Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 17-10-2011, 12:22 PM   #31
DADDY Z
Moderator

DADDY Z's Avatar

Default Re: fast track pro - slabiji zvuk nego sa analogne miksete

ne mora da testira...ja garantujem da će biti slabiji nivo...jednostavno je tako...
DADDY Z is offline   Reply With Quote
Old 17-10-2011, 12:41 PM   #32
jaybox
Member

jaybox's Avatar

aha. pa da. ok probacu veceras pa javljam.
@daddy z: pa ukoliko fast track samo prosledjuje signal na miksetu onda bi trebalo da bude slabiji, bas me zanima.
a cudi me da taj hibridni headphone/line out toliko pojacava. i sta je sa laptopovima koji imaju posebno line out?

Last edited by jaybox; 17-10-2011 at 01:47 PM.
jaybox is offline   Reply With Quote
Old 17-10-2011, 01:09 PM   #33
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by DADDY Z View Post
ne mora da testira...ja garantujem da će biti slabiji nivo...jednostavno je tako...
Nisam mislio da testira glasnoću, mislio sam da na mikseti podesi istu glasnoću na dva para kanala (jedan par za integrisanu, drugi za Fast Track), pa da onda uporedi kvalitet zvuka. Pošto porediti zvuk na različitim glasnoćama jednostavno nema smisla.

Pozdrav,

Vasa
Old 17-10-2011, 01:54 PM   #34
jaybox
Member

jaybox's Avatar

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Nisam mislio da testira glasnoću, mislio sam da na mikseti podesi istu glasnoću na dva para kanala (jedan par za integrisanu, drugi za Fast Track), pa da onda uporedi kvalitet zvuka. Po?to porediti zvuk na različitim glasnoćama jednostavno nema smisla.
Probacu i to.
Old 17-10-2011, 03:29 PM   #35
DADDY Z
Moderator

DADDY Z's Avatar

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Nisam mislio da testira glasnoću, mislio sam da na mikseti podesi istu glasnoću na dva para kanala (jedan par za integrisanu, drugi za Fast Track), pa da onda uporedi kvalitet zvuka. Po?to porediti zvuk na različitim glasnoćama jednostavno nema smisla.

Pozdrav,

Vasa
u pravu si..nisam skapirao da to misli?..
DADDY Z is offline   Reply With Quote
Old 17-10-2011, 04:37 PM   #36
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Nisam ni ja ba? najbolje objasnio... Ali sve skupa to nema ba? mnogo smisla osim za nekakvo ofrlje poređenje jer, ?to ka?e Boki:

Quote:
Originally Posted by Big Bockie View Post
Mada je to prilicno degradiranje kvaliteta signala na ustrb eventualne glasnoce... Ali eto...
Pozdrav,

Vasa
Old 17-10-2011, 05:03 PM   #37
jaybox
Member

jaybox's Avatar

stigao sam kuci, upravo preslusavam na priblizno istoj glasnoci. prebacujem monitore sa jedne na drugu spravu, moram do podruma da pokupim jos kablova da isprobam to sto ste napisali..

ali, izgleda da je stvar u izlazu za sluske na laptopu koji pojacava signal, sto vise numera uporedjujem, sve mi se vise cini da je audio slika ofarbana/nabijena bas kao za slusalice, izrazeni basovi i vokali...
javljam se jos kasnije..

Last edited by jaybox; 17-10-2011 at 05:37 PM.
Old 17-10-2011, 06:31 PM   #38
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Quote:
Originally Posted by jaybox View Post
stigao sam kuci, upravo preslusavam na priblizno istoj glasnoci. prebacujem monitore sa jedne na drugu spravu, moram do podruma da pokupim jos kablova da isprobam to sto ste napisali..

ali, izgleda da je stvar u izlazu za sluske na laptopu koji pojacava signal, sto vise numera uporedjujem, sve mi se vise cini da je audio slika ofarbana/nabijena bas kao za slusalice, izrazeni basovi i vokali...
javljam se jos kasnije..
Pa ja ne bih bas te dve stvari uporedjivao: ta integrisana ima, kako si vec sam shvatio, pojacavac za slusalice, ali sve i da je line out, bez tog pojacalca, tesko da je to po nekom standardu... Vise verujem da je m-audio "po propisu" Plus sto su mozda popaljeni razni audio efekti u integrisanoj i slicno (optimizacija za slusalice, 3d, blabla...) Nemoj se zamarati, prihvati sto ti je neko vec napisao - takva je kartica i to je to (mislim da je daddy-z to rekao). Da je nesto neispravna, imao bi mnoogo tisi zvuk, mozda sa mnogo smetnji ( imam neku crknutu karticu, cuje se kao da ide kroz gitarsku distorziju )

Last edited by psionic; 17-10-2011 at 07:34 PM.
psionic is offline   Reply With Quote
Old 18-10-2011, 11:02 PM   #39
jaybox
Member

jaybox's Avatar

poz svima, naime nisam stigao da isprobam te varijante fast track i headphone out na posebne kanale na mixer pa da uporedim, posto mi taj kabal ne funkcionise vise.

ali zakljucak je sledeci:
u pocetku sam na brzinu preslusao par stvari pa nisam obratio paznju, ali ovih dana sam detaljno preslusavao razlicite numere (razlicitog freq opsega) na priblizno istoj glasnoci i zakljucio da zaista fast track jeste tisi, ali i daje cistiji tj. nezamucen zvuk.
dok je sa headphone/line out dosta nabijeniji basovima i ofarban, kao da ima neki mastering efekat kao sa izotope ozone npr. pa se zato cini bolji.

tako da zadrzavam Fast track iako bih voleo da je signal malo jaci, mada ako sa dosadasnjih pola odvrnem potenciometre na monitorima do kraja, mislim da je stvar resena.

hvala svima na savetima.

Last edited by jaybox; 18-10-2011 at 11:06 PM.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules