Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 29-02-2012, 01:37 AM   #11
tillco
Member

tillco's Avatar

Default Re: Profire 2626 fw problem?! pomoc

Ja IMAM zasebnu FW TI kartu (koja je uz XP i EMU radila savrseno) i nedavno kupljenu M-Audio ProFire 2626 zvucnu i IMAM SVE PROBLEME koje imas i ti.
Sto je jos gore - sad mi ni TC Powercore FW ne radi kako valja... Bolje rade (mada i tu zezaju) na integrisanom FW cipu sa ploce nego na TI karti. Krcka, baguje, usporava, baferuje, cak mi pravi i graficke gluposti - tipa: u OSX-u, u pro tools-u se desava slajd sou kad pokusam okrenuti pot na nekom plaginu... Pomeri se on, ali za 5-10 sekundi... Bruka... U Win7 64bit mi GENERALNO kasni zvuk skoro celu sekundu... Ali kad pokrenem Cubase - sve je OK, cak i u eventualnim pozadinskim audio procesima... Cudo nevidjeno...

FW TI karta?
M-Audio PF 2626?
IRQ konflikt sa GPU-om?
GPU?
Vanzemaljci?
tillco is offline   Reply With Quote
Old 29-02-2012, 02:42 AM   #12
BlasterMaster
Senior Member

BlasterMaster's Avatar

apsolutno te razumem evo ja sam sa ortakom u studiu vec dva dana podesavao sve navedeno, znaci Marfijev zakon je bio definitivno prisutan sve sto je moglo da podje po zlu... poslo je! ovo me bas cudi posto ti imas TI fw, ali evo Khan je naveo koji tacno cip setovi rade... mada mislim da imam hint u cemu moze da bude problem... a to cak prepisujem grafickoj karti... dakle, komp je vec da kazem mator, planiram da uzmem u narednom periodu ili i5 ili i7 ako se skupi, i maticnu koja ce imati po mogucstvu vise od jedan fw, i integrisanu "jaku" grafiku da nemam potrebe kupovati zasebno i koristiti pci(e) slot... (i time ce kao sve moje muke biti resene ) i nadati se da ce sve da radi kako treba...

anyway, u mom slucaju kad sam disejblovao ovu graficku sve je krenulo na bolje... zezala je isto kao sto si ti opisao, cak je i pre nekako blokirala zvuk... kada krene nesto zahtevnije, okrenem pot u kontaktu, malo se frizuje ekran na 5 sec i onda se izgubi zvuk... prepozaje kad sviram a nista ne izlazi... iskljucim kontakt pustim pesmu sa desktopa - radi... od kad sam iskljucio drivere nema toga...

dakle, mozda pci(e) grafika stvarno pravi probleme... dok sam radio na integrusi nisam imao tih problema... i zato cu gledati da uzmem neku maticnu sa jakom kartom integrisanom i mislim da tako izbegnem probleme... sto ce reci kada prave maticnu,ti chipsetovi na njoj (ram, grafika, zvuk, soket, fw, usb...) su debelo proveravani da budu u sinc-u... i cini mi se da nekad ubacivanjem komponenti koje kao "rade" a stalno izbacuju bagove moze da utice i na rad eksternih uredjaja... jer ako ti je na jednom pci slotu grafika koja zeza, na drugom FW pci hub, ti signali idu kako da kazem preko jedne iste "grane" na maticnoj... i verovatno to ima uticaja... makar vise nego vanzemaljci
BlasterMaster is offline   Reply With Quote
Old 29-02-2012, 03:50 PM   #13
tillco
Member

tillco's Avatar

A jel i tebi M-Audio PF 2626 NON-STOP blinka plavim svetlom na front panelu (OFF/ON), kad god je komp ugasen? A samo dugme OFF/ON kao da nema nikakvu funkciju - kad je na ON-u (unutra), ajde - kapiram - karta radi, svetlo blinka... Kad je na OFF-u (napolje) - svetlo I DALJE BLINKA! Kao da imam ringispil u sobi, u toj sobi spavam, dve noci sam sanjao hitnu pomoc, da ne cuje zlo...
Old 29-02-2012, 04:17 PM   #14
BlasterMaster
Senior Member

BlasterMaster's Avatar

DA! ali samo dok je bila preko ove fw via chipset kartice... kad sam prebacio na audigy ne blinka kad je ugasena... sa maudio foruma i supporta su naglasili da led blinka samo kada nije kompatibilna fw kartica/chipset... u manualu je to ovako opsiano :

"...All you get here are signal present and clip LEDs for each analogue input, and the only front-panel indication relating to the digital I/O is the blue power LED, which blinks when the Profire is unable to sync to an external device..."

i jos od maudio tehnicara:

"...The power light will blink if it doesn't detect signal on the firewire cable"

i jos negde opisuju da bukvalno problemi polaze od fw chipseta... i da do kartice sigurno nije...

