|
Audio Produkcija - Osnove ?elite da naučite osnove audio produkcije, postavite neko pitanje vezano za osnove, početnik ste, i ne razumete neke od pojmova ovo je pravo mesto za Vas. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Pozdrav svima,nov sam u ovoj prici imam zvucnu audiophile 192 i behringer mikestu xenyx 802 i imam mini liniju... kako da to povezem da sljaka listo sam slicne teme na ovom sajtu ali nisam nasao konkretan odgovor...trenutno nemam pare za dobre monitore pa mi je rekao jedan drugar da uzmem zvucnike sa mini linije za pocetak dok ne skupim pare za dobre monitore..
pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Edit: sad kapiram da imas i mixer
![]() line out iz kartice u 1 kanal mixera recimo. cd/aux cincevi iz linije (zavisi sta ima linija) u master mixera..
aje Last edited by Rhino; 20-07-2011 at 01:19 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
uzeo sam kablove sve u full-u sljaka nego samo sam hteo da pitam posto ova zvucna ima vise tih kanal iskoristio sam za miksetu jedan kanal,za sta onda ovi drugi kanali koriste ? dajte mi neki primer ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
sad imam jedan problem nije mi jasno kako da snimim gitaru u cubase-u posto mi cubase ne registruje gitaru kad sam prikljucio na miksetu tj na kanal gde je mikrofon to je kanal 1 ... zvucna mi je na kanalu 5 i 6
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() Bez uvrede, ali zašto ne pročitati članak kako rade mixeri općenito? Da bi zvuk iz gitare stigao do Cubasea, morao bi izlaz iz miksete spojiti na ulaz na zvučnoj. Pošto s tim mixerom kontroliraš i audio out na zvučnoj, najbolje bi bilo to napraviti preko aux-a. Stišaš aux na kanalima na kojima ti je izlaz iz kompa, i onda pošalješ u aux samo gitaru. Zatim out tog auxa spojiš na ulaz na zvučnoj. Ili sam zabrijao? BTW mixer ti vjerojatno nema hi-z input, tako da odmah znaš da nećeš dobiti nikakvo čudo od zvuka. Last edited by Tomislav; 04-08-2011 at 07:06 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Junior Member
|
![]()
hvala tomislave, napomenio sam da sam nov u celoj prici...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
MAO
|
![]()
u tom slučaju temu kačiš u sekciju Audio produkcija - osnove
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Senior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Pomoc oko zvucnika | Ilija Ilic | Live Sound | 0 | 13-12-2010 10:42 PM |
Test zvucnika! | dvuckovic | Promocija radova | 29 | 25-03-2009 12:32 PM |
Brum iz zvucnika | Milosguitar | Computer Hardware | 12 | 02-02-2009 09:21 PM |
Stereo kompresor ? Stereo reverb ? MS tehnika u masteringu ? | milosjeftic | Audio Software | 10 | 26-03-2005 03:41 PM |