|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
...a i ako neko drugi ima dobar odgovor...
Da li je danasnjim monitorima kada se kupe potreban tzv "Burn in time", ili ih sada vec u fabrikama razrade, ili je cela ta prica mit ? Voleo bih da neko da detaljno objasnjenje. Kapiram da ce boggy, kao covek-mag za zvucnike dati najbolje objasnjenje,a mozda bi bilo pametno staviti to i kao sticky u monitoring sekciju. Hvala unapred, Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Nema to veze sa starim i novim. Zvucnici su mehanicke naprave i treba im neko vreme da se elementi u konsrukciji drajvera razrade.
Ja razradjujem zvucnike koje pravim pre isporuke da bi im proverio frekventni odziv. Sumnjam da to masovni proizvodjaci rade, jer treba dosta vremena, te ne verujem da se iko smara sa tim... a i trude se da im cena bude sto niza. Za PMC AML1 je recimo pisalo u deklaraciji da se ne obraca paznja na odziv koji imaju kada se raspakuju iz kutije, nego da se pusta petnaestak do dvadeset dana da rade neprekidno... pa tek onda da se slusaju.
![]() |
#3 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
A sta je najbolji nacin ? Neka poduza plejlista sa normalnom glasnocom ... ? Ili nesto drugo? Pink noise i slicno ... ?
Hvala ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Svi za koje znam (a raspakovao sam desetine, možda i stotine monitora različtog cenovnog ranga) moraju da se "usviraju"...! Upljuvao sam se još više puta od toga da objasnim da će se sound promeniti u izvesnoj meri nakon 15 do mesec dana rada... A na kojoj snazi... ...pa svoje monitore sam "tretirao" onim što inače slušam. ![]() Možda ima pravilo, ali nekako sam čuješ koja je neka...da kažem,"radna" snaga, iz mog iskustva je to izmedju polovine i recimo - dve trećine snage... Nekako čujem kad je kutija "vesela" a kad počinje da se "muči", ali neka to ostane na tome da je to ipak moj neki trip, eto, lud sam... ![]() Čak sam dobio neke preporuke, mada ne znam poreklo istih, da i "nije dobro" pojačavati preko tih vrednosti u tom početnom periodu...! Odnosno, "ne prepanjuj nov, tek otpakovan monitor"... Neko moje iskustvo...eto. poz'
![]() |
![]() |
#5 | |
Moderator
|
![]() Quote:
EDIT: Ako ti smeta tiha muzika non-stop, onda pusti pink noise.
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 06-02-2012 at 09:58 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Super, hvala na odgovorima.
Posto je dugo vremena proslo od kupovine zadnjih monitora, pomislio sam da ih sada razradjuju vec u fabrikama (novo vreme, konkurencija, jeftina radna snaga),ali eto - medjutim : ![]() Hvala jos jednom na odgovorima, i mislim da bi trebalo ovo staviti kao sticky, imam utisak da puno ljudi koji kupuju prve monitore ne znaju za to, a onda budu isfrustrirani ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
![]()
Videcemo sta ima jos ko da kaze...
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 06-02-2012 at 10:53 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
Mogu samo da dodam na temu da se isto radi i sa slusalicama.
Njima treba nesto manje "radnih" dana ali je takodje potrebno uraditi burn in. Mali of topic ![]()
![]() |
#9 |
Moderator
|
![]()
Uopste nije off topic!!
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 06-02-2012 at 10:49 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
et vidis ja za to nisam znao, i odem kupim nove ZX5, nahvaljene kutije, kad sam doneo u sobu, upalio na snagu, glava me je bolila od par minuta, ceo dan nisam mogao da naviknem na zvuk, i tako par dana, rekoh sta je ovo , ovo ce ubiti svet u lokalu i vani, kasnije proslo neko vreme, nikad to vise nisam primetio, rade da ne smetaju ni babama u satoru, koje god pre kutije donesem na snagu oni odmah okrecu, ove stoje kraj starijih ljudi na svadbi, niko da je pogleda kako prijatan ton,.
znaci potpisujem to za razradu ![]()
facebook Brano Vujicic (Branoy) https://www.youtube.com/user/branolovehurts/videos http://soundcloud.com/branoy https://soundcloud.com/branoy-works http://www.reverbnation.com/branoy https://soundcloud.com/branoy-pa3x |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Srecan Rodjendan Boggy ! | Bitch | Pricaonica | 48 | 06-03-2012 09:33 PM |
Zvučna izolacija prostora - boggy HELP! | DEMONIO | Dizajn i konstrukcija studija | 60 | 05-08-2009 09:35 AM |
boggy, pomoc! | Reinhardt | Monitoring | 12 | 24-02-2008 03:28 PM |
Pitanje za Boggy-a - (dithering) | LACKY | Audio Produkcija - Tehnike | 26 | 17-05-2006 04:23 PM |