|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | ||
Member
|
![]() Quote:
Skinuo sam ga, ali neznam za šta ga konkretno ovdje koristiti?! Njime mogu da raširim stereo sliku, i ima nekih opcija bojenja, filtere neke, koliko sam mogao primjetiti, ima čak i neku opciju kompresije u donjem desnom uglu, ali nisam prijmjetio da to funkcioniše?! Moraću se još poigrati . Quote:
![]() Pozdrav! ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Na tvom mestu bih obrisao to ?to si dosad postavio na internet. Bolje za učenje upotrebi neku drugu pesmu koju si radio na sličan način, pa naučeno primeni na toj za koju potpisuje? ugovor. Ovo jeste javno emitovanje.
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Stavite neki reverb. Vrlo suvo zvuci. Menjajte velocityje na programiranim bubnjevima, makar malo. Svi hihatovi i cinele vam zvuce istovetno. Za solo (trubu ili sax) promenite VST i koristite samplemodeling trumpet ili sax. Zvucace malo bolje. Ma to mozete dodati i neki dilej. Sve kanale bubnjeva stavite na neku grupu, pa dodajte kompresor da makar malo sjedini semplove. Mozda da se doda altiverb na grupu sa impulsom neke prostorije koja bi unela neku zivost u ove semplove, ili mozda jos bolje, koristiti neki bubanj koji ima vec "producirane" boje tipa EZ drummer ili sl. Mislim da je zapravo to bolja solucija. Mozda za obicne groovove bez prelaza koristiti neki od njegovih vec programiranih gruvova. Zvucace vise bubnjarski.
Eto za sad to, pa kad uradite promene onda cemo da vidimo dalje. Nadam se da sam pomogao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||||
Member
|
![]()
Neki master reverb, ili...?!
Imam reverba na posebnim kanilima, mo?da ne prvi?e - na nekim semplovima je izgleda već usnimljen reverb (ne mnogo, npr. piano ima neki prirodan room, ali nisam siguran u sabiranje njega i sad nekog hall-a - mogu li to?!), većinu sam vozio kroz impulse koji "fabrički" dolaze uz njih, pa ih dozirajram u miksu (u KONTAKT-u). Negdje sam dodavao svoje reverbe. ...Nisam bio siguran kako će se na kraju slo?iti sve te različite reverbacije - a nisam vičan da izračunam, pa ubodem isti reverb kao ?to već imam?!...Nije da nisam poku?avao, ali?! Quote:
![]() Quote:
Quote:
Quote:
![]() |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |||
Member
|
![]() Quote:
Pa svi hi hatovi, narocito negde u drugom delu pesme zvuce potpuno identicno. Mislim da neki to zovu machine gun efekat. Quote:
Quote:
Nema na cemu. Meni sve manje vise prolazi osim sto to ne zvuci kao celina. MOzda bi mogli da tako pristupite miksu da prosto zvuce kao grupa muzicara u istoj prostoriji. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||||
Member
|
![]() Quote:
Quote:
![]() ![]() Quote:
![]() Mo?e li se to upisati negdje u midi mapi u Cubaseu...nemogu to da pronadjem?! Quote:
To bi bilo ono ?to hoću, ali ne umijem! Hvala jo? jednom! |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Uh, mislim da je zapravo nemoguce pomoci na ovaj nacin preko foruma. Mozda da promenite to sto smo rekli pa da saljete pa da idemo korak po korak.
Sto se tice expressiona (c11) moze da se programira. Udjite u velocity i promenite umesto velocity da ide expression i onda ga crtajte |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Member
|
![]() Quote:
Obrisaću je u ?to skorije vrijeme. |
|
![]() |
![]() |
![]() |