|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Da li je ovo netko probao?
http://www.thomann.de/gb/art_pro_dmpa_ii.htm ili ovo http://www.thomann.de/de/spl_goldmike_9844.htm Zanimaju me preampovi , da li su iskoristivi s obzirom da je cjena povoljna. Last edited by Boombass; 26-02-2012 at 12:58 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Svaki preamp je iskoristljiv!
Cena ovog SPL-a je abnormalno pala,skoro 50%, a vidim da ga druge trgovine nemaju...! ![]() Verovatno imaju 2 kom na lageru ili "ratuju" sa nekim dilerom, pa čiste lager i to je najbolji trenutak za kupovinu! ![]() Dakle pričamo o uredjaju od 850€ koji se prodaje za duplo manje...! Potpuno analogan, ima osnovna podešenja i za ovakav uredjaj valja imati ozbiljniju konverziju da bi njegov kvalitet došao do izražaja... Kačenje ovoga u kartu od 100€ je šteta... ART MPA je odličan uredjaj, potpuno u skladu sa cenom, ima daleko preciznija podešenja (varijabilnu mic impedansu, što je moćan alat) za razliku od SPL (ali SPL je prosto uredjaj više klase od art-a). Takodje ima i A/D konverziju što dodatno olakšava ekonomske zahvate oko puštanja u rad. Vrlo korektan uredjaj! Šuma šumarum: Ako je budžet u okvirima ovih uredjaja, a ne postoji mogućnost da se u skorije vreme uzme ozbiljnija konverzija, onda je , iako je SPL kvalitetniji uredjaj, bolji izbor ART, jer je kompletniji i da kažem, zatvorena "gotova" priča - sedi i radi! Uz Rme HDSP (a polovnih ima za cca. 130~150€) ovo je veoma kulturna kombinacija koja omogućava odlične i raznovrsne mogućnosti. SPL je ozbiljnija "plavuša", ali ,kako to biva i u životu, zahteva i komforniji novčanik da bi pokazao pune mogućnosti... ![]()
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Zna?i SPL je ipak rang iznad dok ART nudi vi?e stvari odjednom koji su mo?da manje kvalitetni od SPL.Ja koristim soniccore pulsar2 zvu?nu karticu.Ne znam koliko su kvalitetni njegovi konverteri jer bolje nisam probao da bi mogao usporediti.Ako su na pulsaru bolji konverteri od ART onda mi je bolje uzeti SPL.
Last edited by Boombass; 26-02-2012 at 11:40 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Ako mo?e jo? jedan savjet u vezi DI Box-a.Na?ao sam par komada e sada me zanima na ?ta trebam obratiti pa?nju i za ?ta se najvi?e koristi DI Box osim snimanja basa?
http://www.thomann.de/de/palmer_pan_04.htm http://www.thomann.de/de/art_dualxdirect.htm http://www.thomann.de/de/millenium_di_200.htm Last edited by Boombass; 26-02-2012 at 03:33 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
(Direct inject) ili skraćeno "DI" box, je uredjaj koji konvertuje nebalansirane linijske signale visoke impedanse (od 10-50kΩ, svojsvene signalima sa instrumenata, kao što su električne ili bas gitare, ozvučeni instrumenti i slično) na balansirane linijske ili mikrofonske signale, znatno niže impedanse (100-600 Ω). *
*Okvirne vrednosti. Najčešće se koristi u live situacijama , jer omogućava prenos signala kroz duže (multikor) kablove, bez značajnog izobličenja, zagušenja ili RF interferencije. Često se koristi izraz da je npr bas gitara "tanka" ili "metalnog" zvuka, kada je signal ustvari izobličen i neprilagodjen ulazu. Takodje, značajna je upotreba u studiju pri prilagodjenju ulazima na mikseti ili audio karti, i koristi se za usnimavanje ,najčešće, gorepomenutih instrumenata... Najpoznatiji proizvodjači su EMO, BSS, DBX, Klark & Tehnik, itd i to su vrhunski uredjaji od 100 i nešto do oko 300€,naravno ima i skupljih kao što je Avalon i slično, ali i Art, Behringer, Alto i drugi, veoma pristupačnih cena, već od - svega 20-tak evra... Ako je za studio, za snimanje, preporučujem odlični Klark&Tehnik DN100 (oko 110€) ili legendarni BSS Ar-133 (cca.125€). Ako ne, Art ili Behringer rade (iznenadjujuće dobar) posao za svirke i live... ![]()
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
He he...Zanimljiv thread..Ja imam oba preampa! I meni definitivno vrsi bolje posao Art (samo sto je moj MPA gold digital). Stavio sam mu telefunkenove 12ax7 lampe i samo pici..ide mi preko optickog signala u projectmihx. A gold mike sam uzeo jer sam ga kupio polovnog za 250e. Koristim ga ponekada..nista posebno, smo sto je SPL. Ima sam prilike da cujem i mk2, ali uocljiva je razlika izmedju ova dva spl-a. Pozdrav
P.S. Pulsar ima super konvertore, imamo i pulsar 2+ Kad vec pominjemo ovaj creamware..da li se nekako mogu nadji driveri i scope sistem za 64 bitni windows? Ima na njihovom sajtu ali je skupo.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
Nemania
Zna?i ti daje? malu prednost ART-u.Taj tvoj model je malo jeftiniji ali u principu to je skoro isti kao DMPA II. A ?to se ti?e drivera 64bit za CW nema drugog na?ina nego kupiti.Ne znam koji paket ima? na pulsaru i koju verzju software ali dosta toga dobije? kupovinom.Ja sam imao V5 sa SS pack i kada sam kupio V5.1 za 82? dobio sam dosta toga ?to nisam imao.Ima? sve na njihovoj stranici ?to dobije? u paketu. Big Bockie i Nemania hvala na savjetima Last edited by Boombass; 26-02-2012 at 05:43 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Definitivno ART (sem ako nemas novca za spl mk2 ili nesto poput toga). Nije skuplji, MPA gold digital je prva verzija, a ovo druga, sto znaci da Gold verzije vise nema u prodaji..A cena je bila koliko se secam oko 500 i nesto evra.. Samo da napomenem jos jednom da sam stavio telefunkenove nos lampe, mada i sa originalnim lampama je super zvucao, samo je sa telefunkenovim dobio ajd da kazem meksi i topliji zvuk. Sto se tice pulsara, da to sam znao. Ima dugme tnx. ![]() Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Member
|
![]()
Jo? me ne?to mu?i u vezi ART-a.Na netu sam pro?itao da M/S ne radi preko digitalije nego analogno.Zna?i da mu mono ?alje u ljevi kanal a stereo signal na desni kanal ali samo analogno.To tvrdi neki lik sa nekog foruma.Ne znam da li je to istina.Da li ima M/S na tvome ART-u?
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
8ch preamp? | Arthur | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 47 | 11-12-2008 10:44 PM |
Mic Preamp | DzoniPFC | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 25 | 12-10-2008 07:11 PM |
Preamp? | Rhino | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 14 | 11-11-2006 10:52 PM |
gitaru u preamp ili pedale u preamp? | Sleepgolfer | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 26 | 31-05-2005 02:03 PM |