Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 24-10-2011, 09:07 AM   #1
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Golden Age - nove sprave AES2011

Gomila novih sprava od Golden Age firme...(znam da su popularni i kod nas !)
Attached Images

DaBear is offline   Reply With Quote
Old 24-10-2011, 03:37 PM   #2
Elf
Pro Member

Elf's Avatar

Default Re: Golden Age - nove sprave AES2011

Imam Pre 73, kida...mada,voleo bih da naprave stereo Comp 54...
Elf is offline   Reply With Quote
Old 25-10-2011, 08:50 AM   #3
Placid Art
Junior Member

Ja sam planirao da uzimam sad neki Preamp i bas sam mislio da izmem 73-ku ali se sve nesto premisljam jer je jednokanalni. Kad bi proizmeli istog takvog sa dva kanala to bi bilo divno...
Placid Art is offline   Reply With Quote
Old 25-10-2011, 05:36 PM   #4
VladaNS
Senior Member

VladaNS's Avatar

Quote:
Originally Posted by Placid Art View Post
Ja sam planirao da uzimam sad neki Preamp i bas sam mislio da izmem 73-ku ali se sve nesto premisljam jer je jednokanalni. Kad bi proizmeli istog takvog sa dva kanala to bi bilo divno...
Pa kupi dva komada, isplati se. Ja imam jedan sa kojim sam jako zadovoljan. Taj comp54 me jako privlaci ali ne znam koliko farba zvuk kad se nagazi. Po mom shvatanju kompresor treba da je sto transparentniji i necujniji, imao sam ne-bas-tako-dobra iskustva sa joemeekovim kopresorom pa se bojim da to nije i ovde slucaj. Ako ga neko ima bilo bi lepo da prokomentarise. Poz
VladaNS is offline   Reply With Quote
Old 25-10-2011, 05:46 PM   #5
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by Elf View Post
Pa kupi još jedan, šta fali? Ili misliš da su se na analognim mikserima (pa i vrlo skupim) kanali "apsolutno nullovali" kad im se obrne polaritet?

@VladaNS: jedini "transparentan i nečujan" kompresor je ručno crtanje dinamike. Pare za sve druge kompresore se daju baš zbog "farbanja zvuka kad se nagaze".

Pozdrav,

Vasa

Last edited by awacs; 25-10-2011 at 06:09 PM. Reason: @VladaNS
awacs is offline   Reply With Quote
Old 25-10-2011, 06:42 PM   #6
VladaNS
Senior Member

VladaNS's Avatar

@ awacs, slazem se da dosta ljudi trazi kompresor sa autenticnom bojom ali ja jos nisam to pozeleo jer pored toliko mikrofona, preampa i procesora samo mi jos fali komp. sa izrazenim karakterom. I itekako ima transparentnijih kompresora na trzistu (mada se slazem da nema potpuno sonichno neutralnih). Ja ih upotrebljavam ne zbog boje, vec da izbegnem clipping i da mi sto prirodnije ukrote zvuk i, po mogucstvu naravno, sto manje da cure. A i vrlo cesto me mrzi da crtam...

Pre sam praktikovao da vokal snimam sa dosta headroom-a, sa peakovima na -6dB i tada mi prakticno i nije trebao outboard kompresor, vec sam koristio softverske. Danas snimam sa malko analognijom opremom i SNR nije bas tako dobar pa moram da snimam "vruce" signale. Zato se i interesujem da pazarim neki

Poz

Last edited by VladaNS; 25-10-2011 at 06:53 PM.
Old 25-10-2011, 07:14 PM   #7
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by VladaNS View Post
Pre sam praktikovao da vokal snimam sa dosta headroom-a, sa peakovima na -6dB i tada mi prakticno i nije trebao outboard kompresor, vec sam koristio softverske. Danas snimam sa malko analognijom opremom i SNR nije bas tako dobar pa moram da snimam "vruce" signale. Zato se i interesujem da pazarim neki
Potpuno te razumem. Ali pošto već radiš sa dosta outboarda sigurno znaš da su sprave kao pantalone - ne kupuješ ih zato što nekom drugom dobro stoje nego zato što su tebi udobne

Ako ti je do "transparentnog a jeftinog" nađi nekog ko ima recimo FMR RNC pa probaj.

Pozdrav,

Vasa

Last edited by awacs; 25-10-2011 at 10:16 PM.
awacs is offline   Reply With Quote
Old 25-10-2011, 07:27 PM   #8
VladaNS
Senior Member

VladaNS's Avatar

RNC je svakako dobar budget izbor no comp54 me je zainteresovao (iako znam da ima karakter, opet neki neve klon jel tako?) jer je jako hvaljen po forumima a i golden age je firma koja ima dobru reputaciju. Opet pozivam nekog ko ima doticnu spravu da podeli iskustva sa nama

Last edited by VladaNS; 25-10-2011 at 11:37 PM.
Old 25-10-2011, 11:39 PM   #9
Elf
Pro Member

Elf's Avatar

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Pa kupi jo? jedan, ?ta fali? Ili misli? da su se na analognim mikserima (pa i vrlo skupim) kanali "apsolutno nullovali" kad im se obrne polaritet?

Pozdrav,

Vasa
Naravno da ne mislim. Pa josh da nadjem nekog da ga ima pa da ga chujem...mada sad me ovo gadno privlachi...da malo odem u off... http://www.elysia.com/hardware/xpressor/introduction/
Elf is offline   Reply With Quote
Old 27-10-2011, 10:18 AM   #10
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by Elf View Post
sad sam video - ima opcija za kompresor sa Carnhill Transformerom i rade i Matched Stereo Pair...
DaBear is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules