Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 23-09-2011, 11:53 AM   #17
nikolaivanic
Senior Member

Default Re: EQ i Comp na grupi ili pojedinacno?

Quote:
Originally Posted by mladjex View Post
Hvala na odgovoru ali izgleda da nisam lepo objasnio , znam kako se radi sidchan u cubase ,to mi je jasno.
Ali kad stavim u istoj grupi na insert sidchen kompresor i obican kompresor onda mi sidchen prestaje da radi.
A isto tako kad napravim posebnu grupu sa obicnim kompresorom i kroz tu grupu saljem dva loopa........(a pre toga su vec poslati na out da idu kroz grupu na kojoj je sidchen kompresor).....na send i to 100 posto ka toj grupi sa obicnim kompresorom opet mi prestaje raditi sidchan.
Jbg tesko ovako objasniti
Uglavnom koju foru da koristim da bi mi to radilo ?
Ako me uopste neko razumeo, nadam se da jeste
Pozz
prvo...koji efekat zelis da postignes i na kom zvuku? Koji zvuci trebaju biti ukljuceni u tu operaciju i na koji nacin?
... bez toga necemo moci shvatiti pitanje-problem. Kao ni ti, osim ako ne eksperimentises, pa sta ispadne....

ako jedan ili vise zvukova saljes na side chain compresora i istovremeno kroz taj isti kompresor onda imas najnormalniju kompresiju...

Last edited by nikolaivanic; 24-09-2011 at 12:02 AM.
nikolaivanic is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules