Quote:
Originally Posted by quake2
Sta ti bi Boki  ....u sustini....nisam u prici pa kontam da se nadovezujes na neka pisanija ....ja procitah na zalost samo ove poslednje postove pa mi se Janov "problem" ucinio vrlo poznat  ,nadam se da nisam prekinuo nesto...sacu procitam  ....a i ko danas lepo zivi od muzicarenja pa da ti zameri nesto.....nego PIVO Matori  ,mogli bi to uskoro da umiksamo...crno i belo npm  .
|
Ja sam pre imao problem da nakon puno sati radi sve mi postane mutno i imao sam tendenciju da sve ostrim da dizem visoke.
Sada cim sednem, sve mi zvuci visoko, uporedujem moderne albume sa originala i barem flac-ovima nekih starijih 70-ih, 80-ih i danas mi sve zvuci daleko nervoznije. Te razlike nisam uocavao pre 5-6 godina recimo.
Recimo vokal na Hotel California mi je bas kako treba da bude, taman visokih, vokali na novim pop-rock pesmama, preostri, neprirodni ja o tome pricam
Masa miksera i ME se slaze da se pored loudness war-a trenutno vodi i brightness war. Ja o tome pricam. I svi zbog tih svih visokih i suludog limitiranja kukaju kako danasnji zvuk nije vise topao. Ja mislim da nije softver tu krivac, vec su krivi ljudi koji tako miksaju, ostro i prekompresovano. Plishani je to lepo objasnio malopre, otud sam ga ja pitao da li je po njemu pametno lowpassovati sve sto se moze . Naravno da necu lowpassovati cinele, ili neke elemente koji treba da stoje visoko. Ali vokale snimljene na Rode NTK, hellyeah I will