|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#71 |
Pro Member
|
![]()
Pravo da ti kazem nemam pojma kako da promenim legacy driver??
|
![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Pro Member
|
![]()
Promenio legacy driver....Isto...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
MAO
|
![]()
znači stoji ti da je legacy i i dalje ne radi? horror.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Superoperater
|
![]()
Ja mogu da ti predlozim da promenis slot FW kartice. Nekad se desi da dva slota dele iste resurse, mozda ti pomogne premestanje.
Ako te ne mrzi, baci screen da vidimo da li si dobro postavio taj latency drajver (posto si rekao da ne znas, mozda si nesto pogresno odabrao) Jos jedna moguca solucija je da probas da zamenis (ako od nekog imas da ti pozajmi) FW karticu - pa makar i ne bila TI, cisto za probu. Imao sam problem CPU spajkovanja sa nekom FW karticom (i ne secam se da li je bila TI), ali kada sam je zamenio, druga prica. Tako da - vredi pokusati. BTW, ono sa BIOSom - ne znam da li su setovanja u onom YT klipu pravljena specijalno za taj audio interfejs koji imas, ali npr HPET nema potrebe da se disejbluje, vec ga stavi na 64bit. Isto tako vidim da je sve na AUTO - ugasen audio codec, ugaseni nepotrebni uredjaji - to mozes i sam da uradis na svom BIOSu, iako nije sve isto. Ako imas 64bit Windows, stavi onaj Virtualisation Technology na ON... Kako god da sam stavljao BIOS, meni na mom interfejsu nije pravio problem, ali opet, ja nemam Digidesign 003... Jos nesto... Na koliko ti je asio buffer podesen na Digiju ? Ako je premali, stavi neku razumnu vrednost - npr 256. Ako se izgubi problem, polako smanjuj dok ne nadjes upotrebljivu latenciju, a da ne zeza. Napisao sam sve sto mi je palo napamet, pa probaj nesto...
Mutna slika i mutan ton - ljubitelje filma muči on.. Last edited by psionic; 18-09-2011 at 01:54 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Pro Member
|
![]()
Promenio sam slot isto se desava.
Imam i drugu FW VIA kartu. A prva je LaCie. Probao sam sve kombinacije.Jednu po jednu u razlicitim slotovima. Muzika iz Media Playera svira normalno. Definitivno zeza ASIO Driver za DIGI 003. Asio buffer sam probao sve opcije i isto..mozda malo manje pucka preko 2000. Obe rade na WIN XP SP3 32bit bez problema. Bios mi je totalno drugaciji od onog sa YT snimka. Konfiguracija je sledeca : ASUS P7P55D-E LX intel(R) Core(TM) i7 CPU 870 @ 2.93 Ghz RAM 4 GB NVIDIA GeForce 210 |
![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Superoperater
|
![]()
Uf, sve je ok, legacy je pravilno odabran, sve ok ovako na prvi pogled. Ne znam odakle ti ona 3 nVidia audio drajvera, verovatno si instalirao ceo drajver, tj trebao si da selektujes "custom installation", pa tamo odustanes od PhysicXa, audija i tako to. Ako je to audio interfejs same ploce - disejbluj ga. Sve u svemu, to ne verujem da je problem.
Da li si mozda pokusao neku drugu aplikaciju sa ASIO drajverom ? Npr kontakt standalone, ili tako nesto... ? Nisam skapirao da li Zero isto ima Digi 03 jer kaze da je kod njega sve ok ? Da li to znaci da ima Digi koj radi na 7ci ? Onda bi i kod tebe trebalo da proradi. Ako nista ne upali, ne ostaje nista drugo nego da konstatujemo da trenutni drajver nije dobar ![]() EDIT: Evo - nasao sam ovaj forum, ne mogu bas sad da citam sve postove, ali vredi pregledati. Isti problem kao i tvoj, pa ako ti engleski nije problem - pregledaj postove, mozda je neko dosao do resenja. Postoje i neki hotfixevi za i7 i svasta nesto, zanimljivo je, mozda ti nesto odatle i pomogne. Nekima radi, nekima ne ![]()
Mutna slika i mutan ton - ljubitelje filma muči on.. Last edited by psionic; 19-09-2011 at 04:08 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Superoperater
|
![]() Quote:
U sedmici ne postoji overlay mixer, ali svaki malo noviji program ima EVR (enchanced video rendering) kojeg je preporucljivo koristiti na post-xp sistemima. E sad, ako si hteo overlay da mozes da kloniras video sa plejera na drugi ekran, to mozes samo sa ATIjem i njegovim novim drajverima. nVidia je odustala od podrske kloniranju overleja na full screenu drugog displeja. Opet - resenje je program koji je pisan da moze da prikaze sliku na drugom displayu nezavisno od overlay-a.
![]() |
![]() |
#78 |
Pro Member
|
![]()
@psionic
Pratim one forume vec duze vreme. Nema sta do drajvera je. Instalirao sam cisto da probam ASIO4ALL. I radi kao sat. Mislim koja glupost tako velike firme AVID da ne moze da izbaci drajvere kad im se vec ljudi javljaju.... E sad mi glupo da koristim ovaj ASIO4ALL. Onda mogu da radim i na inegrisanoj karti ![]() ...cekam neki update...Inace win7 64bit radi kao sat. |
![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Superoperater
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#80 |
Senior Member
|
![]()
Stavit ću ovdje, ne znam gdje drugdje
![]() Ovo citiram sa jedne druge teme a treba mi pomoć For an audio PC (with little ASIO latency) you have to do some adjustments, because Core i7, i5, i3 PCs can have ASIO clicks even with little CPU usage and 25ms latency. At least you should deactivate the following settings in you PC BIOS : * Intel EIST * Intel C State * C1E Support * Overspeed Protection * Hyperthreading * Execute Bit Support * Set Limit CPUID MaxVal to 3 (maybe not important) * Intel Virtual Tech * Intel VT-d Tech Dakle, uzeo sam laptop da imam za raditi kad nisam kod kuće, ACER Aspire i3 procesor. Problem je da Cubase zna često zakrčati lagano iako je procesor na 5% kao i memorija a ja bih to htio riješiti ako je ikako moguće. Međutim, ja u svom BIOS-u nemam NIŠTA od gore navedenog za promjeniti ![]() ![]() Tako da..... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Windows 7 u audio produkciji | awacs | Audio Software | 72 | 08-12-2009 01:26 AM |
Da li postoji neki Audio Meter nalik na Pingin Audio Meter ali da radi na Windows 7?? | HM Produciton | Audio Software | 0 | 30-10-2009 11:37 AM |
Microsoft Windows XP Pro Digital Audio Workstation Edition | Danny Lou | Audio Software | 19 | 18-12-2008 04:08 AM |
Audio Drajveri (MS Windows, OS X) | kejkz | Audio Software | 3 | 28-06-2007 05:09 PM |
:: Audio Ease Altiverb na Windows XP :: | lesha | Audio Software | 13 | 22-06-2006 12:51 PM |