|
Produkcija Elektronske Muzike Sve sto vas interesuje u vezi produkcije elektronske muzike, modernih zanrova i pravaca: |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Junior Member
|
![]()
Poku?avam spojiti axiom 25 sa abletonom, ali javlja mi se problem kod set up-a.Na options-preferences-midisync u polju control surface axiom prepoznaje, ali na input i output polju ga prepoznaje kao usb device.Sad me zanima da li to ima veze s multi-client driverom za kojega je napravljen tutorial ili je ne?to drugo u pitanju?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Banned
|
![]()
iman i ja pitanje ..kad eksportujem master traku tise se cuje od onog sto cujem dok radim u projektu ,a i losiji malo zvuk(mozda tripujem) ..gde gresim?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Pro Member
|
![]()
jedno pitanjce , posto sam rewire-ovao ableton 8.2.xxxx sa rebirthom , medjutim kad podesim kontrole na rb-u za 303-ku , i imam problem sa midi cc u abletonu njemu cc98 je mapiran kako volume za 2. kanal (midi/audio je uopste ne bitno) , sto je problem jer je u rebirthu to resonance , pa sad kad cackam resonance smanjuje mu se ili pojacava volume , "prevazisao" sam tako sto sam mu u midi mappingu dao najnizu i najvecu vrednost 0 Db, ali to bas i nije trajno resenje s'obzirom da mi treba u nekim momentima fade in/out ... midi kontroler je bcr2000
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Losiji zvuk se desava ako ne radis dither prilikom exporta. BTW, da li si siguran da se cuje tise? Uporedio si peak-ove, RMS?
![]() |
![]() |
#16 |
Banned
|
![]()
kad proverim sve je ok ..al necu dalje da smaram dok sve ne namestim jer sam trenutno na integrisanoj i verovatno ima veze sa istim (luna mi pre neki dan poludela i trazi odjednom key koji je unet prilikom instalacije)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Member
|
![]()
Pored integrisane, koja sigurno pravi razliku, pade mi na pamet da kad exportujes master traku, predpostavljam da je slusas u drugom player-u tipa winamp ili slicno, pa je moguce da neka njegova podesavanja poput ekvilajzera menjaju sliku... ideja
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Banned
|
![]() ![]() @alavux a sto ne obrises mapping sa volume kontrole i ne dodelis nekom slobodnom knobu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Prilikom exporta na masteru,idu opcije u audio sekciji File tip - WAV (Aiff) Convert to Mono - On/Off Sample Rate - 22.050/44100/48000/88200/96000/176400/192000 Hz Bit Depth - 16/24/32 bit Dither options - No Dither - Restangular - Triangular - POWr 1 - POWr 2 - POWr 3 Create analysys file - On/Off Znaci kad radim export (master) opcije su - WAV/Mono Off/48000/i na ditheru mi stoji defaultno - triangular. Ta traka je osjetno slabija kad se preslusa u playerima (winamp/aimp) ali i ne samo na njima! Primjera radi,kad se slusa u playerima (koji su na default vrijednostima eq) pojacano do 50 % to je osjetno tise nego kad se preslusava projektni fajl u sekvenceru na istom nivou mastera. Sta je u pitanju? ![]() Edit; U SoundForge-u taj isti WAV se cuje regularno,isti nivo,isti kvalitet. Last edited by AudioStorm; 28-10-2011 at 04:21 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
What's new in Ableton Live 8 | Mika Technika | Audio Software | 11 | 17-01-2009 01:30 AM |
Ableton Live 6 I 7 | Plonk | Audio Software | 59 | 31-01-2008 08:54 AM |
:: Ableton Live 5 :: | lesha | Audio Software | 9 | 28-07-2005 02:54 AM |
Ableton Live 4 | Eon | Audio Software | 17 | 15-02-2005 04:07 PM |