Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 19-10-2011, 07:23 PM   #21
euphoric
Member

euphoric's Avatar

Default Re: Presonus Studio One V2 - ARA (r)evolucija!!!

Quote:
Originally Posted by Jan View Post
Znaci oces da kazes da za nas koji smo radili u Cubase-u vredi probati Studio One? Zainteresovao si me, moram ti priznati
Hehe..Na tebi je da odlucis da li ces probati, ali moj savet je da definitivno probas! I sam sam koristio Cubase, do duse SX2 i SX3, posle sam presao na Logic, ali sam upoznat sa, khm, khm, vazdusnom, jelte verzijom Cubase 5 koju imam na PC-u, pa se cisto iz nostalgije poigram sa 5-icom i moje misljenje je da je S1 neuporedivo bolji, but that's me

btw. citam na presonusovom forumu da im je server juce i danas preopterecen zbog downloadova, tako da ces morati da budes strpljiv ako budes skidao demo, a ono bude sporo - just a cautious warning !

Pozdrav
Old 19-10-2011, 07:25 PM   #22
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by euphoric View Post
Hehe..Na tebi je da odlucis da li ces probati, ali moj savet je da definitivno probas! I sam sam koristio Cubase, do duse SX2 i SX3, posle sam presao na Logic, ali sam upoznat sa, khm, khm, vazdusnom, jelte verzijom Cubase 5 koju imam na PC-u, pa se cisto iz nostalgije poigram sa 5-icom i moje misljenje je da je S1 neuporedivo bolji, but that's me

btw. citam na presonusovom forumu da im je server juce i danas preopterecen zbog downloadova, tako da ces morati da budes strpljiv ako budes skidao demo, a ono bude sporo - just a cautious warning !

Pozdrav
Sacekacu, a koja je cena Studio One-a ? Ako mi se dopadne ja bih da uzmem original ako nisu bezobrazni i koja im je politika vezana za update-ove na buduce verzije?
Jan is offline   Reply With Quote
Old 19-10-2011, 07:28 PM   #23
euphoric
Member

euphoric's Avatar

Quote:
Originally Posted by psionic View Post
Pa Cubase (bar verzija 5) ima bitbridge... Posto nemam zvanicnu verziju, ne koristim ga i ne znam kako radi. Valjda radi dobro...
Ok, bar za Win ima prelaznih resenja - u obliku jBridgea...
Oops, izvinjavam se na svojoj ne dovoljnoj informisanosti o ovome

U pravu si, ima svoj interni bridge! Mislio sam da nema jer vidim po forumima da svi koriste jBridge

Pozdrav i sorry na dezinformaciji
Old 19-10-2011, 07:38 PM   #24
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Quote:
Oops, izvinjavam se na svojoj ne dovoljnoj informisanosti o ovome
U pravu si, ima svoj interni bridge! Mislio sam da nema jer vidim po forumima da svi koriste jBridge
Ma nemoj se izvinjavati, ima stotinjak raznih programa, ko ce ih sve po'vatati - ja znam za Cubase, jer mi je to primarni alat

Inace dok sam imao zvanicni cubase (doduse 5.0.0), taj njegov bitbridge i nije bio narocito dobar. Kasnije su ga kao updatovali i kao radio je bolje, mada sve je to pomocu stapa i kanapa...
Jbrigde je btw sada na verziji 1.3, mislim da je malo stabilniji nego 1.2, a i postoji tu i neki bidule koji nisam probao... Ma postoji workaround za taj x64.

A kad vec pominjem Sonar X1, samo da dodam da je izasao neki Producer Expanded Koga zanima, neka pogleda na zvanicnom sajtu.
Old 19-10-2011, 07:49 PM   #25
euphoric
Member

euphoric's Avatar

Quote:
Originally Posted by Jan View Post
Sacekacu, a koja je cena Studio One-a ? Ako mi se dopadne ja bih da uzmem original ako nisu bezobrazni i koja im je politika vezana za update-ove na buduce verzije?
Savetovao bih te da skines potpuno funkcionalan 30-dana demo, nema nikakvih ogranicenja, posle u taj demo moze samo da se unese drugi product key i postane "fully functional".. Onda skines content direktno iz programa i to mozes proizvoljno da stikliras sta zelis da skines, jer ceo paket ima oko 25 GB. Ovde mozes detaljno da pogledas sta sve S1 sadrzi http://studioone.presonus.com/what-is-included/

