|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Banned
|
![]() Quote:
![]() ![]() Last edited by quake2; 27-10-2011 at 01:53 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Hmmm.... ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Banned
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() A to koliko će da potraje... va?no je da potraje dok ne vrati ulo?ene pare (i jo? malo preko toga). Ali ja sam iz nekog drugog vremena. Navikao sam da radim na svakakvim kr?evima (zna Vrač), pa sam samim tim i navikao da se snalazim kako znam i umem. Kod mene sve traje malo du?e nego kod drugih, bez obzira na to u kom je stanju ![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
|
![]()
Iz vremena Studera,Telefunkena....sto bih ja voleo da je sada to vreme
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Kao muzikantu koji boravi u studiju uvek mi je bilo najvažnije da mi bude prijatno, ili bar da mi ne bude neprijatno (to mi se jako retko dešavalo, ali kad je bilo dobro i ja sam bio dobar). Mnogo važnije nego da oko mene svetli gomila lampica. Kao snimatelju sa muzikantskim iskustvom mi je bilo najvažnije da omogućim muzikantima da se dobro osećaju i da odu kući veseli i zadovoljni. I da nemaju pojma da li sam imao ikakav problem sa opremom (a ko nema problem sa opremom, makar i skupom, taj nije ni radio). Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 27-10-2011 at 04:15 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banned
|
![]()
Bojim se da smo se udaljili od price o tehnickom kvalitetu Golden Age preampa pa cu na trenutak da je vratim i necu vas dalje ometati.Moj sumarum je:zvucno se svima svidja (ja nisam probao a napisao sam u proslom postu zasto) i postoji bojazan da sprava u tehnickom smislu nije bas kvalitetna pa pri kupovini treba na to obratiti paznju i proveriti kakvo je zaista stanje.To je bilo to,sve ostalo vezano za psihologiju tonskih snimatelja,seanse,poredjenja,komplekse,masturbacij e,pravljenje pite od govana....ispricace vec neko drugi,ko ima volje i vremena da se time bavi.Pozzzzz
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Kupi? neki aparat, on tebi (ne klijentima, nego tebi) u neku ruku olak?a posao. Ti klijentima isporuči? proizvod koji si napravio uz malo manje muke. Ako za godinu dana ne mo?e? da povrati? ulaganje od ?250 u svoj komfor (pa makar te on izneverio za koju godinu)... to znači da si se negde zajebao u proračunu. Quote:
Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#9 |
VIP Member
|
![]()
Quake - ako volis stvari napravljene k'o tenk - imas dovoljno takve tehnike na trzistu. Retro http://www.retroinstruments.com/ , shadow hills http://www.shadowhillsindustries.com/ itd...
ako je nesto jeftino - nemora da znaci da je neupotrebljivo !! A ako ga pazis i ne bacas po studiju...trajace !! Ja sam se par puta zapanjio kad sam video sta ima u velikim 3U spravama...90% kutije prazno, par zicica (rukom lemljeno) itd...ne izgleda da kosta toliko para i da radi dobro...ali radi ! A ko jos zaviruje u sprave ? Zasto? (ukoliko se ne popravlja ). ![]()
![]() |
#10 | |
Banned
|
![]()
Da moja bojazan i moja konstatacija.Kao sto su moje konstatacije davnih dana bile i da je Behringer ultragain totalno sranje u kom je na lampi samo prikaceno grejanje pa sija a ne radi nista.Kao i moje tvrdnje da je Mackie Big Knob pun aktivne elektronike koja "krade" od audio signala vise nego sto je podnosljivo pa od loseg monitoringa pravi jos mnogo losiji.Kao sto sam upozoravao coveka ovde da ne vadi dve od cetiri lapme iz gitarskog ampa kao sto mu je predlozeno jer se tako ne smanjuje snaga pojacalu vec prevezivanjem iz pentode u triodu ako vec hoce bolje zvucne rezultate a manju snagu.Takodje sam morao da kacim originalnu Vox-ovu shemu kada sam tvrdio da AC30 postoji i u varijanti sa EL34 cevima.Na TC Electronic sprave sam upozoravao vise puta da imaju problem sa naponskim delom jer stavljaju najgori moguci kineski skart od delova tamo pa su crkavanja vrlo cesta (TC Helicon narocito) itd,itd.....O svemu tome ima milion textova na netu.Sto je jos vaznije postoje SHEME i SLIKE,pa mozes da vidis kako i koje delove ko koristi sto ti odmah govori nesto o proizvodu,naravno pod uslovom da hoces da naucis da ih iscitas,nista drugo nam u vezi el.tehnike i ne treba.Jel znas da je cuveni deda Nikola iz Zemuna poprilicno ostecenog sluha,ali mu to ne smeta da pravi odlicne cevne ampove za audiofile?....Kako?Pa tako sto posle godina i godina iskustva i merenja vrlo dobro zna sta ce koja el.komponenta u pojacalu da uradi i kako da se ponasa.Koliko puta je taj i taj jensen izlazni trafo testiran na opremi skupljoj od sve koju smo ti i ja u zivotu dodirnuli i koja pokazuje da on u audio signal unosi te i te harmonike,tj distorziju.....a posle neki Sima na nekom forumu tvrdi da je pojacalo sa istim "izuzetno transparentno".Simin subjektivni dozivljaj je jedno,a cinjenice i merenja su drugo.Zbog toga se uvek volim osvrnuti i na tehnikalije kada se prica o nekim spravama, a cemu si se ti u ovom thread-u okrenuo?Pricama da neko kupuje skupe sprave da bi mu sijale u studiju,da bi se kurcio pred komsijama i sta ja znam vec.
![]() Quote:
![]() Last edited by quake2; 27-10-2011 at 10:57 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Frankfurth - nove sprave! | DaBear | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 26 | 11-04-2009 10:36 AM |
Jarre, sprave u 1992. | fischek | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 10 | 22-05-2008 04:28 PM |