evo ovde mozda nadjes konkretan odgovor bas za tvoj problem, bas dooosta ljudi su imali problem oko fajerwajera sa 2626, mislim da su tu maudio malo omanuli jer ne izbacuju fix-eve stalno kao neke konkurentske firme...
Old 29-02-2012, 05:06 PM   #15
binzulja
Junior Member

Ja imam dve Pro Fire 2626 povezane preko optike.S tim sto je jedna master a druga slave,i rade odlicno.Stvarno nisam imao problema ni oko prepoznavanja,ni seckanja,niti lampica na frontu.
A imam:
Ploca: Gigabyte GA-EP35-DS3P Socket 775 integrisan FW
Procesor: Intel Core2Duo E8400
Memorija: Kingstone 4gb
HDD: WD 5000 AAKS-00A7B0 500GB
Graficka: Gigabyte Geforce 7300GT

Pisao sam skoro ovde da ja imam problem pri konsolidaciji traka,gde se kao krajnji produkt ponekad javljaju cudne stvari na signalima.
Sasvim je moguce da je ovo mozda jos jedan problem sa FW konekcijom.

Inace,kada radim zahtevniji miks,u smislu dosta traka,dosta plugin-ova,tu je vec mucenje.Mada kapiram da je to ipak do procesora i ploce a ne do karte i FW-a.

Sve u svemu,ja imam pozitivno iskustvo sa ovim kartama,do sada!
binzulja is offline   Reply With Quote
Old 29-02-2012, 05:20 PM   #16
BlasterMaster
Senior Member

BlasterMaster's Avatar

pa eto verovatno kod tebe sve radi posto je integrisan fw... a imamo vrlo slicne konfiguracije osim toga...
a evo sto sam napomenuo da grafika pravi frku (a vidim da i ti imas nvidia 7300) i iz tech supporta pisu da to ima uticaja:

http://www.m-audio.com/index.php?do=...b70d3cc51d6867

ipak audio programi (pogotovo sa viskom traka) znacajno koriste i grafiku - ako je cela pci grana "slaba" normalno je da ce biti problema...
Old 29-02-2012, 05:27 PM   #17
tillco
Member

tillco's Avatar

nVIDIA GF 9500GT, 1GB...
U Pro Toolsu 9.0.3 (OSX 10.6.8) mi se grafika raspada... Slajd sou je ako imam 5-6 traka, 2 prozora, otvoren plugin interfejs...

Masina: Intel Core 2 Quad 9550 (2.83@3.83), Asus P5K Premium/WiFi-AP, 8Gb DDR 2 (900Mhz), 1T HD Sata 2, nVidia 9500GT 1Gb, FW TI, MAudio Profire 2626 FW, 2xUAD 1 PCI, TC Powercore FW...

Last edited by tillco; 29-02-2012 at 05:29 PM.
Old 29-02-2012, 06:25 PM   #18
binzulja
Junior Member

Tillco,
prosto mi je neverovatno da ti samo grafika pravi toliko problema.Ja imam osetno slabiju masinu od tebe pa pokrecem mikseve i sa preko 50 traka.To sto moj procesor ne moze da se izbori sa tolikim plugin-ovima to je poznata i resiva stvar,i jedino sto meni izlazi kao problem je tipa run out of CPU power,ili tako nesto.

Jesi li probao da radis u nekom drugom mozda manje zahtevnom softveru,tipa PreSonu Studio One?
binzulja is offline   Reply With Quote
Old 29-02-2012, 06:37 PM   #19
tillco
Member

tillco's Avatar

Nisam i ne bih isao dotle... Pored ProTools-a koristim i Logic Pro, a u Win-u jos i Cubase 5...
Moguca je nekompatibilnost grafike sa OSX-om ili neki IRQ konflikt GPU-FW TI, ili drajveri za jednu ili obe te komponente... Ili losi M-Audio drajveri... Videcemo...
Pod Win 7 64bit i Cubase-om nemam nikakve probleme sa grafikom. Tu mi Win ponekad ne prepozna M-Audio PF 2626 i imam KONSTANTNU latenciju Win zvuka (klik misa...) od skoro 1 sekunde, seckanje zvuka pri podizanju sistema...
Old 29-02-2012, 06:50 PM   #20
BlasterMaster
Senior Member

BlasterMaster's Avatar

pa evo ovde imas IRQ troubleshuting kako treba da se podesi sve mozda ti na kraju krajeva to pomogne...

a generalno sva pitanja i odgovore oko gresaka u softwerima, drajverima, platformama imate ovde:

http://www.m-audio.com/index.php?do=support&tab=faqs

samo selektujte uredjaj koji imate, i OS, i dole ce izaci sva moguca pitanja i odgovori... pa potrazite verovatno ima resenja i za vase probleme
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules