|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
A sto se tice sidechain kompresije, to je jedino sto koristim kao de-sser uz DSM koji mi uvek ide zadnji u lancu, jer danasnji kineski i drugi presvetli mikrofoni, Rode NTK recimo NT2a imaju te neke frekvencije koje izlete na sibilantima i kad stavis SC kompresor ti si ih samo stisao (ukompresovao) za 2-3-4 db koliko god, DSM uradi nesto u tom trenutku kad naidju frekvencije iznad spektra drugacije nego li puko stisavanje (kompresovanje) odredjenog benda ako me razumes. Svede frekvencijsku krivu na zadatu krivu i nema sanse da prodje nista (od frekvencija) sto ne zelis, radi kao dinamicki attenuator na bezbroj broja frekvenckijskih bendova (al sam se nalupao). U sustini ne stisa sibilant vec mu promeni frek. karakteristiku tako sto kompresuje bendove na osnovu krive... Ima i nekoliko TAPE preseta na njemu, koje kad stavis, on imitira proces koji se desava kad se snima na traku, odnosno umeksa visoke itd, dobra strana je sto apsolutno imas slobodu da podesavas i koristis koliko oces |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Ponasanje DSM-a ovisi o postavkama kompresora u odnosu na krivulju tako da bi itekako imalo koristi i bilo prirodnije i preciznije rjesenje nego automatizacija multiband kompresora.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Pro Member
|
![]()
Sad sam shvatio, ti hoces da recimo do 35 sekunde nekog fajla bude jedna krva a posle toga recimo druga, pa onda treca... Ne znam zaista, s obzirom da za takve zahvate ja isecem fajl i podelim ga na vise kanala pa na jednom je ovako na drugom onako...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Senior Member
|
![]()
E upravo to, sorry sta sam lose objasnio... Izgleda da ipak ne postoji ta mogucnost zasada, ali sam eto za svaki slucaj pitao jer nikad se nezna.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Electro dynamic mic | silicon science | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 5 | 08-03-2009 06:46 PM |
bubanj: condensed vs. dynamic? | makaay | Audio Produkcija - Tehnike | 31 | 16-10-2006 11:40 PM |
... The Sound! | Bitch | Vlado Georgiev | 1 | 23-02-2005 08:42 PM |