Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 04-11-2011, 05:20 PM   #11
Lazy Rhaps
Junior Member

Default Re: Pitanje u vezi izbora zvucne karte (snimanje vokala u kućnim uslovima)

hvala vam na silnim odgovorima!

evo recimo ovako, ovo je jedan od mojih poslednjih snimaka, nije nista specijalno, nisam bog zna koliko zadovoljan, ali je to neka donja granica prihvatljivosti..

http://www.youtube.com/watch?v=5lhC1wnYqn0
Lazy Rhaps is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2011, 06:13 PM   #12
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Default Re: Pitanje u vezi izbora zvucne karte (snimanje vokala u kućnim uslovima)

Quote:
Originally Posted by Lazy Rhaps View Post
Preporučili su mi te M-Audio (Triper mi je pričao o tome, znate se ), kao i E-MU 0404 USB, ali situacija je ta ne mogu da izdvojim toliko novca, studentski život, a ne treba mi ništa preterano
Pazi to je razlika 40 Eur, sto su vec rekli Igor i Artur strpi se malcice, bice velika razlika.
Quake se salio sa onim sto je napisao u vezi SB.
Jan is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2011, 10:03 PM   #13
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Quake je verovatno , na sebi svojsven nacin, reagovao slicno kao i ja.

Pogotovo saveti da ce sa 60e imati smece a sa 100 ipak cool opremu.

Nonsens!

Ovde pojedini ljudi imaju par hiljada opreme i vise, i mnogo vise pa kad se pojavi pitanje za kartu koja kosta kao malo ozbiljniji gitarski kabl, onda se poneka reakcija moze i naslutiti.

Ali ajde d se ucinim korisnim bar u toliko sto coveka mogu da ohrabrim da radi i radi i radi na muzici, da se trudi da bude idejno beskompromisna, a da zadrzi svest da je ozbiljna oprema uvek kostala dosta para... Sve sto je bolje od onoga sto sada imas ce sigurno doprineti da se tvoja eventulna kreativnost i ideje lakse pretoce u nesto sto ce biti bolje nego sto je bilo.

U tom svetlu sam i napisao prvi post,iskreno ne znajuci da postoji ista za 60e a da nije slomljeno...

No nije losa namera, budi siguran u to...!

Poslusaj Jana i Arthura...

poz'

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2011, 11:04 PM   #14
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by Big Bockie View Post

U tom svetlu sam i napisao prvi post,iskreno ne znajuci da postoji ista za 60e a da nije slomljeno...

Realno, nema ni za 100 a da se dobije i preamp i konvertor i to jos upotrebljiv, da ne kazem dobar ili odlican. Ali po meni naj mini minimum za kucno snimanje i demo produkciju je taj najjeftiniji m-audio fast track, pre vise od 10 godina sam pravio neke snimke sa tim s blasterima itd, i sretao sam se cesto sa njima (opet odavno, ali se ne verujem da je njima ciljna grupa ljudi koji se bave recording-om), i znam da ubadanjem dinamickog mikrofona u SB ne moze da se dobije iole upotrebiv i da kazem "cist" signal
Old 05-11-2011, 01:07 PM   #15
Lazy Rhaps
Junior Member

hvala svima, strpiću se za neku jaču ondak jo? malo
Old 12-11-2011, 03:07 AM   #16
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Moj glas za M-Audio Fast Track. Po stoti put cu reci da imam to cudo na poslu i da sa njime snimam vokal za pozorisne predstave i da za neke manje kriticne aplikacije moze odlicno da posluzi. Uz relativno dobar vokalni mic (npr neki AKG) dobices stvarno ok materijal za te pare.

Ali ako imas los mikrofon - sve je ovo dzaba, a dobar vocal mic ume da kosta... Hocu da kazem - los i neadekvatan mikrofon za snimanje vokala moze mnogo vise da unisti snimak, nego los i jevtin audio interfejs.

Last edited by psionic; 12-11-2011 at 03:29 AM.
psionic is offline   Reply With Quote
Old 12-11-2011, 05:10 AM   #17
Heavy Jerk
Member

Heavy Jerk's Avatar

^ovo gore je slika modela Fast Track Pro. Fast track kosta jedno 80e manje, i izgleda ovako

Heavy Jerk is offline   Reply With Quote
Old 12-11-2011, 07:16 AM   #18
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Quote:
Originally Posted by Heavy Jerk View Post
^ovo gore je slika modela Fast Track Pro

Ko ce ih pohvatati sa nazivima i modelima, svaki dan izbace po neki novi...
Sve u svemu - to bi trebalo da je slicno, samo naravno osiromaseno opcijama
Jedino - sto moze najvise na 48KHz, ali to je ok za pocetak.

Mi zapravo imamo ovo na poslu:

ali to isto, sada izgleda ovako:

Dakle menjaju i postojece proizvode, pored ubacivanja novih, pa ti vidi

Istih karakteristika kao i FastTrack, samo malo nabudzenije... Slicna je i cena.
Old 05-12-2011, 11:06 AM   #19
Lazy Rhaps
Junior Member

pozdrav, izvinjavam se ?to di?em temu, na?ao karticu, nije fast track PRO nego obična Fast track, da li bi mi odradila posao?
Old 05-12-2011, 11:26 AM   #20
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Jel je ova ?

ili ova?

Ako je druga, na nju neces moci da prikacis kondezanzatorski mikrofon jednog dana ako budes zeleo
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules