|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
VIP Member
|
![]()
Gomila novih sprava od Golden Age firme...(znam da su popularni i kod nas !)
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Imam Pre 73, kida...mada,voleo bih da naprave stereo Comp 54...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Ja sam planirao da uzimam sad neki Preamp i bas sam mislio da izmem 73-ku ali se sve nesto premisljam jer je jednokanalni. Kad bi proizmeli istog takvog sa dva kanala to bi bilo divno...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
Pa kupi dva komada, isplati se. Ja imam jedan sa kojim sam jako zadovoljan. Taj comp54 me jako privlaci ali ne znam koliko farba zvuk kad se nagazi. Po mom shvatanju kompresor treba da je sto transparentniji i necujniji, imao sam ne-bas-tako-dobra iskustva sa joemeekovim kopresorom pa se bojim da to nije i ovde slucaj. Ako ga neko ima bilo bi lepo da prokomentarise. Poz
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
VIP Member
|
![]()
Pa kupi još jedan, šta fali? Ili misliš da su se na analognim mikserima (pa i vrlo skupim) kanali "apsolutno nullovali" kad im se obrne polaritet?
![]() @VladaNS: jedini "transparentan i nečujan" kompresor je ručno crtanje dinamike. Pare za sve druge kompresore se daju baš zbog "farbanja zvuka kad se nagaze". Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 25-10-2011 at 06:09 PM. Reason: @VladaNS |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
@ awacs, slazem se da dosta ljudi trazi kompresor sa autenticnom bojom ali ja jos nisam to pozeleo jer pored toliko mikrofona, preampa i procesora samo mi jos fali komp. sa izrazenim karakterom. I itekako ima transparentnijih kompresora na trzistu (mada se slazem da nema potpuno sonichno neutralnih). Ja ih upotrebljavam ne zbog boje, vec da izbegnem clipping i da mi sto prirodnije ukrote zvuk i, po mogucstvu naravno, sto manje da cure. A i vrlo cesto me mrzi da crtam...
Pre sam praktikovao da vokal snimam sa dosta headroom-a, sa peakovima na -6dB i tada mi prakticno i nije trebao outboard kompresor, vec sam koristio softverske. Danas snimam sa malko analognijom opremom i SNR nije bas tako dobar pa moram da snimam "vruce" signale. Zato se i interesujem da pazarim neki Poz ![]() Last edited by VladaNS; 25-10-2011 at 06:53 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Ako ti je do "transparentnog a jeftinog" nađi nekog ko ima recimo FMR RNC pa probaj. Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 25-10-2011 at 10:16 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Senior Member
|
![]()
RNC je svakako dobar budget izbor
![]() ![]() Last edited by VladaNS; 25-10-2011 at 11:37 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
VIP Member
|
![]()
sad sam video - ima opcija za kompresor sa Carnhill Transformerom i rade i Matched Stereo Pair...
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Frankfurth - nove sprave! | DaBear | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 26 | 11-04-2009 10:36 AM |
Jarre, sprave u 1992. | fischek | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 10 | 22-05-2008 04:28 PM |