Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Dizajn i konstrukcija studija

Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 21-12-2011, 03:22 PM   #1
BlasterMaster
Senior Member

BlasterMaster's Avatar

Default Zidni nosaci monitora

pozdrav svima, molim za malu pomoc... kupio sam dva identicna 22" monitora za komp u studiju, i posto nemam prostora na desku, hteo sam da putem zidnih drzaca (pokretnih) nasrafim na zidu i da onako budu spojeni i to sve... i nalazio sam razne drzace, ali samo za po jedan monitor...

e sad, posto dosta vas ovde koristi taj isti sistem dva monitora na drzacima, hteo sam da pitam da li postoji opcija drzaca za dva monitora? posto znam da zbog pokretnih zglobova na tim drzacima umeju da budu off-axis, da mora da se kompenzuju neke dimenzije da bi se uklopio jedan uz drugi monitor... pa sam hteo da skratim muke, uzmem jedan koji drzi oba...ako nema, sta onda da uzmem? koja su vasa iskustva u montiranju? na sta treba da se pazi? da li biste preporucili neki odredjeni model koji je bolji od ostalih? hvala unapred
BlasterMaster is offline   Reply With Quote
Old 21-12-2011, 03:44 PM   #2
Solozabal
Senior Member

Solozabal's Avatar

Default Re: Zidni nosaci monitora

Neznam jel ima duplih zidnih nosaca, ali stolnih ima evo i jedan primjer. Ako ti bas treba zidni zasto ne uzmes dva obicna zidna i ubusis ih na istu visinu?!
Solozabal is offline   Reply With Quote
Old 21-12-2011, 03:49 PM   #3
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Nisam do sada na?ao zglobne nosače monitora da su kvalitetni i upotrebljivi a da ne ko?taju bogatstvo. Takodje ne vidim razlog da se tamo, gde inače ima mesta za dva monitora, ne stave i dva (zidna, stona) nosača za iste i skrati priča.

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Old 21-12-2011, 03:54 PM   #4
BlasterMaster
Senior Member

BlasterMaster's Avatar

pa zato sto vecina radi na principu "lakat" drug je pre montirao dva tako, i pricao mi je da moraju recimo da se na zidu (u mom slucaju zelim da budu u centru zida isto udaljeni od levog i desnog coska) postave malo na levo , a da recimo taj lakad nosaca ide na desno, i da se time kompenzuje centarska pozicija....

ili je to bilo samo u njegovom slucaju...

i kad se montiraju recimo dva obicna, i hocu da stavim 2 x 22 ", na kolikoj razdaljini da srafim u zidu te nosace jedan od drugog? da li tacno moram da odredim da bi mi se ekrani onako "slepili" jedan za drugi ili je nebitno gde se srafi?
Old 21-12-2011, 03:57 PM   #5
Eomsy
Pro Member

Eomsy's Avatar

Quote:
Originally Posted by Solozabal View Post
Neznam jel ima duplih zidnih nosaca, ali stolnih ima evo i jedan primjer. Ako ti bas treba zidni zasto ne uzmes dva obicna zidna i ubusis ih na istu visinu?!
Agree .. Evo ti jo? koji primjer ?to sam ja na?ao, dva komada na istu visinu i bok ...

Studio Predator
Eomsy is offline   Reply With Quote
Old 21-12-2011, 04:14 PM   #6
BlasterMaster
Senior Member

BlasterMaster's Avatar

ja sam ovde gledao, svaki ima neke dobre i lose stvari, tipa, ako deluju onako cvrsto, nemaju zglob i mogucnost rotiranja, ako su pa "loose" onde deluju jeftino i ko da ce puknu ...

a sta mislite o onim vecim dole na tom sajtu? oni sto su kao za vece monitore? da li na njih moze da se montiraju ovi za kompjutere? nesto ovog tipa? jel mogu tu da se prikace dva manja?

Old 26-08-2012, 05:49 PM   #7
Tomislav
Moderator

Tomislav's Avatar

Quote:
Originally Posted by BlasterMaster View Post
ja sam ovde gledao, svaki ima neke dobre i lose stvari, tipa, ako deluju onako cvrsto, nemaju zglob i mogucnost rotiranja, ako su pa "loose" onde deluju jeftino i ko da ce puknu ...

a sta mislite o onim vecim dole na tom sajtu? oni sto su kao za vece monitore? da li na njih moze da se montiraju ovi za kompjutere? nesto ovog tipa? jel mogu tu da se prikace dva manja?

Ja imam ovaj nosac... Nosivost je mislim 100 kila... Usarafio sam ih 10 cm u beton. I nose panasonic plazmu

Bas sam razmisljao o tome: pretpostavljam da je moguce napraviti metalnu konstrukciju, na nju staviti dva monitora i onda konacno konstrukciju prikaciti na ovakav nosac...
Tomislav is offline   Reply With Quote
Old 26-08-2012, 06:29 PM   #8
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by Tomislav View Post
.....
Bas sam razmisljao o tome: pretpostavljam da je moguce napraviti metalnu konstrukciju, na nju staviti dva monitora i onda konacno konstrukciju prikaciti na ovakav nosac...
A zasto ne zasrafiti tu konstrukciju direktno na zid?
Pre svega mora imati nosivost barem za monitore, drugo, imace neke rupe za srafove da se usrafi u nosac za plazmu... pa mi se nametnulo pitanje: cemu onda nosac za plazmu?

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Old 27-08-2012, 12:38 AM   #9
BlasterMaster
Senior Member

BlasterMaster's Avatar

dragi ljudi ja se izvinjavam sto sam pokrenuo pitanje, pa sam naso soluciju i zaboravio da napisem, i evo sad se setih...

nasao sam ovde (da ne kacim slike) nosac za dva monitora, nekako posle duzeg trazenja i uporedjivanja ovaj je po meni best buy... doduse cena je tada bila 5300 din sad je dosta skuplje...(ali moram da pohvalim firmu koja je primila moju e-narudzbenicu u nedelju uvece a u ponedeljak u 7h su me zvali da potvrde i odma poslali, stiglo aksom sutra ujutru i nisam placao troskove!... stvarno majku mu kupovina iz fotelje...)

meni se svideo bas ovaj jer iako je dole drzac po defoltu namenjen za sto, moze da se skine onaj sraf-deo i da se usrafi u zid... ja sam uzeo bogami 10ke srafove i samoguzvajuce tiplove iako me je savetovao majstor da uzmem i manje al sto je sigurno sigurno je i kad sam lepo prisrafio to, ljudi to drzi mogu vola da obesim cak sta vise sipka moze i da se skrati kablovi prolaze kroz nju, itd kako vec odgovara, monitori se okrecu kako god ti padne na pamet, meni je resilo muku, mogu da priblizim i udaljim po potrebi, obezbedio sam mesto na desku i to je to...
Old 28-08-2012, 08:33 PM   #10
Tomislav
Moderator

Tomislav's Avatar

Quote:
Originally Posted by boggy View Post
A zasto ne zasrafiti tu konstrukciju direktno na zid?
Pre svega mora imati nosivost barem za monitore, drugo, imace neke rupe za srafove da se usrafi u nosac za plazmu... pa mi se nametnulo pitanje: cemu onda nosac za plazmu?
Haha, pa zapravo da. Jedino sto ovaj nosac za plazmu omogucuje blago okretanje (koje je ionako beskorisno).
Tomislav is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules