![]() |
Profire 2626 fw problem?! pomoc
pozdrav dobrim ljudima ovde imam jedan problem nadam se da mozete da mi pomognete... hitno ! :(
pre sam koristio fw zvucnu i sad sam pazario profire 2626. na maticnoj ploci nisam imao fw portove, pa sam jos pre uzimao neku fw pci karticu VIA chipset, da bi jelte proslu karticu mogao da ubodem i radila mi je sve super... sad kad sam presao na novu ne prepoznaje karticu, bilo je problema kod prepoznavanja, na mixeru dole stoji znak "!" , i izbacuje: "Profire 2626 - code 10 device cannot start"... skontao sam, posto sam i pre citao ovde da su ljudi imali problema, da se ne prepoznaju fw kartica i zvucna (nisu kompatibilne) iako me cudi zato sto mi je prosla kartica isto maudio (i to jos profire 610) radila perfektno nikad nikakav prob... a ova sada nece... posto nemam pri ruci nikakav drugi chipset, setim se da jos imam audigy sb koja ima na sebi Fw port (ne znam dal je 400 ili 800) i ubacim je u komp bez drivera normalno cisto da mi preko nje ide fw konekcija... i radi (koliko vidim) moje pitanje je da li remeti nesto rad ako ovako radi preko ove stare SB audigy? da li to nesto steti, koja je brzina? da li trebam nesto naknadno da podesim da mi sa SB radi samo taj port? i da li je bolje da pazarim neku drugu fw pci karticu i koju (i gde da se nadje) ? ili da ostavim ovako kako jeste... od vas nekih ovde sam jos pre citao o toj nekoj Texas instruments fw kartici ali ne znam gde bi nju mogao da nadjem po ovim radnjama za kompove... pomagajte...:ups: |
Re: Profire 2626 fw problem?! pomoc
via chipset je vrlo problematican kad su u pitanju audio interfaces a texas instruments je jako tesko, gotovo nemoguce za pronac. za m-audio fw410 ja takodzer koristim sb audigy samo zbog TI chipseta ;-) next time nema sanse da kupim fire wire audio interface!!!
|
pa to bas i citam da se ljudi dosta zale na via chipsetove, mada opet kazem meni je super radilo uz prethodnu karticu...
samo me zanima da li nesto skodi ako idem preko audidzia umesto da (nekako) kupim TI karticu? da li je ovako veca latencija, manji semplrejt ? stabilnost? Quote:
|
Ako vec nisi probao sa Legacy drajverima za FW (u slucaju da imas win7), onda definitino tvoja 2626 ne funkcionise sa VIA-om. Audigy je sasvim ok alternativa i ne vidim zasto bi bilo lose da je koristis samo kao FW interfejs.
|
da zaboravih da napomenem da radim u win7 32 (za sada) i mislim da sam nasao nesto oko menjanja na legacy drivere, konkretno na IEEE-1394 driver, probacu da prebacim, na supportu pisu da to generalno resava probleme (pa cak i ako se koristi TI chipset ipak nekima pravi komplikacije) meni da kazem i preko audidzia radi dobro (koliko vidim u hostovima) samo me interesuje ako neko vec ima iskustva oko toga ili zna da to ne valja da kaze odmah, da odma pazarim nesto drugo, jer iskreno ne znam kroz sta sve taj fwsignal prolazi u toj audigy, mozda ce bolje raditi sa TI... |
Quote:
Nema potrebe da kupuje? bilo ?ta drugo, ako ti tako dobro radi interfejs! VIA nije toliko lo?a, koliko ima različitih čipseta, i kada ima? odgovarajući, nema? problem... |
Samo napred, ja takav setup koristim godinama, mozes i da ugasis audio komponente u device menager-u, ako ti ne treba ili stekaris na resursima, radi kao bilo koji (dobar!) fw kontroler. Evo cak i na asus p8p67pror.3.1, ozloglasenoj za PCI kontrolere. Legacy driver obavezno!!!
Ako postoji mogucnost izbora ovo je pozitivna lista za FW chipset : (TI) TSB12LV26 i TSB43AB23 (TI) PTSB41LV03 - baguje (VIA) VT6306 i VT63061 - potpuno neupotrebljivo (Agere-Lucent) FW323-06 i FW323:05 uglavnom korektno, mali problemi sa pojedinim komadima audio intrface-a. |
Quote:
Quote:
btw hvala svima na strpljenju i pomoci :) |
Sto se legacy drivera tice, ako sa default-om radi stabilno, nema dropova, ne pucka, vidi pravilo suprime 1.AAA (nista ne diraj):)
Nikakva posebna podesavanja same karte ti ne trebaju, FW radi ili ne. Ako ti Audigy ne treba kao zvucna karta u sistemu, device menager, sound, video game controlers, nadjes ga, desni klik, disable. |
samo da obavestim ako jos nekom iskrsne ovakav problem...
danas sam vratio stare drajvere preko ove fw via chipset kartice... za sve koje imaju Maudio kartice postupak mozete naci na sledecem linku posto vidim da se dosta javljaju ljudi da imaju probleme, blue screenove, neprepoznavanja, pa mozda ovo nekom zatreba: http://www.m-audio.com/index.php?do=...daa223d2d7ebb7 medjutim, u mom slucaju iako sam uspeo i mislio da je to to, ne radi kako treba, seckanje, veca latencija, clicks&cracks, pa dropuje cak i grafiku... jednostavno nije htelo, pa sam vratio preko SB Audigy karte (dok nekad ne naletim na TI fw chipset zasebnu pci karticu... hvala svima na pomoci...:thumbsup: |
All times are GMT +1. The time now is 10:33 PM. |