|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Vecini klinaca 14-18 godina je zelja da bude zestok momak i da ima puno para kako bi pomocu para namako sto bolju ribu, a devojkama (to sam gledao svojim ocima i slusao razgovore) je prvenstveni kriterijum sa kim ce da se zabavljaju ili udaju vise ne ljubav ili sta ti ja znam, pa cak ni da li ima para vec ciji je momak sin i sta njegovi roditelji imaju. Mafija se uvukla u sve pore drustva, cak i lekari su postali kao mafijasi (to mi pada na pamet posto trenutno imam zdravstveni problem), pa tako mozete da vidite doktore koji su 4. generacija lekara a nemaju veze sa svojom materijom i tu su samo zbog tate ili mame i tako ljudi zbog njihovih gresaka umiru, dok ziv primer poznajem decka koji je zavrsio medicinu sa prosekom blizu 10.00 (cini mi se da je 9.7) i nije mogao da nadje mesto da stazira u Srbiji, i naravno otisao je u inostranstvo. Sta je to nego mafija? A s druge strane, ovde ko na zapadu je pocelo da onaj ko ima para zavrsava fakultete pa tako vec mozete da vidite razne sefove svega i svacega od po 25-26 godina sa zavrsenim privatnim fakultetima koji knjigu u ruke nisu uhvatili... A s druge strane ne verujem da ti zapadni privatni fakulteti izbacuju takve mediokritete da rade strucne poslove. Tamo ko ima para studira, a ovde ko ima para zavrsava fakultet pa dobija visoku poziciju, to su velike razlike. I te se razlike mnogo vise osecaju u unutrasnjosti nego li u Beogradu, jer su sredine manje pa je veca sansa da svakog svakog zna. Ovo sve sto pricam, pricam iz iskustava iz svog rodnog grada i grada gde zivim Last edited by Jan; 12-01-2012 at 04:18 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#34 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Odosmo u off topic. Jan, sve sto si naveo JESTE tako , ne sporim, takodje znam iz licnog iskustva previse primera... medjutim, problem svega toga je NEMASTINA. Zato u srbiji mac kao kompjuter vazi za preskupo govno, zato je u srbiji golf II i dalje najbolji auto ikad... ali kada bi usli sada u temu zasto je to tako, mislim da nam ne bi bilo dovoljno milion strana foruma.
Ne moramo da pricamo o muzici, pricajmo o pecanju. Ja sam ribolovac, i tu je situacija ista kao i u muzici. Placas godisnju dozvolu za ribolov, a ribe nema, jer kontrole nema. Ako zelis da pecas na Adi Ciganliji, moras da kupis godisnju za sve vode PLUS doplatnu za Adu, a dnevne dozvole nema. Covek koga poznajem peca SAMO na Adi (covek je iz pete price, ali zeli ponekad da zabaci udicu i pri tome da to radi legalno, sa dozvolom), i evo ratuje sa drzavom godinu dana, sa prostim pitanjem : zasto on mora da kupi dozvolu za sve vode, kad zeli da peca samo na Adi. U tom putu saznao je milion nelegalnih stavki i muljotina... ali odgovor nije dobio. Poenta je da mi se opako smucilo kada neko napravi reportazu i predstavi neku naciju u njenom najgrdjem svetlu. Taj princip razmisljanja je odavno prevazdjen. Ti i ja sada uzmemo kameru, i snimimo par nocnih klubova u New York-u, nadjemo nekog marginalca pevaca , snimimo par ulicara i eto ti ga - neko ko ne zna, niti je ikad bio tamo pomislice da je tamo pakao. Nazalost, uvek se vratim na realno razmisljanje : i muzika i pecanje su toliko nisko na lestvici nasih problema, da gubimo zivce bezveze... |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
MAO
|
![]()
Da, ponavljam se, sa tom razlikom sto njijove pop zvezde znaju da pevaju, i ponek da pisu svoje pesme. Tamo turbofolk nije nastao, nego ovde. I nikad ne bih pljunuo po karleusi ili gogi da znaju da pevaju i da su ceo svoj zivot podredile tome. Kao sto je Brena u svoje vreme, za koju mi je i tad i sad zivo pucao k, ali zena zna da peva, ne izgleda ko hermafrodit, i mnogo se oznojala za svoje pare, a udala se za propalog teniskog asa, a ne arkana.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
MAO
|
![]()
Na zalost opet vsn konteksta darkstaru... Nase najvece i najpopularnije zvezde jesu ove, a njihove nisu neku zalutali pijanci u ny. Ovo sa kojom god namerom pravljeno, jeste realna slika popkulture u srbiji, sta god ti i ja slusali, radili i stvarali, nasa je scena promil ovog sto navedene pevaljke obrcu. I drugo ovde nisu govorili o nama kao o naciji, nego o muzickom paradoksu koji cini mi se retko gde jos uspeva
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Pro Member
|
![]()
Darkstar, slazem se ali nase turbo folk dive na zalost nisu marginalne medijske licnosti u Srbiji, pa da kazes kao uzmemo ti i ja kameru i odemo da slikamo nekog marginalca u americi, ne mi treba da uzmemo kameru i da proporcijalno popularnosti u drzavi i velikim televizijama i slusanosti snimamo nekog, a tu proporcijalno bi nam dosla Lady Gaga ili od kud znam Alicia Keys ili cak mali Justin Bieber koji zna da peva...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Member
|
![]()
bitno je samo da su posebni, da su alternativni, da su andergraund,
ali nemaju dovoljno hrabrosti da sami nesto smisle vec su skroz preuzeli sistem vrednosti sa BBC-ija. kao sto awacs rece, ne bi ni dobili pare da rade nesto blize realnom svetu. Last edited by yoloko; 12-01-2012 at 05:04 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Moderator
|
![]()
Nije me sramota da poredim Gagu i Gogu...!
To sto su pojedinacno u nečemu dobre, ok, kakve to ima veze sa onim sto objavljuju? Mozda Goga ima "filing za osecaj" ritma?! Ko zna?! Meni su i jedna i druga muzika potpuno smeće, postujem da se to nekome svidja, ali mislim da nisam jedini kojem je Lady Goga i Gaga isto - šund! ![]()
![]() |
#40 |
Pro Member
|
![]()
Nisi.
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Windows Vista Optimization Guide | AcaHari | Tutorijali | 1 | 24-01-2009 11:06 AM |
:: Electronic Dance music guide :: | lesha | Razno | 5 | 09-07-2005 12:56 PM |
Interactive Guide to Home Recording | Boskovic | Tutorijali | 1 | 18-11-2004 09:51 AM |
Silent PC guide | dr.Ru | Computer Hardware | 0 | 02-07-2003 12:40 PM |