Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 22-09-2011, 03:52 PM   #41
tuomas
Member

Default Re: Kurzweil PC3K8

Znam da su na ovom forumu mahom profesionalci i ljudi koje cenim,ali zakljucujem da je neko ovde placen,ili ima koristi da reklamira kurzweil.
Ja se sa tim nikada ne mogu sloziti,jer je krzw jeftina zabava na kojoj se mnogo "cacka" i trazi nesto sto su inzinjeri namerno sakrili-preporucujem dva vucijaka da to nanjuse,zatim 3 terijera da to iskopaju,i neko sa velikim meredovom da "to" dobro iz kurzweil-a izvadi ... Molim da se ovo tumaci kao drugarska zajebancija
tuomas is offline   Reply With Quote
Old 22-09-2011, 05:21 PM   #42
wladymeer
Senior Member

wladymeer's Avatar

Ako se zezaš da je kurzweil jeftina zabava, dobra fora, svi smo se primili

Nema svako po 3 Rumuna u svakom tasteru Clavie pa da ne mora da čačka uopšte (da uzvratim šalom), nego nikako da mi kažeš, pošto voliš hammonde, mora da obožavaš onaj +/- sistem za drawbarove?
wladymeer is offline   Reply With Quote
Old 22-09-2011, 06:11 PM   #43
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by tuomas View Post
sta je tu cudno? ,osim sto nisi klavijaturista...
Ma čudno mi je samo da nisi napisao da je "akustična gitara - akustična gitara" i da je "bubanj - bubanj". Kad je već "solo violina - solo violina".

Pozdrav,

Vasa
Old 22-09-2011, 07:40 PM   #44
Kefa
Member

Quote:
Originally Posted by tuomas View Post
Znam da su na ovom forumu mahom profesionalci i ljudi koje cenim,ali zakljucujem da je neko ovde placen,ili ima koristi da reklamira kurzweil.
Ja se sa tim nikada ne mogu sloziti,jer je krzw jeftina zabava na kojoj se mnogo "cacka" i trazi nesto sto su inzinjeri namerno sakrili-preporucujem dva vucijaka da to nanjuse,zatim 3 terijera da to iskopaju,i neko sa velikim meredovom da "to" dobro iz kurzweil-a izvadi ... Molim da se ovo tumaci kao drugarska zajebancija
Da svi smo mi na platnom spisku Kurzweila ))))).
Koja provala,ne mogu da vjerujem.Uzgred da ka?em,kako za sada imam meredov (ribar sam),pa jo? kada nabavim par cuka ,mo?da i i?čupam ?ta iz PC3-ce???
Kefa is offline   Reply With Quote
Old 22-09-2011, 07:51 PM   #45
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Ja sam imao kod sebe na par sati obican PC3..... iako dugogodisnji korisnik Japanaca, PC3 mi se dopao, ali ne toliko da bi mi bio prva sprava u setupu..... PC3K bi vec dosao u obzir, ali cak i PC3 bi mi bio idealan par uz motif, jer mi je on tacno dobar tamo gde je motif tanji, klaviri, hammondi, deo gudaca..... ono sto mi je bio problem su finansije koje su vec duze vreme usmerene na drugu stranu..... tako da vec dugo sviram stari setup.... Acine postove necu komentarisati, posto smo jednom imali polu-licnu raspravu kojima nije mesto na forumu....
Old 22-09-2011, 09:03 PM   #46
wladymeer
Senior Member

wladymeer's Avatar

Kada neko kopa - na kraju i iskopa

Nažalost, demo nije baš na nivou KORGovih prezentacija, ali za one koji nisu korisnici Kurzweila evo kratko objašnjenje šta je uradio:

Uspeo je da isprogramira Kurzweil tako da mu svaki parametar vezan za VA-1 engine bude dostupan na jednom od 9 slajdera i 8 tastera. Na to je kasnije dodao i skriptu kojom od Quick Access moda pravi izbornik za VA poput oscilatora, filtera, envelope i tome sl.

Ukratko, od ROMplera je napravio kompletni VA synth sa 3 Oscilatora i 3 filtera. Pritom je ovim potezom napravio i beta verziju onoga što će nas čekati u K3000 a to je VA1 mod koji će se koristiti na isti način kao što sada koristimo emulator za hammonde (KB3) - realtime i u okviru klasične upotrebe.

Verovatno je ovo isuviše tehnička priča, ali iskreno ne znam da se i za jedan drugi ROMpler uradilo nešto slično, pa rekoh, nije na odmet da podelim.

Last edited by wladymeer; 22-09-2011 at 09:07 PM.
wladymeer is offline   Reply With Quote
Old 22-09-2011, 09:53 PM   #47
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Pratim ovaj thread neko vreme, i kao stari Kurzweilov advokat dobih potrebu da se oglasim

Slazem se sa vecinom iskustava koje su kolege iznele sem jednog ( naravno ) koji je u stilu jeftine zabave amaterske firme.

Posle takve presmesne izjave tesko da uopste ima smisla pokusati bilo sta reci a ostati ozbiljan ili u granicama pristojnosti.

Da li Kurzweil ima mana- DA , kao i svaka druga firma koja pravi klavijature.

