|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
View Poll Results: DeEsser prvi ili zadnji u vokal lancu? | |||
Prvi |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 23.33% |
Zadnji |
15 | 50.00% |
Ne koristim |
8 | 26.67% |
Voters: 30. You may not vote on this poll |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Dali stavljate DeEsser prvi ili zadnji u vokal lancu, i naravno ZA?TO? Mislim da ?e sad nastat rat
![]() Last edited by loscolorados; 16-01-2012 at 02:49 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
Zadnji.
Na taj način znam da se neće dogoditi nikakve promjene koje bi mogle utjecati na deesser, tipa kompresor dodatno pojača s-ove nakon što sam namjestio deesser... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Prvi.
Kao i EQ-cut, on je problem solver pa mi je to logično učiniti na početku, prije ikakvih daljnjih intervencija,a pogotovo ne prije prostorno-modulacijskih efekata.
___________________________________________ the midrange is the key Last edited by Reinhardt; 17-01-2012 at 10:08 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
MAO
|
![]()
stavljam ga posle kompresora a pre EQ.. jer ne bih da mi kompresor razjebava dinamiku koju je dieser već uradio, a opet, lakše mi je da farbam iza njega, jer ako bi bustovao visoke eq pre njega, samo bi ga terao u jači rad.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
Dodao sam anketu (poll) na thread, pa oni koji su vec rekli svoj stav, mogu dodatno i da glasaju (izraze svoju demokratsku volju, ili kako se to vec,.... ).
![]()
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]()
Najpametnije je ako se radi u DAWU da se rucno otklone essovi, mali posao ali je jako efikasan nacin da se resi problem, s obzirom da se lepo prepoznaju u editingu. A onda se izbegava i mogucnost da plug nesto sjebe ( tj covek kji to namesta). Ali pre de esera je po meni vaznije usnimiti to kako treba u zavisnosti od glasa koji se snima, pa nekom kombinacijom tamnijeg mikrofona ili tamnijeg pre ampa ako je mikrofon svetliji (obicno se nema dobar izbor mikrofona) ili na kraju i intervencijom na samom snimanju, mada to zna da bude jako bolno, ali je ipak moguce malo korigovati usnimak u samom startu. Dobri pevaci sami vode racuna o tome dok uvezbavaju jer imaju iskustvo. I na kraju moje misljenje, mnogi pevaci sa govornom manom ili izrazenim de essom su popularni iako im se to cuje, recimo Dino Merlini, ali mu nista posebno ne smeta a ni umanjuje popularnost.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
Klasicne de-essere retko koristim. Kad treba de-essing koristim neki od kompresora sa sidechain funkcijom (Rchannel mi u zadnje vreme to radi). I zaista nekad mi je prvi u lancu, nekad zadnji, nekad malo pre i malo posle :S
Kod pevanja retko koristim de-esser, ako bas nesto iskoci, onda to otklonim rucno. Ali kod repovanja je zaista potreban jer su slova s veoma cesta i malo je tesko i mukotrpno editovati tolika S slova (bude ih i preko 300) (evo oko 15-ak ih je samo u ove dve recenice sto sam napisao ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
Upravo tako nekako... bez nekog preteranor pravila...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
anketa - kako ste nasli forum rumski?! | SandRob | Pricaonica | 124 | 29-03-2018 07:16 PM |
Najslabija karika u mom lancu...pomozite početniku | seba04 | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 10 | 10-01-2012 09:16 AM |
koji OS X zadnji tj. od koga? preporuka | branoy | Razno | 6 | 28-11-2011 06:31 AM |
Zadnji singl iz kuhinje! | zwerdesign | Promocija radova | 0 | 29-11-2009 10:17 AM |
Spu?tate li dasku nakon mokrenja? (anketa) | idekius | Pricaonica | 22 | 18-09-2009 11:35 PM |