako.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Pro Member
|
![]()
al mislim da ovo ipak ne moze da "nadvlada"... hmm shta kaze cpuID ?
Jesu li `herci, voltaza, mnozilac... zakucani na konstatnoj vrednosti... moralo bi da jesu... Shta onda gasi jezgra? Si siguran da si sve pogasio ? (jbg moram da napishem xe xe) Prochitao sam onu temu posle svog posta + josh neke koje sam nashao. Zakljuchak je svuda isti. Dosta se pricha i o "efikasnosti" ovoga... nisam video neki kokretan odgovor... al ako stvarno otklaja probleme sa usb/fw hardverom => to je dosta samo po sebi... ![]() tako da ne moramo da zalazimo u to... |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Superoperater
|
![]() Quote:
![]() Salim se... I ja sam dosao do istog zakljucka - ne pise nigde konkretno sta je to tacno i sa cime je povezano ![]() A sto se BIOSa tice - ne dao bog da otkljucam neki speedstep ili tako nesto - pa ja vise necu znati na koliko mi GHz radi CPU ![]()
Mutna slika i mutan ton - ljubitelje filma muči on.. Last edited by psionic; 09-03-2012 at 01:14 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | ||
Pro Member
|
![]()
^ xe xe eto, sad znash shto je lakshe iz systema to odraditi :P
Quote:
nevidjena pomoc da rasklikam ovo... mislim... nadam se... ![]() Isprati ovo razmishljanje.... Znamo da ushteda struje pravi problem usb/fw al ne znamo shto Znamo (nema dokaza) da ushteda struje kvari same perfomanse rachunara... ako je sistem opterecen stalno radice na maximumu ako nije spustice svoju potrsohnju jer mu nije ni potrebna tolika "snaga"... upravo zato je ta opcija i napravljena... da pravi prevelike probleme davno bi se pojavili dokazi o tome na sve strane... I to je svima jasno... I onda mi se "javilo": ushteda struje vs usb Nisam otrkio toplu vodu ali znam da ce bar neko da se tresne po chelenci (chelu) jer je skapirao isto shto i ja... ![]() Dakle: Pri ushtedi struje uredjaj koji je prikachen na USB a ne koristi se, neko vreme, jednostavno ostaje bez struje tj taj usb prestaje da napaja uradjaj ili ga jednostavno izignorishe da je tu poshto se ne koristi... razlog: shteda struje! ![]() I onda nadjem ovo: Quote:
![]() Eh sad ostaje samo da vidim kakv je odnos "suhtede struje vs fw"... ne vidim da ima takva niti slichna opcija za fw... ali vidim da se previshe chesto krivi okrivljuje i sam fw driver na win7-ci... Jel se neko igrao s driverima, da li je reinstalacija istih pomagala? |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Superoperater
|
![]() Quote:
USB usteda se podesava u Power Settingsu, sasvim regularno, a po instalaciji na racunar, Windows je namesten na Balanced power semu, u kojoj je USB suspend setting -> ukljucen. Ako se power shema podesi na High Performance, onda je i ovo iskljuceno i ne bi trebalo da se desava to o cemu govoris... A FW u sedmici je posebna prica. Nije ni on toliko kriv, koliko oni koji prave drajvere za kartice, jer pokusavaju shortcutom da rese problem - uzmu lepo drajver iz XPa i preprave dva reda i kao - to je to... Pa onda kao - stavite na legacy... Sa novim drajverima ja nisam imao problema, sa starim - tonu problema. Pouku izvucite sami...
Mutna slika i mutan ton - ljubitelje filma muči on.. Last edited by psionic; 11-03-2012 at 12:26 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Resenje latencije za usb audio interfejse! | sashavl | Audio Software | 2 | 16-02-2010 03:16 PM |
Prakticno resenje, potrebno | OFF | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 16 | 22-01-2007 05:00 PM |
kucno resenje za izolaciju zvuka | filip | Dizajn i konstrukcija studija | 14 | 11-11-2006 08:58 PM |