|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#7 | |||||
Moderator
|
![]()
Ne moras se nicega plasiti slobodno pisi, samo se trudi da imas smislene izjave. Siguran sam da ni ti ne volis da ti neko prica bajke a da ti moras to posle da citas.
Quote:
Quote:
Zasto na vise mesta ako sobu pravi za sebe i sedece na jednom mestu? Postoji MLS metoda za nalazenje impulsnog odziva sobe koja nalazi odziv i zvucnika i sobe, ali to je ok, u reziji ljudi slusaju i jedno i drugo, kakva je steta izmeriti odziv i jednog i drugog? Quote:
Nije poenta u simulaciji kao simulaciji nego je poenta u tome STA ces uraditi sa tim podacima? Mislim da je na to odgovoriti mnogo vaznije nego nacelno vratiti ljude da mere, mere, mere, ... ali sta s tim podacime treba da urade (ako ne pozicioniraju zvucnike), ako ti nije problem objasni. Quote:
1. na koji nacin da tuneuju gipsane/membranske apsorbere, 2. na koji nacin da izaberu debljinu gipsanih ploca, 3. kako da procene tezinu tegova za promenu rezonantne frekvencije I na kraju mozes li nam pokazati koji si studio sredio na takav nacin? Sto se tice tretiranja primarnih modova porozim materijalima se slazem, kao sto sam vec napisao ranije. Quote:
a za difuzor iza kauca se nisu ostali clanovi slozili sa mnom kada sam rekao to sto i ti, za jedan Wes Letchot -ov dizajn... oni to vole da VIDE! ,,,,,,,,,
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 04-02-2012 at 12:25 PM. |
|||||
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
ASC Attack Wall studio tretman | DaBear | Dizajn i konstrukcija studija | 4 | 27-09-2011 12:26 AM |
AKUSTICKI TRETMAN MOJE SOBE -Home theatre | Zoki | Dizajn i konstrukcija studija | 224 | 31-07-2011 09:42 PM |
Akusticki transparentna platna | nebes | Dizajn i konstrukcija studija | 25 | 07-05-2011 02:51 AM |
Marketing i akustički tretman... | NLP | Dizajn i konstrukcija studija | 13 | 19-03-2011 09:19 PM |