Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 03-10-2011, 01:51 PM   #19
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by ELEKTROIVO View Post
ova tvoja tvrdnja je napisana bez vremenskog okvira i meni kao prosječnom posjetiocu ovog foruma to odražava tvoj stav da nije dobro koristiti tantale opčenito u audio primjeni.
.......
Rekoh: "Tantal kondenzatore treba drzati podalje od audio aplikacija"...(sadasnjost) nisam napisao "je trebalo drzati" (proslost) ako pazljivo procitas. Prema tome netacna je izjava da sam napisao tvrdnju bez vremenskog okvira. Nedvosmisleno je jasno sta sam hteo da kazem...
I da, mislio sam na tantale generalno u audio aplikacijama... ne preporucujem ih ako postoje ovakvi elektrolitski kondenzatori, kakvi danas postoje.

Quote:
.........Sad se tu nas dvojica natežemo tko zna više o F***** kondenzatorima totalno bez potrebe.
Ne, uopste se ne natezem sa tobom, nikakve preterane tehnicke podatke, niti detalje ne navodim.

Quote:
.........
što se ovog dijela oko elektrolita sa 25 volti tiče... da, naravno, iam tu svega, ali to što sam napisao je bilo vezano za tantale i problem vezan za dostupnost tantala u naponima većim od 10V
....
par desetina milioma ESR za tantal te vrednosti (par stotina mikrofarada, 25V) nije lako dostizan parametar uopste.

a sto se tice 100uF-nih tantala za vise napone ima ih i za 30V:
CAPACITOR, WET TANT, 30V, 100UF

EDIT: bilo ih je i za 100V ali se uglavnom vise ne proizvode (s razlogom)

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)

Last edited by boggy; 03-10-2011 at 02:21 PM.
boggy is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules