|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Sorry Khan, pogreshno sam razumeo "drugo" ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Opusteno, da na to sam mislio, na 'sve ono drugo' sto od gamersko-clockerskog krsa pravi pitomi, predvidivi, pouzdani DAW. Moja 'biblija' ima 12 strana raznih podesavanja za smanjivanje glavobolje u W7. Duplo manje nego na XP-u....
Mislio sam da istaknem bas ovaj problem zbog simptoma u brojnim postovima. Programcic je cool, ali lepota manuelnog je sto tacno znas sta si uradio i kako da uradis undo, ako treba i ako ne znas nista o M$... E, de su ona vremena ranih mac-ova i atarija, kada covek nije morao da zna nista o masini, a i dalje da bude u stanju da uradi posao... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Superoperater
|
![]()
@ Haxli
Ma shvatam sta kazes, ako disejblujes sve u biosu, nema veze sta je na windowsu namesteno, ali interesantno je da mi onaj program izbacuje da je status Core Parking opcije ukljucen, a sve je ustvari u biosu pogaseno... Verovatno samo ocita status registryja...
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
Odnos operativnog sistema i bios-a je sve prisniji i fleksibilniji, svasta moze da se radi iz W7 sto pre nije moglo nikako.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
al mislim da ovo ipak ne moze da "nadvlada"... hmm shta kaze cpuID ?
Jesu li `herci, voltaza, mnozilac... zakucani na konstatnoj vrednosti... moralo bi da jesu... Shta onda gasi jezgra? Si siguran da si sve pogasio ? (jbg moram da napishem xe xe) Prochitao sam onu temu posle svog posta + josh neke koje sam nashao. Zakljuchak je svuda isti. Dosta se pricha i o "efikasnosti" ovoga... nisam video neki kokretan odgovor... al ako stvarno otklaja probleme sa usb/fw hardverom => to je dosta samo po sebi... ![]() tako da ne moramo da zalazimo u to... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Superoperater
|
![]() Quote:
![]() Salim se... I ja sam dosao do istog zakljucka - ne pise nigde konkretno sta je to tacno i sa cime je povezano ![]() A sto se BIOSa tice - ne dao bog da otkljucam neki speedstep ili tako nesto - pa ja vise necu znati na koliko mi GHz radi CPU ![]()
Mutna slika i mutan ton - ljubitelje filma muči on.. Last edited by psionic; 09-03-2012 at 01:14 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
Pro Member
|
![]()
^ xe xe eto, sad znash shto je lakshe iz systema to odraditi :P
Quote:
nevidjena pomoc da rasklikam ovo... mislim... nadam se... ![]() Isprati ovo razmishljanje.... Znamo da ushteda struje pravi problem usb/fw al ne znamo shto Znamo (nema dokaza) da ushteda struje kvari same perfomanse rachunara... ako je sistem opterecen stalno radice na maximumu ako nije spustice svoju potrsohnju jer mu nije ni potrebna tolika "snaga"... upravo zato je ta opcija i napravljena... da pravi prevelike probleme davno bi se pojavili dokazi o tome na sve strane... I to je svima jasno... I onda mi se "javilo": ushteda struje vs usb Nisam otrkio toplu vodu ali znam da ce bar neko da se tresne po chelenci (chelu) jer je skapirao isto shto i ja... ![]() Dakle: Pri ushtedi struje uredjaj koji je prikachen na USB a ne koristi se, neko vreme, jednostavno ostaje bez struje tj taj usb prestaje da napaja uradjaj ili ga jednostavno izignorishe da je tu poshto se ne koristi... razlog: shteda struje! ![]() I onda nadjem ovo: Quote:
![]() Eh sad ostaje samo da vidim kakv je odnos "suhtede struje vs fw"... ne vidim da ima takva niti slichna opcija za fw... ali vidim da se previshe chesto krivi okrivljuje i sam fw driver na win7-ci... Jel se neko igrao s driverima, da li je reinstalacija istih pomagala? |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Resenje latencije za usb audio interfejse! | sashavl | Audio Software | 2 | 16-02-2010 03:16 PM |
Prakticno resenje, potrebno | OFF | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 16 | 22-01-2007 05:00 PM |
kucno resenje za izolaciju zvuka | filip | Dizajn i konstrukcija studija | 14 | 11-11-2006 08:58 PM |