Da li u Kurzweilu mora da se vise cacka, kopa, peca, roni ili kako god vec da bi imali neki "upotrebljiv" zvuk od drugih firmi - i DA i Ne zato sto to zavisi od estetskog i umetnickog afiniteta muzicara koji koristi klavijature kao i od datog projekta za koji se koristi. Stoga ako pricamo o surovoj kafancugi i zurlama, estam ritmovima i guca trubama onda tu moram da priznam kurzweil nema sta da trazi NA SVU SRECU , jer nije ni pravljen za tako nesto HVALA BOGU

Da li je Kurzweil i dalje jedini sint koji moze u realnom vremenu da procesuje 8 audio kanala kroz svoj sint/fx engine DA JESTE i to od 1999 godine do danas niko to nije uradio.
Da li je kvalitet FX u Kurzweilu po kvalitetu u rangu studijskih efekata (LEXICON, TC, Eventide ..) DA JESTE poslusati malo KSP8 procesor koji je napravljen od KDFX karte iz K2600 ( iz 1999) a potom od njega napravljene LITE verzije Rumour i Mangler, koji od sadasnjih sintova to nudi i to u tom kvalitetu KRONOS, MOTIF XF , FANTOM?.... NI BLIZU !!!!

DA li neki od sadasnjih Flagship modela ( gore navedenih) ima zaseban stereo fx ( sa svim algoritmima koji idu i pakovanju jednog kvalitetnog multiFX-a) po MIDI kanalu plus na sve to da ima 2 Master FX pa jos na to da ima Multi Band Kompresor i EQ na master Out ? NEMA, Kurzweil IMA .....

ZA mojih 36 godina sam prevalio gomile sintova kroz ruke od sjajnog Roland D 50 sa polovine 80'tih tih do Andromede, Kawai K5000s, Virus Ti, Waldorfi ...itd. kao i vecina ljudi na ovom forumu koji se ovim bave ozbiljno, i zato mi nikada nije palo na pamet da nazovem neku firmu jeftinom amaterskom zabavom jer svi imaju mane i prednosti i svaka sprava ima svoju namenu.
Kurzweila koristim od 1993, jedan od prvih par komada u zemlji koji su imali sampling karticu i ROM prosirenja, i ono sto sam tada cuo i shvatio tvrdim i danas i stojim iza toga. U Kurzweilu ima farbi koje na prvo sviranje zvuce totalno bezveze, medjutim kada tu istu farbu uterate u matricu desava se cudo gde ta ista bezvezna farba pocinje da zvuci ludacki dobro i bas onako kako treba...to mogu da pripisem samo dugogodisnjem stazu na muzickoj svetskoj sceni od 1982 kada se K250 zvanicno pojavio, realno tek negde 83/84 se masovnije siri zahvaljujuci muzickoj eliti koja ga je pocela koristiti i ista ta elita koja je "oblikovala" zvucni pecat i pravac kako nesto treba da zvuci.
Vreme ide i muzika i ukusi se menjaju, u tu je istini za volju kurzweril malo zakasnio za konkurencijom zbog raznih vlasnickih prepucavanja tokom 90'tih godina ali sada su se stvari promenile. Oni su mala firma za razliku od Mega korporfacija ROLAND, YAMAHA, KORG koje je uspela da postavi razne Benchmarke u toj industriji i da ostavi izuzetnog traga, stoga treba pazljivo birati reci kojima se karakterise neka firma jer tim samo sebe mozemo da pokopamo i pokazemo koliko ne znamo ...zar ne Tuomas
Moritz is offline   Reply With Quote
Old 23-09-2011, 10:26 AM   #48
darkstar
Stara Rumski Elita 2003.

darkstar's Avatar

Quote:
Originally Posted by Kefa View Post
Da svi smo mi na platnom spisku Kurzweila ))))).
Koja provala,ne mogu da vjerujem.Uzgred da ka?em,kako za sada imam meredov (ribar sam),pa jo? kada nabavim par cuka ,mo?da i i?čupam ?ta iz PC3-ce???
mozemo zajedno na pecanje,
a imam ja da ti dam kuku da cupas bolje iz tog kurza P
darkstar is offline   Reply With Quote
Old 23-09-2011, 10:45 AM   #49
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Quote:
Originally Posted by Moritz View Post
U Kurzweilu ima farbi koje na prvo sviranje zvuce totalno bezveze, medjutim kada tu istu farbu uterate u matricu desava se cudo gde ta ista bezvezna farba pocinje da zvuci ludacki dobro i bas onako kako treba...
Da, ovo je potpuno tacno! Ima tako "obicnih" farbi, rekao bi - ok, eto klavir, eto hammond... Nisam klavijaturista, ali tokom godina snimanja, ovo je jaaako tacno! I ne samo u snimanju, nego i na live-u, gledam one sto se pate sa onim tezgaroskim Korgovima (PA-ovo , PA-ono) jedna ruka je uvek na master volume i samo jadni dodaju,dodaju,dodaju a drugom solo trileri...ehehe... ..a Kurz prodje kroz nevidjenu guzvu gitara,basova,cuda sa lakocom pfff...! A u produkciji obicno od efekata za Kurz koristim "regler" i to je to...

Last edited by Bockie; 23-09-2011 at 10:47 AM.
Bockie is offline   Reply With Quote
Old 23-09-2011, 12:25 PM   #50
tuomas
Member

Quote:
Originally Posted by wladymeer View Post
Ako se zeza? da je kurzweil jeftina zabava, dobra fora, svi smo se primili

Nema svako po 3 Rumuna u svakom tasteru Clavie pa da ne mora da čačka uop?te (da uzvratim ?alom), nego nikako da mi ka?e?, po?to voli? hammonde, mora da obo?ava? onaj +/- sistem za drawbarove?
Da +/- me jako nervira na stage 2 clavii,ali taj zvuk koji ona ima je kosmos za kurzweila,u svakom segmentu. To nije nista strasno,ali je tako
tuomas is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules