![]() |
Pitanje u vezi izbora zvucne karte (snimanje vokala u kućnim uslovima)
Prvo, vidim da ima par tema u vezi s izborom zvučne karte, ali ja se toliko ne razumem u to i pa ću zatražiti pomoć novom temom, izvinite unapred..
Elem, potrebna mi je eksterna zvučna karta za usnimavanje vokala. Amaterski se bavim time, konkretno u pitanju je rep muzika itd., i treba mi nešto minimalno što bi mi završavalo posao, neka kartica do 60ak eura. Planiram da snimam na laptopu (dobra konfiguracija, Windows 7 tj. 64-bitni operativni), mikrofon Shure SM58. Treba mi neka kartica koja će mi poslužiti znači samo za snimanje vokala, da mi daje neki solidan zvuk. Može li mi neko preporučiti nešto? unapred hvala i opet se izvinjavam zbog teme |
Re: Pitanje u vezi izbora zvucne karte (snimanje vokala u kućnim uslovima)
Prva koju nadjes da kosta 60? je odlican izbor...!
poz' |
Quote:
http://i00.i.aliimg.com/photo/v0/408...y_2_NX_USB.jpg |
Ne verujem da SB ima iole "kvalitetan" preamp za mikrofon.
Po meni je sve ispod M-Audio Fast Track-a (http://m-audio.com/products/en_us/FastTrack.html) neprihvatljivo. Odnosno jedina najjeftinija sa preampom na sebi koji moze da se koristi. |
Preporučili su mi te M-Audio (Triper mi je pričao o tome, znate se :)), kao i E-MU 0404 USB, ali situacija je ta ne mogu da izdvojim toliko novca, studentski ?ivot, a ne treba mi ni?ta preterano
|
Pre nekoliko godina kada sam se priključio ovom forumu, ljudi, dakako neuporedivo iskusniji od mene, savetovali su me onako kako ću i ja sada tebe. Ne moj kupovati audio-karticu tog ranga, već ili dodaj jo? četrdesetak evra i pazari ne?to očuvanije, a polovno (ima? ovde oglase), ili se stisni za jo? koju desetinku te kupi ne?to iole prihvatljivo.
?eli? da ti glas bude usnimljen ?to je moguće bolje? Dakle, nikako ne ?eli? da ti AD konvertori i mikrofonsko pojačalo karte budu lo?i... Bojim se da će nabavkom bilo čega ?to ko?ta ispod 100 tinak evra, tvoje bavljenje (kakvom god) muzikom biti u domenu pukog amaterizma. Mo?da su tebi to sada nijanse u zvuku koje ne vrede toliko para, ali vremenom, i to vrlo brzo, otkriće? tu tzv. slabost i "prljav?tinu" signala, a za koju su direktni krivci lo?e komponente koje se ugrađuju da zadovolje prohteve neke druge fele - igrače video igrica, prete?no. Govorim ti ovo kao vlasnik Audigy 2 ex Platinum kartice, koji je svojevremeno pre?ao na EMU 1820. Poslu?aj Jan-a i sigurno neće? pogre?iti. A ?to se tiče studentskog izgovora, razmisli dobro: da li je bolje da se strpi? par nedelja, meseci i postane? vlasnik uređaja koji će te slu?iti dok god se (za svoju du?u) bavi? muzikom, ili da potro?i? pare koje si naumio, a onda uvidi? tu manjkavost u zvuku i pomiri? se s činjenicom da je nikome ne mo'? uvaliti ni za deset evra? Skontaj kol'ko u stvari lo?a karta ko?ta! |
Slobodno kupi saund blaster,to je jedan super komad opreme koji svira mnogo vise nego sto kosta,neki su radeci sa njim dobili i greamy.Farba njegovih konvertora i preampa je takva da to nijedna druga karta ili preamp nemaju,budi specifican i originalan.A i najbitnija je muzika...pevaj,sviraj,komponuj,oprema je sasvim nebitna kada si Vuk Mandusic.Pozzzzz
|
Samo bih ti skrenuo pažnju na to da NE POSTOJI "uređaj koji će te služiti dok se god baviš muzikom", i pitanje je upravo tvoje namere. Da li želiš da radiš samo informativne snimke, u svrhu promovisanja svog il nečijeg umeća repovanja, ili želiš da oni budu i pristojno - dobro zvučeći snimci. Ako je prva stvar po sredi, slobodno kupi, ama baš šta god, pa i taj SoundBlaster, a ako je druga, idi Igorovom i Janovom logikom, pa se strip i skupi još keša, jer se u audio opremi SVAKI DINAR čuje.
|
Quote:
Ova digresija s moje strane izneta je zbog su?te kontradiktornosti na?a dva komentara, pa mi se čini da neko ko tra?i pomoć, čitajući ih, ne dobija ni?ta sem :banghead:... |
U pravu si Arture... Ne postoji takav uređaj, to svi znamo! Moja glorifikacija pomalo nespretno dolazi od ideje da naglasim razliku u kvalitetu, koja, kako sam ka?e? stoji pa stoji. :wink:
|
All times are GMT +1. The time now is 07:54 PM. |