|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Nisam i ne bih isao dotle... Pored ProTools-a koristim i Logic Pro, a u Win-u jos i Cubase 5...
Moguca je nekompatibilnost grafike sa OSX-om ili neki IRQ konflikt GPU-FW TI, ili drajveri za jednu ili obe te komponente... Ili losi M-Audio drajveri... Videcemo... Pod Win 7 64bit i Cubase-om nemam nikakve probleme sa grafikom. Tu mi Win ponekad ne prepozna M-Audio PF 2626 i imam KONSTANTNU latenciju Win zvuka (klik misa...) od skoro 1 sekunde, seckanje zvuka pri podizanju sistema... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
pa evo ovde imas IRQ troubleshuting kako treba da se podesi sve mozda ti na kraju krajeva to pomogne...
a generalno sva pitanja i odgovore oko gresaka u softwerima, drajverima, platformama imate ovde: http://www.m-audio.com/index.php?do=support&tab=faqs samo selektujte uredjaj koji imate, i OS, i dole ce izaci sva moguca pitanja i odgovori... pa potrazite verovatno ima resenja i za vase probleme |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Banned
|
![]() Quote:
a na pocetku sam napisao da "mislim" ne mislim nego ZNAM Last edited by tajsam; 01-03-2012 at 03:02 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
e hvala ti na ovom info-u, nisam znao da pcie ide preko northbridgea, bice da je u tome cela frka... bas cu probati ako nadjem pcie karticu...
ovo "ili kupi drugu maticnu plocu" da li mislis na: "uzmi maticnu plocu koja ima pcie slot(ako vec nemas)" ili mislis na "uzmi neku drugu maticnu plocu ciji south bridge radi bolje/drugacije"? posto sam ja proverio i imam jedan pcie slot tako da maticna ostaje (za sada) P.S. ako neko zna gde se kod nas mogu naci pci(e) FW kartice, jos bolje ako su Texas-Instruments ili neko ima a prodaje, ili zna neki kompjuterski shop koji ima (posto ja na koji god nabasam nema) molim vas da javi ili ostavi link |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Administrator
|
![]()
Bilo je jedno vrijeme Digitus TI FW PCI-E kartica u Telephant DOO firmi (uvoznik), sadasnji logo:
http://www.logo.rs/ Kontaktiraj ih, pa vidi, mozda ih jos imaju na stanju...Provjerene su ali kostaju 45-50 eura. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
Ja IMAM PCIE FW TI kartu (2+1 port)... Dva FW interfejsa, (na Win7-u 64bit i OSX-u), ne mogu na nju, ne rade... Ne pomaze ni dodatno napajanje karte... Mozda je problem u PoCo FW, drajverima za njega... Cim sam PoCo zakacio na FW sa ploce - postao je upotrebljiv, donekle... M Audio PF 2626 preko FW TI i dalje blinka kad je komp ugasen...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Administrator
|
![]()
Da to je ta DIgitus FW karta kupljena sada vec davno (pre 2 i po godine). Ali ta karta je upravo nama, na testovima radila sa upravo PoCo FW savrseno (pored nje poredili smo jos 2 razlicite PCI TI karte, kao i dve VIA 6306, 6307, i ta je radila najbolje na max opterecenju PoCoa). Moguce da taj primjerak FW kartice nije u redu, da je felerican. Probacemo da zamjenimo sa drugom PCI, i da vidim sta se dogadja, samo da ja stignem do BGa.
Poz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() Gotovo sam siguran da jedini razlog zasto je pravilo problem kod mene je zbog ne-kompatibilosti VIA chipseta... da sam tada uzeo slucajno TI do ovog problema ne bi ni doslo... a ako tebi ne treba ta pcie fw daj da se dogovaramo oko cene ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Kada god u sistemu postoji PoCo, probleme treba resavati od njega ![]() Ja sam svojevremeno morao da prodam deltu1010 jer nije htela da radi sa PoCOm (zvanicno potvrdjena nekompatibilnost maudia i TCa)..... do duse bila je to stara PCI verzija..... probaj to sa grafikom bez PoCoa, pa javi sta se desava
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Kupujem MAudio ProFire 2626 | tillco | Kupujem/trazim | 0 | 19-12-2011 09:56 AM |
profire 2626 | zoivanmo | Computer Hardware | 5 | 28-09-2011 04:24 PM |