Pa mislio sam bas to, da imam neku eksternu kontrolu, jer je ovo aranzer i ne mozes kao na master klavijaturi da menjas te parametre, a pogotovo kao na onim klavijaturama gde imaju i nobovi, pa mozes usred svirke da menjas, ali ljudi koriste za nastupe neke kontrolere koji omogucavaju vecu kontrolu zvuka, module i tako to. Ok, ja mozda mastarim, ali mozes li mi ti ili neko reci da li je mozda bolje da nadjem MIDI kompatibilnu klavijaturu? Yamaha PSR 323 ima MIDI izlaz, mozda nju da ukombinujem sa nekim starijim modulom koji ima nobove i mogu preko njega da menjam parametre zvuka, iako je i to aranzer? Ima i jedna simpa igracka Korgova - mislio sam i nju da kupim kasnije i da je iskoristim, jer stvara analogni signal, kao analogni sintisajzeri :
http://www.youtube.com/watch?v=V72S8...eature=related
pogotovo zato sto me podseca jako na... (nazalost zaboravih ime instrumenta koji je konstruisao ruski naucnik, nazvan je po njemu, ima sipka pored koje se pomera ruka gore-dole i primice se i odmice, hteo bih da ga imam jednog dana, makar ga napravio, a ne znam mu ni ime

, pomagajte sa znanjem molim!)