Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 01-03-2012, 02:57 PM   #21
tajsam
Banned

Default Re: Profire 2626 fw problem?! pomoc

Quote:
Originally Posted by BlasterMaster View Post
pa evo ovde imas IRQ troubleshuting kako treba da se podesi sve mozda ti na kraju krajeva to pomogne...

a generalno sva pitanja i odgovore oko gresaka u softwerima, drajverima, platformama imate ovde:

http://www.m-audio.com/index.php?do=support&tab=faqs

samo selektujte uredjaj koji imate, i OS, i dole ce izaci sva moguca pitanja i odgovori... pa potrazite verovatno ima resenja i za vase probleme
pozdrav.mislim da ces rijesiti problem ako nabavis pci(e) firewire karticu.mislim da nije toliko presudno dali je chipset t.i ili via.ili nesto trece. ako cak i nabavis texas ins. pci imat ces 1000% opet isti problem.znaci nabavi pci(e) firewire kartu ili drugu maticnu plocu.govorim sve iz vlastitog iskustva.slican primjer sam imao ja.te bolje audio kartice su dizajnirane da uzimaju sebi jedan irq i da ga sa nicim ne dijele.u mome primjeru su dvije rme karte.dvije pci meni nisu mogle raditi skupa nikako,nego sam morao nabaviti drugu pci(e)jer kad bi ukopco drugu ona bi dijelila irq sa nekim stvarima.znaci na maticnoj ploci usb,pci,sata,i sva periferija ide preko south bridgea.i irq-i od ovih stvari koje vidis da su razliciti oni zaprao nisu razliciti fizicki nego virtualno.sve za sto je nadlezan southbridge je zapravo jedan irq.a drugi su emulirani.zato kad spojis na pci(e) neces imat problema jer on ide preko northbridgea.

a na pocetku sam napisao da "mislim"
ne mislim nego ZNAM

Last edited by tajsam; 01-03-2012 at 03:02 PM.
tajsam is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2012, 07:06 PM   #22
BlasterMaster
Senior Member

BlasterMaster's Avatar

e hvala ti na ovom info-u, nisam znao da pcie ide preko northbridgea, bice da je u tome cela frka... bas cu probati ako nadjem pcie karticu...

Quote:
Originally Posted by tajsam View Post
...znaci nabavi pci(e) firewire kartu ili drugu maticnu plocu...
ovo "ili kupi drugu maticnu plocu" da li mislis na: "uzmi maticnu plocu koja ima pcie slot(ako vec nemas)" ili mislis na "uzmi neku drugu maticnu plocu ciji south bridge radi bolje/drugacije"?

posto sam ja proverio i imam jedan pcie slot tako da maticna ostaje (za sada)

P.S. ako neko zna gde se kod nas mogu naci pci(e) FW kartice, jos bolje ako su Texas-Instruments ili neko ima a prodaje, ili zna neki kompjuterski shop koji ima (posto ja na koji god nabasam nema) molim vas da javi ili ostavi link
BlasterMaster is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2012, 10:34 PM   #23
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Bilo je jedno vrijeme Digitus TI FW PCI-E kartica u Telephant DOO firmi (uvoznik), sadasnji logo:

http://www.logo.rs/

Kontaktiraj ih, pa vidi, mozda ih jos imaju na stanju...Provjerene su ali kostaju 45-50 eura.

diviner is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2012, 09:57 AM   #24
tillco
Member

tillco's Avatar

Ja IMAM PCIE FW TI kartu (2+1 port)... Dva FW interfejsa, (na Win7-u 64bit i OSX-u), ne mogu na nju, ne rade... Ne pomaze ni dodatno napajanje karte... Mozda je problem u PoCo FW, drajverima za njega... Cim sam PoCo zakacio na FW sa ploce - postao je upotrebljiv, donekle... M Audio PF 2626 preko FW TI i dalje blinka kad je komp ugasen...
tillco is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2012, 12:43 PM   #25
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Da to je ta DIgitus FW karta kupljena sada vec davno (pre 2 i po godine). Ali ta karta je upravo nama, na testovima radila sa upravo PoCo FW savrseno (pored nje poredili smo jos 2 razlicite PCI TI karte, kao i dve VIA 6306, 6307, i ta je radila najbolje na max opterecenju PoCoa). Moguce da taj primjerak FW kartice nije u redu, da je felerican. Probacemo da zamjenimo sa drugom PCI, i da vidim sta se dogadja, samo da ja stignem do BGa.

Poz.

diviner is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2012, 02:34 PM   #26
BlasterMaster
Senior Member

BlasterMaster's Avatar

Quote:
Originally Posted by tillco View Post
Ja IMAM PCIE FW TI kartu (2+1 port)... Dva FW interfejsa, (na Win7-u 64bit i OSX-u), ne mogu na nju, ne rade... Ne pomaze ni dodatno napajanje karte... Mozda je problem u PoCo FW, drajverima za njega... Cim sam PoCo zakacio na FW sa ploce - postao je upotrebljiv, donekle... M Audio PF 2626 preko FW TI i dalje blinka kad je komp ugasen...
pa gledaj, evo meni je da kazem problem srecom resila saund blaster audigy 2 sa FW portom stara 10 godina (i jednog dana ima da je uramim koliko je sr*** uspela da resi i sta sam sve na njoj uspeo, pa vi posle pljujte SB ) i dosta dobro radi... optimizovao sam win (doduse za razliku od tebe jos kuburim sa 32 zbog nekih prog), i iskljucio sa kartice sve sto ne radi trenutno - time sam donekle smanjio latenciju... razlog zasto gledam da uzmem pcie je bas zbog toga sto je tajsam naveo a to je da zaobidjem sve ostalo (i grafiku, i usbeove) i da zvucni resursi idu preko pciexpressa, i (ispravite-me-ako-gresim) time bi se znacajno smanjila latencija i cini mi se sve bi brze radilo...
Gotovo sam siguran da jedini razlog zasto je pravilo problem kod mene je zbog ne-kompatibilosti VIA chipseta... da sam tada uzeo slucajno TI do ovog problema ne bi ni doslo...

a ako tebi ne treba ta pcie fw daj da se dogovaramo oko cene
BlasterMaster is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2012, 03:38 PM   #27
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Quote:

Kada god u sistemu postoji PoCo, probleme treba resavati od njega ....

Ja sam svojevremeno morao da prodam deltu1010 jer nije htela da radi sa PoCOm (zvanicno potvrdjena nekompatibilnost maudia i TCa)..... do duse bila je to stara PCI verzija.....

probaj to sa grafikom bez PoCoa, pa javi sta se desava
Old 04-03-2012, 03:51 PM   #28
tajsam
Banned

najidealnije je pcie firewire karticu ili (pcie zvucnu)spojiti u pcie x16 ili x8 ili x4 svejedno,jer onaj mali pcie x1 isto ide preko southbridgea, pa to opet nema smisla.(u predhodnom postu sam naveo pcie ali nisam naveo koji)danas puno toga nema smisla.znaci firewire pcie x1 karticu slobodno spojiti u pcie x16 od graficke ako imate slobodan naravno.znaci southbridge komunicira sa seronjom preko pci sabirnice koja je ogranicena na 533 MB/s.Znaci cijela periferija sata,usb,i ostale pizdarije putuju ovim tunelom do ?efa.
tajsam is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2012, 07:02 PM   #29
tillco
Member

tillco's Avatar

Quote:
Originally Posted by diviner View Post
Da to je ta DIgitus FW karta kupljena sada vec davno (pre 2 i po godine). Ali ta karta je upravo nama, na testovima radila sa upravo PoCo FW savrseno (pored nje poredili smo jos 2 razlicite PCI TI karte, kao i dve VIA 6306, 6307, i ta je radila najbolje na max opterecenju PoCoa). Moguce da taj primjerak FW kartice nije u redu, da je felerican. Probacemo da zamjenimo sa drugom PCI, i da vidim sta se dogadja, samo da ja stignem do BGa.

Poz.
Pozz, Diviner, nekako osecam da cemo to resiti u par minuta ...
Jedino sto znam da kad su oba interfejsa ubacena u tu DIgitus FW kartu - PoCo svira sa jednim plugom maksimalno, sa drugim vec trokira... Krci i secka. Cim ga prebacim u FW sa ploce - svira, ali zeza me sa velicinom bafera. Cak mi, u PT, i UAD i PoCo ekstremno trose centralni CPU, sto nema veze sa pamecu... Nesto je trulo u drzavi Danskoj.
Inace, u PT i dalje imam i probleme koje su 99% vezani sa grafickom kartom. Prikaz usporava, koci se, ocigledno je da postoji neki konflikt... Ako pokusam da promenim rezoliciju ekrana u OSX-u - dobijam plavi ekran... PT mi izbacuje i errore, kao preopterecen CPU, a CPU je na 10-12% opterecenja... Mozda je narodni PT 9.0.3 felerican, ali drugi nemaju takve probleme sa njim, znam mu sve ostale tradicionalne probleme...
Pozz, i vidimo se!
tillco is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2012, 07:08 PM   #30
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Quote:
Pozz, Diviner, nekako osecam da cemo to resiti u par minuta ...
Jedino sto znam da kad su oba interfejsa ubacena u tu DIgitus FW kartu - PoCo svira sa jednim plugom maksimalno, sa drugim vec trokira... Krci i secka. Cim ga prebacim u FW sa ploce - svira, ali zeza me sa velicinom bafera. Cak mi, u PT, i UAD i PoCo ekstremno trose centralni CPU, sto nema veze sa pamecu... Nesto je trulo u drzavi Danskoj.
Inace, u PT i dalje imam i probleme koje su 99% vezani sa grafickom kartom. Prikaz usporava, koci se, ocigledno je da postoji neki konflikt... Ako pokusam da promenim rezoliciju ekrana u OSX-u - dobijam plavi ekran... PT mi izbacuje i errore, kao preopterecen CPU, a CPU je na 10-12% opterecenja... Mozda je narodni PT 9.0.3 felerican, ali drugi nemaju takve probleme sa njim, znam mu sve ostale tradicionalne probleme...
Pozz, i vidimo se!
a koji si VSTto RTAS adapter koristio? (ako se to jos uvek koristi?)

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules