|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Banned
|
![]()
Kada smo vec kod Gearslutz-a onda evo jednog ozbiljnog plafona iz jos ozbiljnijeg studija.Ja vec pomenuh da je iz apsolutne perspektive lokacija mnogo bitnija od betoncine na plafonu koja sve,i sto je najgore i ono ispod 100hz besomucno reflektuje nazad po sobi....i tako u krug.Koristan link:http://www.gearslutz.com/board/photo...thread-14.html
Last edited by quake2; 24-09-2011 at 09:57 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Senior Member
|
![]()
Dvoriste u kome je studio je gazdino, on nasu buku tolerise, a itekako ima buke ispod 100Hz, jedino mozemo smetati komsijama pored, a ni oni se nisu bunili do sada...
Ali kako se ne bi bunili ni u buducnosti, hteo sam da uradim nesto "bolju" izolaciju prema spolja, a najslabija karika u tom prostoru je plafon koga skoro da nema... ostali zidovi su dupla cigla... preko 25cm debljine, velika izolaciona moc... tra lala... Izolaciona moc pregrade zavisi od 2 faktora: Gustine (tezine materijala koriscenih) i debljine pregrade i srazmerna je ovim faktorima... sto su vece gustina i debljina pregrade to je veca i izolaciona moc... predpostavlja se da je pregrada (plafon) zaptiven dobro... E sad da se ja pitam (da je moj prostor - a nije) uradio bih betonsku plocu i to bi vec bilo dovoljno... Meni hitno treba neko resenje da se poveca izolaciona moc plafona... da dotaknem apsorpcijom i najnize frekvencije... A i ovo ostalo da skinem koliko god mogu... Ja sam racunao da finansijski mogu da podnesem trosak kamene vune i ispod nje gipsane knauf ploce u vidu spustenog plafona... Ja pitam, ima li smisla trositi novac na najguscu kamenu vunu (200kg/m3)), iako ona sama po sebi nije neki izolator (u vidu pregrade) ili uzeti jeftiniju vunu i recimo dodati nesto drugo???? Ili postoji neko jos bolje a drugacije resenje.... Kao sto rekoh, livenje betona i ploce ne dolazi u obzir... Pozdrav!
![]() |
#13 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Ovde govorimo o ozbiljnoj stvari zaustavljanja buke koja izbija na krov koji gotovo da ne postoji... Unutra sviramo cesto poprilicno glasno... velika gitarska pojacala, bubnjevi, bas pojacalo, razglasne kutije... ima stosta i iznad 100Hz i to jako glasno...
![]() |
![]() |
#14 |
Moderator
|
![]()
Nije bas tako na svim frekvencijama,... na srednjim i visokim moze biti "double leaf" neprikosnoveno BOLJI zvucni izolator od betonske ploce (iako je puno laksi), ali je zato po pravilu losiji na niskim, i tu verovatno nastaju svi nesporazumi i nerazumevanja...
![]() |
#15 |
Banned
|
![]()
...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Banned
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
I gde nastaju nesporazumi i nerazumevanja?
![]() |
![]() |
#18 |
Senior Member
|
![]()
odlicni su to studiji sto ti pokazujes (hvala na linkovima, lepo je bilo znati da se i tako nesto radi i videti detaljan opis rada), al ja imam drugih problema... oavaj sto zida zamak, ko zna koliko km je prvi komsija od njega
![]() ![]()
![]() |
#19 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#20 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Nova podsekcija foruma "LIVE SOUND" moguca? | SBaudio | Predlozi i sugestije | 10 | 05-07-2010 07:41 PM |
"glupi"ASUS (i "pametni"Gigabyte) | milanCHE | Computer Hardware | 20 | 26-06-2009 12:01 AM |
Zasto "iste" stvari zvuce "razlicito"? | boggy | Razno | 121 | 11-12-2008 09:36 PM |
Gluva soba unutar rezije u potkrovlju - a da te ne ubiju komsije... | tillco | Dizajn i konstrukcija studija | 12 | 10-03-2008 08:46 PM |
"gluva" soba | Arthur | Dizajn i konstrukcija studija | 40 | 12-07-2006 06:19 PM |