|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#111 |
Superoperater
|
![]()
Ti "dinosaurusi", nisu to firme koje su pre godinu dana zapocele razvoj na novoj platformi... Nemaju potrebe da dodaju nesto preterano. Samo po malo, cisto da drze korak sa trendovima...
Mutna slika i mutan ton - ljubitelje filma muči on.. Last edited by psionic; 29-10-2011 at 05:30 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Probaj kopirati neku midi traku u nekom projektu...onda otvoriti drugi projekat i tu ga zalepiti...Nuendo pada u nesvest...totalni raspad sistema. To je bilo i u dvojci, i u trojci i u cetvorci. Ali nekad se nista ne dogodi i ja ne mogu da verujem da je sve u redu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Pro Member
|
![]()
Evo sad otvorio N3, napravio midi traku, nacrtao random note, kopirao celu midi traku, otvorio novi projekat, pasteovao tu istu midi traku i nema problema :S Ali nikakvih :S
|
![]() |
![]() |
![]() |
#114 | |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Pro Member
|
![]()
Nemrem nać odgovora, pa pitam jel moguće imporatat projekt iz Cubase-a u Sudio One?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
Member
|
![]() Quote:
Samo click na timeline vraca kursor na tu poziciju.. Options>Advanced>Editing i checkiraj Locate when clicked in empty space .. To je to ..Imas i drugih nacina u keycommands poput play from loop start, play from region, return to zero itd. Drag & Drop, odlična stvar, ALI ... U mikseru klikni na + i to je to ..Uostalom mozes assignovati key commands direktno za prikaz instrumenta ili efekata u brosweru. Kod mene je kod instrumenata Y, znaci stisnem Y i dragujem instrument gde hocu..Ne vidim sta je tu komplikovano i kako moze biti lakse? ![]() Sa druge strane ako hoces PT nacin, stisnes + u mixeru i izaberes.. Previše informacija na monitoru... Opet key commands i imas komande za prikazivanje, sakrivanje odredjenih elemenata, i postoja jedna koja prikaze i sakrije sve ostale elemente osim aranzera > Toggle Optional Views .. Jako korisno! Besides that mozes posebno da ukljucujes/iskljucujes browser, editor i mikser.. Sto se tice smart tool-a, PT je tu i dalje king of the hill, to stoji, ali pitanje je da li je zaista neophodan (iako naravno ne bi smetao) zbog prirode workflowa i nacina editovanja koji S1/Cubase/Nuendo imaju.. Logic je u verziji 9 uveo slicnu stvar kao smart tool (po mom misljenju i bolji) i to je veoma ubrzalo moj nacin rada, u S1 i Cubase-u, ja stvarno ne vidim potrebu za njim, ali verujem da ljudi koji su navikli na PT imaju.. Zato postoji mogucnost izbora, zar ne ![]() Ono sto je bitno je da ljudi prvo upoznaju sve mogucnosti alata pre nego sto pocnu da ga kritikuju i uporedjuju sa sadasnjim koji koriste..I uostalom, ako je neko zadovoljan trenutnim alatom, niko ga ne tera da koristi drugi ![]() Ja sam skroz zadovoljan Logic-om ali i S1 i ne znam kako bi mogao da stavim jedan ispred drugog, jer za mene imaju u jedan i drugi i mane i vrline.. Jan, hvala ti na referenci, ja zelim samo da pomognem i pruzim sansu S1 jer barem to definitivno zasluzuje..Drago mi je da ti se svidja (kao i meni) ![]() I sada da napisem svoje ocene za pozitivne/negativne stvari kod S1, kao sto sam i obecao (ali sam bio odsutan ovih dana, pa nisam mogao ranije): Pros: - Definitivno stabilnost i brzina rada samog programa, svez kod, dobar engine, odlican brz workflow, drag'n'drop everything - Meni desnog klika na event pregledan sa svim podesavanjima! - Transform to audio i event FX, mnogo bolje od freeze-a - Fantastican, pregledan browser, dvosmerna komunikacija browsera sa arrange prozorom (drag na aranzman i sa aranzmana u browser) - Control Link povezivanje sa MIDI kontrolerima i automatizacija - Odlican mixer, 4 pogleda mixera i tracklista kanala koja moze biti povezana sa aranzmanom - Tracklista kanala u aranzmanu, filtriranje, grupisanje (folderi) - Channel strip u inspektoru, da ne mora za sva podesavanja da se ide u mikser..Ovo je must have za Logic usere ![]() - Snap to scale u midi editoru, quantize i groove funkcije ..btw. primetio sam da pri izboru skala Harmonic Minor je u stvari prirodni mol a ne harmonijski ![]() - Sample One, moj omiljeni instrument! Odlican ripoff kombinacije abletonovog samplera i simplera, veoma jednostavan za koriscenje a mocan..Takodje odlican workflow sa rex formatom. (audio to midi) - Drum replace funkcija, audio to midi preko gate plugina itd. - Naravno, ARA integracija, ocekujem isto i u drugim daw-ovima u buducnosti Cons: -Najveci nedostatak mi je to sto (jos nema) retrospective recording midi nota, tj. kesiranje midi nota dok ne stisnemo record. Nekako se osecam ne udobno dok snimam sa rec dugmetom. Kada sam radio u Cubase-u i sada dok radim u Logic-u, nikada ne snimam performans sa midi klavijature, nego uvek koristim ovu funkciju koja mi daje najbolje rezultate, jer sam opusten i ne opterecen dobrim performansom ![]() ![]() ![]() - Nedostatak "smart zoom" alata. Logic me razmazio sa ovim..Kada drzim Ctrl+Alt, kursor se privremeno promeni u lupu i lako se moze zumirati gde hocu. Klik na prazno me vraca na prethodni zoom state. Kada pustim Ctrl+Alt kursor se vraca u prethodni (default) alat.. - Selektovanje ugasenih (mute) nota u midi editoru..Dobro za kombinaciju sa Invert selection komandom (koja vec postoji), pa se moraju rucno izabrati ugasene note..Nije neki veliki nedostatak, ali ne bi bilo lose ![]() - Vise bih voleo da je pomocni alat (kada se drzi Command na Mac-u, ili Ctrl na PC-u) split tool (kao u cubase-u) nego range tool, mada se i sa range-om mogu seci regioni. Bilo bi dobro da se uvede kao u Logicu tri alata, pa da range bude na desni klik (ili srednji), levi da bude kursor (ili sta se vec izabare) a pomocni (sa Ctrl) da bude split tool (makaze)..No dobro..Sve je to zbog navike. - Comping - nepotreban dupli klik za obelezavanje dela regiona..Opet me Logic razmazio sa ovim - Nedostatak nacina nelinearnog aranziranja, kao sto je arranger track u Cubase-u (ili session view u Live-u/Sonar-u), ali verujem da ce se ovo uskoro implementirati (V2.5 ili V3), jer je jedan od najtrazenijih zahteva..Sa druge strane, ruku na srce, S1 je dizajniran kao linearni aranzer i jos je na pocetku. - Pravilne krive za crtanje automazicije (kao u Logicu) umesto puno malih pravih linija koje se oblikuju krivu pomocu puno tacaka.. Verujem da ovo ne smeta Cubase korisnicima jer su krive implementirane kao i u Cubendo-u, ali u Logicu je mnogo lakse napraviti krvu od prave linije (Ctrl+Shift kombinacija odredjuje oblik krive) - Sitni bugovi koji se jos peglaju. (siguran sam da ce ovo biti reseno) Eto..To je moje vidjenje prednosti/ nedostataka S1 u odnosu na drugi DAW, pretezno Logic, jer njega koristim i dalje i on mi je jos uvek primarni, dok ne izadje Logic X (sledece nedelje?) pa cu da vidim sta cu, jer mi je S1V2 bolje legao od L9 i pored starih navika i nedostataka iz Logica..Mislim da cu podjednako koristiti oba i da ce trebati duze vreme da potpuno obrisem Logic ali sumnjam da cu ikada obrisati S1..Verujem da cu ga sve vise koristiti i da ce biti samo bolji .. Pozdrav drugari ![]()
Imagination is more important than knowledge [Albert Einstein] Last edited by euphoric; 30-10-2011 at 03:03 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Banned
|
![]()
Oho,jel to ima nekih vesti u vezi LogicX-a?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Member
|
![]()
Neki izvori kazu sledece nedelje..Znaci od sutra
![]() Ako bude tako tipujem na utorak ili cetvrtak, jer uglavnom tim danima Apple uglavnom izbacuje proizvode, mada ovo garant nece ni najaviti, samo ce se pojaviti na sajtu .. Ono sto me zabrinjava su glasine da ce to biti poslednja verzija koju ce Apple izbaciti i da se vraca Emagic..Da li je to tacno, videcemo, otom potom i sorry za off ![]()
![]() |
#119 | ||
Banned
|
![]() Quote:
![]() Quote:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Member
|
![]()
Dear Studio One users!
We have worked on the initial feedback after the release of Studio One 2.0 and just uploaded version 2.0.2. Studio One 2.0.2 fixes the following issues: - Keep Automation, solo and insert activation state on track transform - Ampire has missing custom sounds - Slicing can be slow and has no progress dialog - Pencil tool not working in tempo track - Humanize not applied to velocity - Show track command does not unhide tracks - Track not inserted always after selected track - Split Loop command not working on audio part container - Stretch cursor is displayed for audio part resize - Automation "Edit Value" not working for 3rd party plugins - Manual silence detection values not applied - Improved drawing performance with many events - Main Out mono function uses only left channel - Crash with Strip Silence on long clips - Clear Recent Files context menu is missing on Start Page - ProEQ cuts high frequencies in HQ mode - Sample One does not play second layer - [Win] DDP export not working - [OSX] Sound Could upload fails - [OSX] 64 bit versions of Ampire and OpenAIR have crackles in sound - [OSX] Installer gives misleading error message after downloading 3rd party plugins - [OSX] Crash when removing Instrument with right click menu - [OSX] Slow redraw of detached Mixer
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Presonus Studio One Pro.v1.5.0 mania | shigumicu | Audio Software | 23 | 17-01-2011 04:05 PM |
Presonus studio one Pro | Inovative_kg | Audio Software | 9 | 27-12-2010 05:27 PM |
Presonus 24.4.2 studio live | Hepek | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 03-02-2010 08:53 AM |
Presonus Studio Live? | Hepek | Computer Hardware | 0 | 21-01-2010 01:25 PM |
Presonus Studio One Demo !!!! | InsaneEyes | Audio Software | 34 | 11-11-2009 09:46 AM |