Sto se tice update-ova, ako je suditi po dosadasnjoj politici nece biti placanja za upgrade sve do verzije 3, sto ce verovatno biti za 2 godine. Imaj na umu da je x.5 update ogroman, jer donosi mnogo stvari. Verzija 1.5 je komotno mogla da bude v2 koliko je poboljsanja donela, tako da nisu pohlepni i bezobrazni. Naprotiv, imaju za sada najmiroljubivji community i jako dobru komunikaciju sa korisnicima preko foruma forums.presonus.com, tako da ti savetujem i da malo procesljas po njihovom forumu i uveris se .
I da, update-ovi i fix-evi (ako ih ima, verovao ili ne, desilo se na verziji 1.6.5 da nema ni jedan bug, tako da je samo jezik i par stvarcica update-ovano ) su prilicno cesti. Ne toliko cesti kao Reaper (koji se update-uje najmanje jednom mesecno) ali ne vise od 2 meseca za update u proseku.

Sto se tice cene, koliko sam upucen, imas nekoliko kombinacija za razne popuste do 31.oktobra pa te izadje oko 250 eura (Pro verzija, koja je najjaca), inace je 400e regularna cena. Imas sve varijante na njihovom forumu - neke prodavnice nude odmah popust direktno na S1Pro, a postoji i varijanta da kupis Artist za 20e i updateujes na pro verziju 1 za 99e i onda updateujes na verziju 2 za 99 e, tako da to izadje oko 220e za najjacu verziju.
Ako imas nekoga ili imas ti Presonus-ov audio interfejs, dobijas besplatno Artist verziju cije je ogranicenje da nema 3rd party VST(i)-a, ali ustedis 20e ..

Najbolje je da pogledas zvanican sajt za cene i jos bolje forum za razne popuste.

Pozdrav

( i koliko sam se zalozio za S1, ljudi nemam nikakve veze sa Presonus-om, samo sam odusevljeni potencijalni korisnik .. A vi iz Presonusa bi mogli jednu licencu za Pro ovamo )
Old 19-10-2011, 07:55 PM   #26
euphoric
Member

euphoric's Avatar

Quote:
Originally Posted by psionic View Post
Ma nemoj se izvinjavati, ima stotinjak raznih programa, ko ce ih sve po'vatati - ja znam za Cubase, jer mi je to primarni alat

Inace dok sam imao zvanicni cubase (doduse 5.0.0), taj njegov bitbridge i nije bio narocito dobar. Kasnije su ga kao updatovali i kao radio je bolje, mada sve je to pomocu stapa i kanapa...
Jbrigde je btw sada na verziji 1.3, mislim da je malo stabilniji nego 1.2, a i postoji tu i neki bidule koji nisam probao... Ma postoji workaround za taj x64.

A kad vec pominjem Sonar X1, samo da dodam da je izasao neki Producer Expanded Koga zanima, neka pogleda na zvanicnom sajtu.
Ja sam odustao od 64 bita za sada jer imam samo 4GB rama pa ni ne bih osetio neku veliku razliku, a ne koristim neke velike biblioteke u sampleru..
Probao sam Logic x64 koji takodje ima svoj interni bridge, ali ima previse nedostataka u radu sa tim bridge-ovanjem, tako da cu radije sacekati native 64-bitne pluginove i nadam se da cu do tada imati barem 8 GB rama

Pozdrav !

(btw. svidja mi se tvoj avatar, iako bi 7 of 9, izgledala nekako .. hmm .. lepse )

Spoiler (scroll down):
Code:

Last edited by euphoric; 19-10-2011 at 08:05 PM. Reason: Spoiler :D
euphoric is offline   Reply With Quote
Old 19-10-2011, 11:27 PM   #27
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Quote:
btw. svidja mi se tvoj avatar, iako bi 7 of 9, izgledala nekako .. hmm .. lepse
Pa ni ja nisam ... lepsi Cak sam malo i ruzniji od ovog BORG Picarda Mozda mogu da je umetnem pored, da mi lici...
Old 19-10-2011, 11:39 PM   #28
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Euphoric, jel mi mozes malo pojasniti u cemu je stos, odnosno sta je ovo ARA? Proleteo sam kroz ovaj video sto si okacio, ali nisam najdetaljnije shvatio nista osim da su Melodyne i S1 fantasticno "ukompovani" da se izrazim :S Ja inace ne koristim Melodyne previse
Jan is offline   Reply With Quote
Old 19-10-2011, 11:45 PM   #29
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

da nije ARA music iz bugarske?? .. .shala ee stvarno i ja to sam se zapitao sta je ARA?
branoy is offline   Reply With Quote
Old 19-10-2011, 11:51 PM   #30
Mika Technika
Pro Member

Mika Technika's Avatar

pokidali su, nema sta, razliku od hardvera
Mika Technika is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules