Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 19-01-2012, 06:23 PM   #21
Nemania
Pro Member

Nemania's Avatar

Default Re: Cubase 5 64bit pitanje HITNO!

Quote:
Originally Posted by Mika Technika View Post
Ne znam koliko tačno uzima, nemam trenutno neki zahtevniji projekat, al veruj da nisam ima problema, i da mo?e? da gura? koliko hoće?!

Procesor je 8x munja

Sent from my Desire HD using Tapatalk

Mozes li nam malo pojasniti to oko ovog problema sa Cubase-om...?
Nemania is offline   Reply With Quote
Old 19-01-2012, 08:29 PM   #22
Mika Technika
Pro Member

Mika Technika's Avatar

Quote:
Originally Posted by Nemania View Post
Mozes li nam malo pojasniti to oko ovog problema sa Cubase-om...?
Izvini, ne razumem oko kog problema?

Ako misliš na ram, tako je to sa 32bit programima, jedino rešenje je bridge.

Meni u fruity-ju njegov bridge radi odlično, preko 50 kanala a od toga jedno sigurno 30 vst synthovi(primer: massive, nexus) i nemam problem, on pokazuje da dodje do preko 3gb rama, i koliko vidim mogu još da stavljam i neću imati problem, nisam išao do krajnjih granica, da proverim da li bi stvarno dozvolio i koliko bi dozvolio skladištenje u memoriju.

Kažem, jbridge nisam koristio, ti probaj, pa javi.

Sent from my Desire HD using Tapatalk

Last edited by Mika Technika; 19-01-2012 at 08:57 PM.
Mika Technika is offline   Reply With Quote
Old 19-01-2012, 11:35 PM   #23
Nemania
Pro Member

Nemania's Avatar

q

Last edited by Nemania; 19-01-2012 at 11:38 PM.
Old 19-01-2012, 11:38 PM   #24
Nemania
Pro Member

Nemania's Avatar

Quote:
Izvini, ne razumem oko kog problema?
Mislio sam da je neko gore spomenuo da radis u Cubaseu i koristis Jbrig i da radi sve bez greske...

Jos par pitanja:
Kada budem instalirao softvere u win7 64bita..koji je redosled instalacije?
1.Cubase 32bit
2. vst i vsti
3. taJbridge

ili drugaciji redosled?
I jos jedno pitanje koje me muci:
Posto ce moj Project mix biti povezan preko FW kartice koja je na PCI slotu (a koliko znam PCI je 32bitni) da li ce to stvarati probleme oko instaliranja 64 bitnih drivera kartice u 64 bitnom Windowsu? Da li ce Project mix raditi normalno i na 64bitnim drajverima? A na ploci nema FW ulaza.
Old 20-01-2012, 02:06 AM   #25
tajsam
Banned

ljudi pricate da se ruši jer vjerovatno krivo radite.normalno da ce se rusiti kad jbridge vjerovatno pocnete koristiti tek kad napunite ova 4 giga pod host aplikacijom.sa jbridgeom treba koristiti sto vise vst-ova a ovamo pod host aplikaciju maksimalno degdje 2.5 gige zbog stabilnosti.
i primjetio sam da se cubase 5 kad se napune 4 gige (pod njegovim procesom) rusi se,a nuendo 4 jednostavno ti neda otvoriti vise plugsa.
tajsam is offline   Reply With Quote
Old 20-01-2012, 02:10 AM   #26
Mika Technika
Pro Member

Mika Technika's Avatar

Quote:
Originally Posted by Nemania View Post
Mislio sam da je neko gore spomenuo da radis u Cubaseu i koristis Jbrig i da radi sve bez greske...

Jos par pitanja:
Kada budem instalirao softvere u win7 64bita..koji je redosled instalacije?
1.Cubase 32bit
2. vst i vsti
3. taJbridge

ili drugaciji redosled?
I jos jedno pitanje koje me muci:
Posto ce moj Project mix biti povezan preko FW kartice koja je na PCI slotu (a koliko znam PCI je 32bitni) da li ce to stvarati probleme oko instaliranja 64 bitnih drivera kartice u 64 bitnom Windowsu? Da li ce Project mix raditi normalno i na 64bitnim drajverima? A na ploci nema FW ulaza.
radim mix u cubase-u, i nisam koristio jbridge u cubase-u vec integrisani bridge iz fl studia kada sam u fl studiu, nisam jos morao da koristim jbridge za cubase, jer mi cubase za sada tera sve pluginove(tj. one koji meni trebaju za mix), bez da bridgujem. znaci ne jede mi jos toliko memorije, kada bude poceo, aktiviracu jbridge, do tada ne mogu da komentarisem njegov rad.

naravno da prvo instaliras cubase, pa zatim sve plugine, pa tek onda jbridge. neces imati problem sa 32bit karticom, barem ne bi trebalo, ja imam FW Presonus Firepod i radio mi je i sa 32 bit driverima, dok nisu izbacili 64bit.
Mika Technika is offline   Reply With Quote
Old 20-01-2012, 02:51 AM   #27
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

cubase 32bitni vidi maximalno 1.4GB rama, pod bilo kojim operativnim sistemom. Onda počne da pada. Moguće je da vam zato i pada jBridge, jer nečim drugim oborite cubase, nečim što niste bridgeovali.

Ono što sam želeo reći u anegdoti sa doručkom i ramom, je , da čovek potroši značajno više od 9GB, i da nema nijedan jedini problem ni sa w7 ni c5 ni jbridgeom. Samo je proveo malo više vremena istražujući i nameštajući. A dečko radi primenjenu muziku za film, tv i reklame, i to radi svaki dan, po ceo dan, bez problema, sa ogromnom količinom VTSi
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 20-01-2012, 02:51 AM   #28
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

cubase 32bitni vidi maximalno 1.4GB rama, pod bilo kojim operativnim sistemom. Onda počne da pada. Moguće je da vam zato i pada jBridge, jer nečim drugim oborite cubase, nečim ?to niste bridgeovali.

Ono ?to sam ?eleo reći u anegdoti sa doručkom i ramom, je , da čovek potro?i značajno vi?e od 9GB, i da nema nijedan jedini problem ni sa w7 ni c5 ni jbridgeom. Samo je proveo malo vi?e vremena istra?ujući i name?tajući. A dečko radi primenjenu muziku za film, tv i reklame, i to radi svaki dan, po ceo dan, bez problema, sa ogromnom količinom VTSi
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 20-01-2012, 10:22 AM   #29
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Quote:
Originally Posted by tajsam View Post
ljudi pricate da se ruši jer vjerovatno krivo radite.normalno da ce se rusiti kad jbridge vjerovatno pocnete koristiti tek kad napunite ova 4 giga pod host aplikacijom.sa jbridgeom treba koristiti sto vise vst-ova a ovamo pod host aplikaciju maksimalno degdje 2.5 gige zbog stabilnosti.
i primjetio sam da se cubase 5 kad se napune 4 gige (pod njegovim procesom) rusi se,a nuendo 4 jednostavno ti neda otvoriti vise plugsa.
Ma nije to u pitanju... Bez dodavanja plaginova, projekat puca nakon duzeg rada (miks, koriscenje) sa verzijom 1.3 ASSiGN... Pucaju i najprostiji projekti. Dosta toga vucemo sa klavijature, sve sto stavimo je po koji Kontakt 5 i po koji FX... Sto se podesavanja tice, prevrnuo sam gomilu foruma i saveta i jednostavno - ne pomazu. Naravno, nisam jedini koji ima problem sa bas ovom verzijom programa. Rekoh da stariju (1.2 koju nam je Mihajlo isporucio) ne mogu ni da koristim, jer ne podrzava dobro novije Native Instruments plaginove i njihove banke.

@Arthur - i svi ostali, kojima ovo radi: ponovio bih pitanje, koja je verzija jBridgea u pitanju ? Da li je narodna ili legalna ? Planiram da je nabavim, ali mi se ne baca ni 100 dinara, ako je to isti q...

Last edited by psionic; 20-01-2012 at 11:57 AM.
psionic is offline   Reply With Quote
Old 20-01-2012, 10:25 AM   #30
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Quote:
naravno da prvo instaliras cubase, pa zatim sve plugine, pa tek onda jbridge. neces imati problem sa 32bit karticom, barem ne bi trebalo, ja imam FW Presonus Firepod i radio mi je i sa 32 bit driverima, dok nisu izbacili 64bit.
Cudno, vec par puta citam nemoguce stvari, da drajveri sa 32bitnog sistema rade bez problema na 64 bita Jel to postoji neka fora za windows, koju cika Billy Gejts ne zna ?

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules